Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :hand::hand::hand: odwiedzających.
Pragnę Wam przedstawić moją sunię:

Paloma Rubenario urodziła się 25.04.2008, z nami jest od 28 sierpnia.

Tata Palomki to HUNDERWOOD Royal Societe, mama to Sissy Rubenario.

Palomka (Patusia, Palotka, Luśka) jest bardzo radosnym psiakiem. Rozrabia ile się da, przemieszcza się z "predkością światła", nie chce wychodzić na spacery i na wszelki wypadek warczącą lodówkę omija szerokim łukiem :lol:.
Chociaż bardzo się staramy w miarę racjonalnie podchodzić do faktu posiadania Yoreczki, to niestety cała rodzinka jest już dobrze zakręcona i chyba inaczej żyć już się nie da.

Na dobry początek kilka fotek:

Pierwsza wyprawa na działkę

I u Pańcia na kolankach

Kobitki na forum kazały dużo gryźć, no to gryzę sobie uchola

Uhh:huh: chyba się udało zacząć.
Dobranocka:sleep2:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamusi nie widziałam ale chyba wdała się w tatusia :loveu: Royal Societe jest też ojcem naszej forumowej Aury :loveu:

A Palomka ma tak śliczna mordkę, że napatrzeć się nie mogę :loveu:

Posted

***Paulina*** napisał(a):
Witamy:)
Cieszymy się że założyłaś galerię Palomce:multi:Jest po prostu śliczna:loveu:
Piękniejszej nie widziałam:loveu: i tak samo nie mogę się napatrzeć...
Czekamy na więcej fotek ślicznotki:loveu:

Dziekuję za wszystkie odwiedziny. Bardzo się cieszę, że Palomka się podoba. Zachęty do założenia galerii poskutkowały ( i wiara w moje możliwości) - udało się, chociaż zajęło mi to ponad godzinkę :angryy:, ale człowiek uczy się całe życie.

Palomkę naprawdę mam w dużej mierze dzięki Wam:loveu:.
W maju za TM odeszła moja pierwsza sunia sznaucerka, na początku zarzekałam się, że już nie chcę psa, ale już w sierpniu zaczęłam przeglądać aukcje na Allegro. Ot, tak tylko żeby sobie popatrzeć ;). Yorki mi się podobały ale podobnie jak większość społeczeństwa nie miałam o nich dobrej opinii. No i wtedy właśnie trafiłam na to forum. Czytałam i czytałam, oglądałam zdjęcia no i co tu dużo mówić "wzięło mnie". Stwierdziłam także, że chyba nie jest możliwe :evil_lol: żeby tyle Was kochało jakieś głupole :evil_lol:.
Zaufałam Wam, mam Palomkę i już dzisiaj wiem ,że była to bardzo dobra decyzja.

Zapraszam w odwiedziny!

Posted

Magda napisał(a):
Witamy koleżankę:loveu:
Jak przystało na prawdziwą damę wszystko w kolorze różowym.

To są pierwsze zdjęcia i dużo tego różu ;) ale taką wyprawkę dostaliśmy.
Dziękuje za miłe powitanie.

Posted

Śliczna:loveu: rowieśnmiczka Toficzka
Mogła byś napisać jej wymiarki?
Rośnie ći jeszcze bo mój toś to juz z półtora miesiąca stoi w miejscu:-(
Taki malutki kurdupelek jest z niego:evil_lol:
Bedziecie chodzić na wystawy?

Posted

Nie wiem tylko czy dobrze ją zmierzę bo nigdy nie mierzyłam pieska.
Od szyi do ogonka ma 25 cm i wysokość (chyba to się w kłębie nazywa) też 25 cm. Ma dosyć długie nóżki. W wieku 5 miesięcy ważyła 1600g.
Wydaje mi się ,że nadal rośnie. Na szelkach trzeba było już zmienić dziurkę.

A jak Toficzek?

A z wystawami to nie wiem czy dam radę, bo choć chęci są to widzę, że muszę sie naprawdę dużo nauczyć.

Posted

slawi napisał(a):
Od szyi do ogonka ma 25 cm i wysokość (chyba to się w kłębie nazywa) też 25 cm. Ma dosyć długie nóżki. W wieku 5 miesięcy ważyła 1600g.

A jak Toficzek?

A z wystawami to nie wiem czy dam radę, bo choć chęci są to widzę, że muszę sie naprawdę dużo nauczyć.

Toficzek juz z półtora miesiąca nic nie rośnie:-(
Wysokość-17
Długość-19
Waga(przed chwilą ważony)-1.550:-(
Gdzieś czytałam że Palomka jeszcze nie gubi mleczaków.Dobrze to sprawdzasz?ToS jest juz po wymianie dołu i gory oczywiście oprucz kiełkow od połowy września.

Posted

slawi napisał(a):

A jak Toficzek?

Teaz pewnie przestanie rosnąć a bedzie jej przybywać ciałka.
Mogła byś podać jak sie do Ciebie zwracać bo bardzo nie lubie pisać tak bezosobowo,a jak nie to bede pisać "PANI"

Posted

ewa2909 napisał(a):
Teaz pewnie przestanie rosnąć a bedzie jej przybywać ciałka.
Mogła byś podać jak sie do Ciebie zwracać bo bardzo nie lubie pisać tak bezosobowo,a jak nie to bede pisać "PANI"

Jak to jak :lol:, normalnie. I żadna Pani nie jestem :mad:. Posiadam również imię - Iwona.

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Śliczna dziewczynka z niej. A zamierzasz ją pokazywać na wystawach?

Jeżeli będę mogła liczyć na Wasze rady to pewnie spróbuję. Bo w tych sprawach naprawdę jeszcze zieloniutka jestem.
Już same papiloty mnie przerażają...

Posted

Tak :shake: , tydzień temu jak byliśmy na odrobaczaniu. Zajrzał do pyszczydła i powiedział ,że trzeba szybciutko rwać pierwsze trzonowce, bo podwójnie rosną i będzie miała krzywe zęby. Nie wiedziałam :oops:, że można było jeszcze zaczekać.

Posted

Nie ma się co przerażać na początku polecam zacząć oliwić, a potem papiloty zakładać, ja jestem z noszeniem na papiloty ubranka choć nie które psy nie noszą moje mają ubranka ;) a w razie potrzeby zawsze ktoś posłuży radą nie ma się co przejmować;)

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Ale może, rzeczywiście już drugie rosły.

Zuza, czy tych drugich to szukać od wewnątrz? Bo przy dolnych kłach będą chyba się niedługo wyrzynały nowe. Nie powinny sie wyrzynać w tej przerwie za mleczakami?