olinafm Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Ja właśnie kupiłam takie zielone szczoteczki Greenies i zastanawiam się jak często mam je dawać psu -ma 7 mies. Kamienia na zębach jeszcze nie ma. Quote
Unbelievable Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 olinafm napisał(a):Ja właśnie kupiłam takie zielone szczoteczki Greenies i zastanawiam się jak często mam je dawać psu -ma 7 mies. Kamienia na zębach jeszcze nie ma. jak się osad na zębach zrobi albo jak z pyska śmierdzi- a następnym razem kup zwykłe prasowane kostki ;) Quote
Teba Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Moja suka waży 35 kg więc greenisy dla niej wychodzą dość drogo. Na moje szczęście nie jada greenisów- podchodzi do nich bardziej niż obojętnie. Do czyszczenia ząbków zamawiamy ciasteczka zbożowe, których nie jestem w stanie złamać w dłoniach- a koszt jednego wychodzi ok. 1 zł. Quote
Infortune. Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Ja bym jednak z greenies nie ryzykowała, jak już wspominała Aneta, są szkodliwe. Przed zjedzeniem: ImageShack - Image Hosting :: greeniesgx6.jpg po zjedzeniu: Greenies :) Quote
marta23t Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 a znacie coś bezpiecznego na ząbki? dwa razy kupiłam denta stick i miałyśmy długa noc i bóle brzucha-tragedia:shake: teraz boję się z czymkolwiek eksperymentować...:oops: Quote
Teba Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 A nie myślałaś o myciu psiej paszczy? Tzn. szczotkowaniu :razz: Quote
marta23t Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 sprawa dobra- pomaga zwalczać odkładanie się kamienia a systematyczna działa cuda...niestety u mnie nie sprawdza się - psy się wyrywają, nie jestem w stanie zrobić tego dokładnie a szczotki są dla moich za twarde i kaleczą dziąsła / a już 3 albo 4 rodzaje próbowaliśmy/... jeśli jednak jesteś w stanie to robić / tzn.poradzisz sobie z psem/ to bardzo polecam:lol: i najlepiej uczyć od małego- ja byłam za mało konsekwentna to teraz mam:oops: może z shih teraz mi się uda...chociaż ona mimo 3 miesięcy już na szczotę i zabiegi pielęgnacyjne jest bardzo na nie:shake: Quote
kwiatek82 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Tebusa napisał(a): Do czyszczenia ząbków zamawiamy ciasteczka zbożowe, których nie jestem w stanie złamać w dłoniach- a koszt jednego wychodzi ok. 1 zł. A możesz zdradzić nazwe tych ciasteczek? (która firma je produkuje?) Poszukuje właśnie jakiś twardych ciastek dla mojej boxi. Quote
Nukapei Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Greenies aż takie drogie nie są, ale ja wolę nie ryzykować, średnio wierzę w zbawcze działanie takich czyścideł do zębów, wolę tradycyjne metody tj. szczoteczka, pasta i mnóstwo cierpliwości przy moim psie :evil_lol: Quote
MakeBelieve Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Ja kupiłam raz mojej małej Greenies i w sumei faktycznie, z pyska nie aż tak jechało ;p Ale boję się lekko je kupować. Quote
LadyBell Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Oto co znalazłam na innym forum o Greenies. www.forum.**********/showthread.php?t=4041 Widok mało przyjemny... Quote
Recommended Posts