GoskaGoska Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 oj kochana Bezunia, a jak tam je chętnie kamrę dla wątrobowców czy nie bardzo? Quote
ulvhedinn Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Na razie jest tak spanikowana, że boi sie miski :-( Quote
Bambino Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 ulvhedinn napisał(a):Chyba tylko paszport, bo szczepienia ma aktualne wszystkie :p Poza strasznym strachem (chyba nie chcę nawet wiedzieć co ją spotkało:placz:) Beza jest absolutnie cudowna! Musiałam wyjść z domu, więc z pewnym strachem zostawiłam Bez w pokoju z Mają, świnkami, gołębiami i jak się okazało kotem ;) I... nic. spokój, cisza, nic nie zdemolowane, nic nie nabrudzone. Beza na posłanku, kot na łóżku, Maja na kocyku. Wydaje mi się, że jej potrzeba spokoju i pewnej, zrównoważonej pani i wyjdzie na ludzi :p Musi "tylko' zrozumieć, ze czasem można zaufać. A jeśli chodzi o agresję, to Beza jest kompletnie nieagresywna. Co by się nie robiło (włącznie z wzięceim na ręce, łapaniem pod pachy i macaniem psa) nie warknie, nie pokazuje zębów, no nic, żadnego sygnału nawet,że cos jej nie pasuje. Jedynie bardzo mocne CS-y, w ostateczności zastyganie w przerażonym bezruchu... :shake: Ulv, wiesz że KOOCHAANAA, NAAJKOCHAŃŃSZA jesteś ? :loveu::loveu: Quote
ulvhedinn Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Słuchajcie... Beza (albo Bessi, bo tak na nią wołam ;)) jest ... no po prostu fantastyczna :loveu::loveu::loveu: Jest bardzo inteligentna, widać, że obserwuje i wyciąga wnioski. Dziś już schody wymagały mniej wysiłku i więcej szła niż jechała ;) Na dworze trzyma się tuz koło mnie, nie ciągnie, no i dziś dużo bardziej zwracała uwage na otoczenie, węszyła z zaciekawieniem po trawniku i drzewach itp.. I najważniejsze- Bess jest idealnie czysta :crazyeye: Nic absolutnie nie "uroniła" w domu, wszystko ląduje na dworze!!!! Quote
GoskaGoska Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Mądra sunia :loveu::loveu::loveu: dzis zaksięgowala się wpłata z bazarku: slepcio 6zl IWLAJN 103zl BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYTSKIM ZAANGAZOWANYM W RATOWANIE SUNI , JAK BY CHCIAŁA KAŻDEMU Z OSOBA DZIĘKOWAĆ TO BYŁA BY BARDZO DŁUGA LISTA OSOB :) TAK WIĘC KAŻDEMU DZIĘKUJĘ BARDZO JESZCZE RAZ , BO TYLKO DZIĘKI WAM TA SUNIA ŻYJE I MA SZANSĘ NA LEPSZY LOS. Nie wiem jak długo sunia będzie u ulv, ale wrazie czego będziemy w stanie kupić sunia jeszcze jedne worek karmy -super fantastycznie :) jesli sunia szybciej pojedzie do domku to pieniążki będę przekazane na innego biedaka w potrzebie, bo niestety list psich nieszczęść nie ma konca :( Quote
monika083 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Kochana Sunieczka:loveu::loveu: bedzie coraz lepiej:lol: Quote
Negri Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Na pewno pewno ma dom ;) A koszty dla Was żadne..... paszport opłacą Niemcy i prawdopodobnie 21.12 po nią przyjadą. Ulv zrobiłaś już ten paszport??????????? Quote
giselle4 Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ....Bess trzymaj sie na Swięta masz spiewac kolędy w nowym domku;) Quote
marysia55 Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 giselle4 napisał(a):....Bess trzymaj sie na Swięta masz spiewac kolędy w nowym domku;) tylko pytanie czy zdąży nauczyć sie po niemiecku:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no chyba ze zostanie przy swoim ojczystym :lol::lol::lol: Quote
ulvhedinn Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Nauczy się, ona mądra jest :lol: Na razie powoli dochodzi do wniosku, że schody chyba nie zamierzają jej ugryźć, więc juz po nich chodzi (a właściwie biega przykulona), ale cały czas łypie, bo a nóż takie straszne stopnie jednak się na nią rzucą? Quote
giselle4 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 ulvhedinn napisał(a):Nauczy się, ona mądra jest :lol: Na razie powoli dochodzi do wniosku, że schody chyba nie zamierzają jej ugryźć, więc juz po nich chodzi (a właściwie biega przykulona), ale cały czas łypie, bo a nóż takie straszne stopnie jednak się na nią rzucą? Dziekujemy za dobre wiesci o Bess a kolędy mhhhhh śpiwane w kazdym języku są zrozumiałe;) Quote
Bambino Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ulv!!!!!!!!!!. Teraz dla mnie najważniejszą sprawą jest Twój numer konta.!! Pół Polski i Gośka z Anglii go dla mnie szukają :cool1: Dzieki za Bezę :loveu::loveu: Quote
GoskaGoska Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 jeszcze troszke i moze Beza będzie w DS oby oby, coz nie mozemy jeszcze o Czarze zapominac, zeby i on się mogl znalesc domek staly. a tu jeszcze Rudzik w potrzebie 150zl miesięcznie i starszek u kikou co musi znalesc bezpieczne miejsce :placz: no i szczeniak u moje bratowej - a w sumie pod moją opieką wirtualną. wkleje wątki psiakow jak by ktos nie wiedzial o ktorych pieskach piszę: 1. rudzik : http://www.dogomania.pl/forum/f28/znowu-na-bruku-pomocy-rudzik-ze-slabym-serduszkiem-116722/ 2. dziadek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/jutro-strzykawka-albo-ktos-nam-pomoze-dt-nawet-platny-124420/ 3 juniorek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniak-co-go-czeka-ulica-schronisko-czy-moze-dom-zalezy-od-ciebie-wroclaw-126483/ Quote
ulvhedinn Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Miałam dziś okropny dzień :shake: Pałek postanowił, że poumiera.... Jak wyszedł na spacer, to już o własnych siłach nie wrócił, nie chciał chodzić, tylko stał wygięty, albo siedział z tępym wzrokiem :placz: Oczywiście na sygnale wylądowałam u weta; dostał steryd, inne leki i jest lepiej... wygląda na kłopoty z kregosłupem, choc być moze chora prostata mu dołozyła. A ja oczywiście miałam już wizję nie pracującego serduszka, wylewu, albo czegoś w ten deseń. Jutro będziemy robic DOKŁADNE badania.... Natomiast Bessi robi postępy :cool3: Schody już nie gryzą. Ani smycz. Chociaż cały czas porusza się w taki ostroznie-czujno-przyczajony sposób, tak, że bardzo przypomina ruchami wilka, albo inne dzikie zwierzę, tym bardziej ze jednocześnie jest to ruch sprężysty i zwinny, a ogon nosi nisko... Quote
Bambino Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Negri napisał(a):Ulv zrobiłaś już ten paszport??????????? Negri, a jakaś wizyta przedadopcyjna będzie???? Quote
Negri Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 już była, tam pies bez kontroli domu nie zostanie wydany Quote
ulvhedinn Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Powiedziałam już że Bess jest grzeczna.... no to odwołuję. Bess jest bezczelna :cool3: Wlazła na łóżko i tak została. Łypie przerazonym okiem, czy nie biję, ale twardo leży ;) Quote
kikou Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Brawo Besssi! ...a co Ci tam Ciotka bedzie gadac gdzie masz sobie leżeć:evil_lol: jak stoi kanapa to trzeba na nia wleźć-po to one sa.... Quote
Slomka22 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Na Czara przelew zdefiniowany do czerwca - chyba ze psisko znajdzie szybciej chate ;P Quote
Bambino Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 kikou napisał(a):Brawo Besssi! ...a co Ci tam Ciotka bedzie gadac gdzie masz sobie leżeć:evil_lol: jak stoi kanapa to trzeba na nia wleźć-po to one sa.... Tak jest BRAWO!!!!!!!!!:evil_lol: Quote
Bambino Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Negri napisał(a):już była, tam pies bez kontroli domu nie zostanie wydany dzięki Negri i sorry za wątpliwość.:oops: Quote
GoskaGoska Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 :cool3:hehehe tak to z psami jest ze kochają kanapy , trzeba nowych włascicieli uprzedzic , ze sunia wymaga wygodnego łoża. Swoją drogą kiedy ona taka strachliwa , a mimo to wskoczyła na łożko, to potrzeba musiała byc ogromna :lol: mimo strachu i lęku Hop :evil_lol: Quote
Monica_20 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Super się to czyta :) Zaczyna być szczęśliwa i na dodatek będzie miała swój domek :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts