Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
byłoby ekstra,gdyby domek był dla Bezy :lol:,Negri , jak ty to robisz ?:crazyeye:

Samo tak się udaje :evil_lol::evil_lol::evil_lol: trochę nocek, weekendów zarwanych i jakoś leci :eviltong:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gdyby ten domek faktycznie wypalił... to jesteś słoncem na tym wątku :lol::lol::lol: nie umiejszajajac pozostałym cioteczkom:loveu::loveu::loveu:
kocham was wszystkie za to że jeteście i chce wam sie robić tyle dobrego dla tych bidulek :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

[quote name='monika083']a jak Bezunia pojedzie do domku to kasa rzyda sie na inne iedy ,napewno nikt sie obrazi..

oczywiscie , że nie .... przecież wszyskie pieski sa nasze :p:p:p ja np. swoją deklaracje 'finansową' przeznaczę na inną bide która będzie potrzebowała wsparcia :lol::lol::lol:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
tylko to nie moja koleznka :oops:, to kolezanak dogomaniaczki anova:loveu:. Anova prosimy wycalowac kolezanke

OK - wyściskam i wycałuję:)
Cieszę się, ze tym razem poczta nie zawiodła i paczka tak szybko doszła.

Posted

super :loveu:

Ulv lub Kikou jak będzie w schronie moglbyscie jeszcze wymierzyc sznaucera - bo dogomaniaczka chce mu kupic kubrak zeby nie marzl. I jak by byla mozliwosc to proszę zrobcie mu zdjęcia jak teraz wyglada , bo Koperek potrzebuje dla jakies kobiety a nie miala kiedy zrobic .

Posted

[quote name='GoskaGoska']MONIAK NA karme zbieram ja nr konta jest w pierwszym poscie.
TYLKO PROSZĘ PISZ LUDZIOM, ZEBY ZAZNACZALI WYRAZNIE BAZAREK Z DOGO KARMA BEZY (.....oraz swoj nick z dogo......)

ok,dzieki to teraz wysylam wiadomosci ..

Posted

Negri napisał(a):
Czekam na 100% odp i sukę pojedzie 1 możliwym transportem. Kiedy dokładnie na razie nie wiem. Bo jej poza karmą to już nic nie pomoże na tą wątrobę nie?

Negri, jeżeli ci się uda, to ja............:calus::calus::calus::calus::calus::calus:
Na razie siedzę przed ekranem i mam łzy w oczach.
Może przez Ciebie będzie mieć i szansę życia Maja od Koss.

Posted

Bezulka już u mnie ;) Strasznie kochana, ale przerażona.... Po schodach niestety chodzić nie umie, musiałam ją wciągać, a ze strachu posikała dwa piętra (efekt- mamy wyjątkowo czyste schody, bo rano myłam po wpadce Gabi....)
Na razie położyła się na posłanku i łypie przerażonym okiem.....

Kinga napisała że domek już pewny i szukamy transportu :lol: a Kikou.... zgarnęła jeszcze kogoś...... :cool3:

Posted

JEJKU JAK SUPER :multi::multi::multi:
Niech Bezunia się teraz oswaja u Ciebie kochana psica, pewnie szybko poczuje się bezpiecznie. Zmiana otoczenia to szok dla każdego psiaka, a dla takie ciut nieśmiałej suni to musi być dopiero przeżycie. Oby jej karma smakowała , lekow nie wypluwała i dochodziła do siebie.
Kogo Kikou jeszcze zgarnęła :crazyeye:???

Posted

Pierwszy spacer za nami... no powiedzmy, że spacer, bo to wyglądało tak: ściągnąc ze schodów (jakoś poszło), namową dojść do trawnika, siku (hurrra! dwa razy!) i szybkie chodu w kierunku domu. Niestety schody to przeszkoda wg. Bezy straszliwa, więc bardziej ja niosłam, na przemian z wleczeniem, niż szła.... :shake: Dopiero ostatnie kilka stopni wystartowała i do drzwi!

Ogólnie nie wiem, co jej zrobiono, ale Beza kazdy szybszy ruch kończy przerażonym spojrzeniem i przypadnięciem do ziemi.... :-( Wygląda jakby ją potwornie bito za każdy ruch :-(

w domu siedzi na posłaniu i nawet się nie rusza :shake:

Posted

Ulv super ,ze bidulka juz u Ciebie.
To narazie pierwszy dzien wiec chyba nie moglysmy sie innego zachowania Bezuni spodziewac..ale pewnie troche sie oswoi,
A jakbys przy wchodzeniu/schodzeniu na schody przekupywala ja troche smakolykami?
moze kojarzyloby jej sie to z czyms dobrym,nie wiem tylko czy Bezunia z jej watrobowymi problemami moze smakolyki jesc:/

Negri-Aniele!!! fajnie ,ze z domkiem wypalilo..:loveu:

Posted

Ale to już będą same zmiany na lepsze!!! :loveu:
Mam nadzieję, że może ta słaba kondycja psychiczna nie jest spowodowana jakąś straszną traumą tylko "osikowym" typem osobowości i Beza szybko dojdzie do siebie... :roll:

Posted

wygląda na koszmarnie wystraszoną.... jak piesek po traumie...dlatego tak uciekała w boksie przed pielęgniarzem....

ale jaki to grzeczny aniołeczek, jak ufnie patrzy w oczy, cudowna dziewuszka...

Posted

dokąd potrzebny jest transport Bezy ?Znajomy będzie jechał na dniach w kierunku Manheim. Inny pan ni z poprzednio :roll:
Pewnie biedulkę ktoś lał albo kilka razy walnął ,a potem straszył,że to zrobi.Są bardzo wrażliwe psy.
Morisek tez tak się bał kazdego szybkiego ruchu,nawet kartką papieru.

Posted

Chyba tylko paszport, bo szczepienia ma aktualne wszystkie :p

Poza strasznym strachem (chyba nie chcę nawet wiedzieć co ją spotkało:placz:) Beza jest absolutnie cudowna!
Musiałam wyjść z domu, więc z pewnym strachem zostawiłam Bez w pokoju z Mają, świnkami, gołębiami i jak się okazało kotem ;) I... nic. spokój, cisza, nic nie zdemolowane, nic nie nabrudzone. Beza na posłanku, kot na łóżku, Maja na kocyku.

Wydaje mi się, że jej potrzeba spokoju i pewnej, zrównoważonej pani i wyjdzie na ludzi :p Musi "tylko' zrozumieć, ze czasem można zaufać.

A jeśli chodzi o agresję, to Beza jest kompletnie nieagresywna. Co by się nie robiło (włącznie z wzięceim na ręce, łapaniem pod pachy i macaniem psa) nie warknie, nie pokazuje zębów, no nic, żadnego sygnału nawet,że cos jej nie pasuje. Jedynie bardzo mocne CS-y, w ostateczności zastyganie w przerażonym bezruchu... :shake: