Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olinafm napisał(a):
Ja właśnie kupiłam takie zielone szczoteczki Greenies i zastanawiam się jak często mam je dawać psu -ma 7 mies. Kamienia na zębach jeszcze nie ma.

jak się osad na zębach zrobi albo jak z pyska śmierdzi- a następnym razem kup zwykłe prasowane kostki ;)

Posted

Moja suka waży 35 kg więc greenisy dla niej wychodzą dość drogo. Na moje szczęście nie jada greenisów- podchodzi do nich bardziej niż obojętnie.

Do czyszczenia ząbków zamawiamy ciasteczka zbożowe, których nie jestem w stanie złamać w dłoniach- a koszt jednego wychodzi ok. 1 zł.

Posted

sprawa dobra- pomaga zwalczać odkładanie się kamienia a systematyczna działa cuda...niestety u mnie nie sprawdza się - psy się wyrywają, nie jestem w stanie zrobić tego dokładnie a szczotki są dla moich za twarde i kaleczą dziąsła / a już 3 albo 4 rodzaje próbowaliśmy/...

jeśli jednak jesteś w stanie to robić / tzn.poradzisz sobie z psem/ to bardzo polecam:lol:

i najlepiej uczyć od małego- ja byłam za mało konsekwentna to teraz mam:oops: może z shih teraz mi się uda...chociaż ona mimo 3 miesięcy już na szczotę i zabiegi pielęgnacyjne jest bardzo na nie:shake:

Posted

Tebusa napisał(a):

Do czyszczenia ząbków zamawiamy ciasteczka zbożowe, których nie jestem w stanie złamać w dłoniach- a koszt jednego wychodzi ok. 1 zł.

A możesz zdradzić nazwe tych ciasteczek? (która firma je produkuje?) Poszukuje właśnie jakiś twardych ciastek dla mojej boxi.

Posted

Greenies aż takie drogie nie są, ale ja wolę nie ryzykować, średnio wierzę w zbawcze działanie takich czyścideł do zębów, wolę tradycyjne metody tj. szczoteczka, pasta i mnóstwo cierpliwości przy moim psie :evil_lol:

• 4 weeks later...
  • Margo unlocked this topic