ulvhedinn Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Koperek']Sluchaj, a na kiedy spodziewasz się ją przejąć?? Bo tak głośno myślę, że może napierw u mnie... A potem do Ciebie... Sama nie wiem- pogadam z wetem, co do jej stanu, bo nie chce Bony stresować- później mi się zamyka:roll: Tylko którą kenelówkę- trójka jest u Belli i tej na razie ruszyć nie można, a ja mam tylko piątkę, w której śpi gruby. Ja się nic nie pop...i to myśle że w przyszłym tygodniu już bym dała radę... jakby coś, tfu, odpukać, to faktycznie byś ja może zgarnęła? A gruby zrezygnuje z kenelu? :cool3: Bo piątka byłaby w sam raz... Skoro jej watroba siada, to jej trza leków, essentiale i heparegen potrafia zdziałać cuda ;) Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Wiem, co to jest pogarszający się stan wątroby- nie chcę do tego wracać... Aczkolwiek specjalna dieta może to bardzo spowolnić- niestety kiedyś takich możliwości nie było, jak są teraz:roll: Następne fotki BEZY: Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 CZYTAM O PSACH Z CHORĄ WĄTOBĄ - CZY ONA DOSTAJE JAKIES LEKI NA TĄ WĄTROBĘ ? jejku tak mi jej szkoda bardzo . Przeczytalam ze z problemami z watrobą- powinno się karmi psa mniejszymi porcjami 2- 3 razy dziennie. karmę weterynaryjną z Royla lub Hillsa. tak sobie mysle, ze na Czara zawsze jest ciut więcej ...to moze za to suni by karmę kupic. Ulv kiedy bys ją mogla zabrac, bo ta sunie się w schronie wykonczy :placz: a domku jak się oswoi i zadba to jeszcze moze byc z niej pies. Poza tym taki psom powinno podawac się essentiale forte - ale wiadomo w schronie nie mozna na to liczyc, bo sunie przeciez chcą usmiercic a nie ratowac i trzymają ją jedynie na prosbę dziewczyny. Jej czas tyka i schroniskowy i zdrowotyny. A co z tymi domkami dla Gapy ? Zeby sunia mogla jechac do ciebie. Karmę jakąs odpowiednią postaramy się dla niej dostarczyc Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ze spaceru: Zobaczcie jaki to chudzielec!:-( Quote
ulvhedinn Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Cholera, nie wiedziałam, że ona jest w takim złym stanie... :shake: Koper, kiedy bys dała radę w przyszłym tygodniu podjechać ze mna do schronu? I jak z tą klatką? Z tym, że wtorek odpada. Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 BEZIĄTKO postawiło uszki :) Jeszcze z biura: ...głaskanki... Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 ulvhedinn napisał(a):Cholera, nie wiedziałam, że ona jest w takim złym stanie... :shake: Koper, kiedy bys dała radę w przyszłym tygodniu podjechać ze mna do schronu? I jak z tą klatką? Z tym, że wtorek odpada. Nie powiem, że mi wszystko jedno, ale dasz wcześńiej znać to będę. Trza się czasami poświęcić:cool1: Pytanie nie na miejscu! U mojego weta puszki Royala (jak dla Sauronka kupowałam) to były po dychaczu- nie brał za "pośrednictwo". Zapytać po ile teraz?? Jezu, żeby jakiś sponsor się znalazł:-( Dziewczyny nie damy rady! Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 no normalnie jak zobaczylam te foty to mi lzy do oczy napłynęly , biedna sunia a taka mordka slodka. JA DZIEWCZYNY BŁAGAM WYCIGAJCIE JĄ JAK NAJSZYBCIEJ. a my tu zajmiemy się karmą dla niej. Ktora ciotka by mogla dolozyc cos sie dla niej dla specjaliztycznej karmy, a ja patrzę gdzie jest nalepsza cena Quote
ulvhedinn Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ok, to ustalone, że w przyszłym tygodniu ja zabieram ;) Gdyby nie to, że weekend mam zapchany na amen i nie ma mnie w domu prawie cała niedzielę to już bym pojechała. Koperku, odezwę się wcześniej do Ciebie oczywiście... Zapytaj o te puszki, ja sie też zapytam u mojego weta.... Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 damy rade damy juz moja w tym glowa zeby prosic ludzi i moze jakis bazarki na jedzonko, juz sprawdzam te karmy i narazie mam: PATRZE NA KARMY I SĄ DWIE ROYAL CANIN HEPATIC 14KG ROYALKLIKNIJ - ta royal chyba lepsza od hilssa bo typowo na wątrobe, zas hills i/d jest na trzustke . najpierw popatrze ile trzeba uzbierac ale 14kg to ponad 200zl . Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 DZIEWCZYNY KOCHANE BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZAKUPIE WETERYNARYJNE KARMY DLA BEZY , KOSZT TEJ KARMY 240ZL - MAM 25ZL NADPLATYN JESZCZE ZA CZARA JESLI SIE ZGODZICIE TO MOZNA BY BYLO DAC NA RZECZ KARMY, JESZCZE NA ALLEGRO NA OGLOSZENIA JEST OK 13ZL (muszę sprawdzic dokladnie jeszcze ile) brakuje jeszcze ok 200zl - kto moze pomoc ratowac sunie jest tak blisko, by znalazla trochę szczęscie i spokoju w swoim zyciu. Ale jej zdrowie trzeba podreperowac, kto moglby pomoc z zakupie karmy i lekow????? Quote
Justynak Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 O qrna! Ja jestem totalnie bez kasy :-(, ale w poniedziałek postaram zapytać moją Szefówkę, może rzuci jakąś kaską (już wiele psiaków wspomagała)...:roll: Quote
giselle4 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 ..Gosia ,zakończe bazarek w poniedziałek to podziele inaczej kase i grosz na Beze będzie;) Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 26zl jest z Czara i z ogloszen 17,36 co daje 43,36zl no to jeszcze 200zl potrzebne Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 ciotki proszé podnosic bazarek same nowe rzeczy jak znalazl na prezenty: http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-pizamy-portfele-balgamy-o-pomoc-w-zakupie-karmy-dla-bezy-z-chora-watroba-125913/#post11330328 Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 pokazujemy się i szukamy sponsorow na karme Quote
Neris Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 mogę zasponsorować taki woreczek karmy: [url=http://www.twojekarmy.pl/?akc=pt&id=3079]Karmy dla ps Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Neris']mogę zasponsorować taki woreczek karmy: [url=http://www.twojekarmy.pl/?akc=pt&id=3079]Karmy dla ps Nerius nie otwiera się ten link to nie widac co to za karma ? Quote
Neris Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Jeszcze raz od nowa wklejam mój cały post! mogę zasponsorować taki woreczek karmy: [url=http://www.twojekarmy.pl/?akc=pt&id=3079]Karmy dla ps Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 na priv dostal link do karmy a tu się nie chce wyswietlic . Kazdy kto ma mozliwosc zapraszamy do pomocy dla Bezuni. Dostalam priv ze jedna dogomanka moze wyslac do ulv 6 puszek dla watrobowcow oraz 1,5kg - bardzo dziękujemy , aby paczka doszla . Ja mam z bazarku narazie 75zl wiec jeszcze do zakupu brakuje 130zl zeby Beza miala jedzonka choc na miesiąc Quote
kosu32 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 No cioteczki !!! Do roboty !!! Trzeba wyprowadzić Bezunię na prostą (rzeczywiście nasza bidulka się posypała ...). Ja dorzucam 20 PLN choć w tym miesiącu z kasą krucho na maxa (samochód mi się posypał i mam kilka... złotych w plecy). Ciotki nie ma to tamto-hej do przodu i jazda. ROBIMY SZYBKĄ ZBIÓRKĘ !!! Quote
kikou Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 uff... cieszę się, że Ulv "odnalazła wreszcie drogę" na wątek Bezy... tak sobie myślę, że może kupie karme podwioze w czwartek do Ulv... czy myślicie,że wcześniej sie nazbiera cała kwota na karme ....? ...ponieważ Rudzia bardzo długo jadła tę karme Royala - Hepatic... faktycznie bardzo korzystnie wpływa...regeneruje ślicznie wątrobe.. po karmie Hillsa moja sunia miała rozwolnienie... Quote
Koperek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 kosu- jak to "nasza bidulka"?? A ty to kto, że tak niemiło zapytam, hę??:evil_lol::evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Kikou ale co myslisz zeby kupic w Niemczech i w czw zawiesc do ulv? Ile jest tansza w Niemczech? Quote
kosu32 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Cichy fan Bezy który uważnie przegląda ten wątek Quote
Recommended Posts