Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Chyba tylko paszport, bo szczepienia ma aktualne wszystkie :p

Poza strasznym strachem (chyba nie chcę nawet wiedzieć co ją spotkało:placz:) Beza jest absolutnie cudowna!
Musiałam wyjść z domu, więc z pewnym strachem zostawiłam Bez w pokoju z Mają, świnkami, gołębiami i jak się okazało kotem ;) I... nic. spokój, cisza, nic nie zdemolowane, nic nie nabrudzone. Beza na posłanku, kot na łóżku, Maja na kocyku.

Wydaje mi się, że jej potrzeba spokoju i pewnej, zrównoważonej pani i wyjdzie na ludzi :p Musi "tylko' zrozumieć, ze czasem można zaufać.

A jeśli chodzi o agresję, to Beza jest kompletnie nieagresywna. Co by się nie robiło (włącznie z wzięceim na ręce, łapaniem pod pachy i macaniem psa) nie warknie, nie pokazuje zębów, no nic, żadnego sygnału nawet,że cos jej nie pasuje. Jedynie bardzo mocne CS-y, w ostateczności zastyganie w przerażonym bezruchu... :shake:

Ulv, wiesz że KOOCHAANAA, NAAJKOCHAŃŃSZA jesteś ? :loveu::loveu:

Posted

Słuchajcie... Beza (albo Bessi, bo tak na nią wołam ;)) jest ... no po prostu fantastyczna :loveu::loveu::loveu:

Jest bardzo inteligentna, widać, że obserwuje i wyciąga wnioski. Dziś już schody wymagały mniej wysiłku i więcej szła niż jechała ;)
Na dworze trzyma się tuz koło mnie, nie ciągnie, no i dziś dużo bardziej zwracała uwage na otoczenie, węszyła z zaciekawieniem po trawniku i drzewach itp..

I najważniejsze- Bess jest idealnie czysta :crazyeye: Nic absolutnie nie "uroniła" w domu, wszystko ląduje na dworze!!!!

Posted

Mądra sunia :loveu::loveu::loveu:
dzis zaksięgowala się wpłata z bazarku:
slepcio 6zl
IWLAJN 103zl

BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYTSKIM ZAANGAZOWANYM W RATOWANIE SUNI , JAK BY CHCIAŁA KAŻDEMU Z OSOBA DZIĘKOWAĆ TO BYŁA BY BARDZO DŁUGA LISTA OSOB :) TAK WIĘC KAŻDEMU DZIĘKUJĘ BARDZO JESZCZE RAZ , BO TYLKO DZIĘKI WAM TA SUNIA ŻYJE I MA SZANSĘ NA LEPSZY LOS.
Nie wiem jak długo sunia będzie u ulv, ale wrazie czego będziemy w stanie kupić sunia jeszcze jedne worek karmy -super fantastycznie :) jesli sunia szybciej pojedzie do domku to pieniążki będę przekazane na innego biedaka w potrzebie, bo niestety list psich nieszczęść nie ma konca :(

Posted

Na pewno pewno ma dom ;)

A koszty dla Was żadne..... paszport opłacą Niemcy i prawdopodobnie 21.12 po nią przyjadą.

Ulv zrobiłaś już ten paszport???????????

Posted

giselle4 napisał(a):
....Bess trzymaj sie
na Swięta masz spiewac kolędy w nowym domku;)

tylko pytanie czy zdąży nauczyć sie po niemiecku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
no chyba ze zostanie przy swoim ojczystym :lol::lol::lol:

Posted

Nauczy się, ona mądra jest :lol:

Na razie powoli dochodzi do wniosku, że schody chyba nie zamierzają jej ugryźć, więc juz po nich chodzi (a właściwie biega przykulona), ale cały czas łypie, bo a nóż takie straszne stopnie jednak się na nią rzucą?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Nauczy się, ona mądra jest :lol:

Na razie powoli dochodzi do wniosku, że schody chyba nie zamierzają jej ugryźć, więc juz po nich chodzi (a właściwie biega przykulona), ale cały czas łypie, bo a nóż takie straszne stopnie jednak się na nią rzucą?

Dziekujemy za dobre wiesci o Bess
a kolędy mhhhhh
śpiwane w kazdym języku są zrozumiałe;)

Posted

Ulv!!!!!!!!!!. Teraz dla mnie najważniejszą sprawą jest Twój numer konta.!!
Pół Polski i Gośka z Anglii go dla mnie szukają :cool1:

Dzieki za Bezę :loveu::loveu:

Posted

jeszcze troszke i moze Beza będzie w DS oby oby, coz nie mozemy jeszcze o Czarze zapominac, zeby i on się mogl znalesc domek staly.
a tu jeszcze Rudzik w potrzebie 150zl miesięcznie i starszek u kikou co musi znalesc bezpieczne miejsce :placz: no i szczeniak u moje bratowej - a w sumie pod moją opieką wirtualną.
wkleje wątki psiakow jak by ktos nie wiedzial o ktorych pieskach piszę:
1. rudzik :
http://www.dogomania.pl/forum/f28/znowu-na-bruku-pomocy-rudzik-ze-slabym-serduszkiem-116722/
2. dziadek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/jutro-strzykawka-albo-ktos-nam-pomoze-dt-nawet-platny-124420/
3 juniorek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniak-co-go-czeka-ulica-schronisko-czy-moze-dom-zalezy-od-ciebie-wroclaw-126483/

Posted

Miałam dziś okropny dzień :shake:
Pałek postanowił, że poumiera.... Jak wyszedł na spacer, to już o własnych siłach nie wrócił, nie chciał chodzić, tylko stał wygięty, albo siedział z tępym wzrokiem :placz: Oczywiście na sygnale wylądowałam u weta; dostał steryd, inne leki i jest lepiej... wygląda na kłopoty z kregosłupem, choc być moze chora prostata mu dołozyła. A ja oczywiście miałam już wizję nie pracującego serduszka, wylewu, albo czegoś w ten deseń.
Jutro będziemy robic DOKŁADNE badania....

Natomiast Bessi robi postępy :cool3: Schody już nie gryzą. Ani smycz.
Chociaż cały czas porusza się w taki ostroznie-czujno-przyczajony sposób, tak, że bardzo przypomina ruchami wilka, albo inne dzikie zwierzę, tym bardziej ze jednocześnie jest to ruch sprężysty i zwinny, a ogon nosi nisko...

Posted

kikou napisał(a):
Brawo Besssi!
...a co Ci tam Ciotka bedzie gadac gdzie masz sobie leżeć:evil_lol:
jak stoi kanapa to trzeba na nia wleźć-po to one sa....

Tak jest BRAWO!!!!!!!!!:evil_lol:

Posted

:cool3:hehehe tak to z psami jest ze kochają kanapy , trzeba nowych włascicieli uprzedzic , ze sunia wymaga wygodnego łoża. Swoją drogą kiedy ona taka strachliwa , a mimo to wskoczyła na łożko, to potrzeba musiała byc ogromna :lol: mimo strachu i lęku Hop :evil_lol: