giselle4 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 ...mhhhh, dobre wiadomosci to prawie sukces;) trzymamy kciuki za Beze:evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 kikou są jakies wieści ze schroniska o suni i jej nadawaniu się na stryzliacje??? Quote
marysia55 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 No właśnie kikou tez jakos tak umilkła:placz::placz: i żadnych nowych wieści o naszej Bezie:roll::roll: Quote
marysia55 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 czekamy na dobre wiadomości:multi::multi::multi: Quote
Slomka22 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Pewnie trzeba troche cierpliwości :) i trzymania kciukow Quote
kikou Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 jutro od rana dalej męcze Panie ze schroniska.... w poniedziałek niestety ciągle nie było czasu żeby zając sie Bezką..... jak się czegoś dowiem odrazu dam znać Quote
marysia55 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 miło cie widzieć:p:p, wiele osób sie już zaToba stęskniło:lol::lol::lol: Beza pewnie też:evil_lol::evil_lol: Quote
xmartix Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 [quote name='kikou']jutro od rana dalej męcze Panie ze schroniska.... w poniedziałek niestety ciągle nie było czasu żeby zając sie Bezką..... jak się czegoś dowiem odrazu dam znać[/quote] a jak zająć? wyjść na spacer? Quote
kikou Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 "zająć" czyli zrobić badania... W tej chwili Beza jest po badaniach, niestety nie nadaje sie do zabiegu, ma podwyższone wartości watrobowe... a narkoza silnie wpływa na wątrobe więc mogłaby dobić dziewczynke, ogólnie też nie jest w super kondycji, jest dość chuda... Doktor odradza w jej przypadku też hormony... to oznacza, że dom z psem samcem niekastrowanym odpada raczej...bo mimo wieku ruje może dostać... Quote
GoskaGoska Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 kurcze to ja nie wiem co my z nia zrobimy, koniecznie trzeba się skupic na Gapie, zeby zwolnic miejsce dla Bezy u ulv. Ta sunia powinna dostawac dobrą karmę dla wątrobowcow i tab na wzmocnienie stawow. Bo niestety w warunkach schroniskowych sie biedna wykoczy. Quote
Kaas1 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Bardzo mnie zmartwiła ta wiadomość. Bo faktycznie przy dwuletnim młodym i energicznym psie koniecznie musi być suczka wysterylizowana. Nadal chciałabym jej jakoś pomóc. Mam jeszcze jedno miejsce, muszę się zapytać. Ale ta pani to kociara, kiedyś pies ze schroniska zagryzł jej w domu kota i ona teraz jest bardzo nieufna. Pewnie w schronisku trudno przeprowadzić test na stosunek do kotów....Być może udałoby mi się ją namówić, gdyby wypadł pozytywnie ? w każdym razie deklaruję stałą wpłatę na Bezę, jak udałoby się coś dla niej znaleźć i będę śledziła jej wątek..... Wziąc możemy suczkę sterylizowaną,kilkuletnią, łagodną, spokojną i rozważną, która będzie potrafiła ogarnąć swoje terytorium i mieć dobre relację z młodym i trochę nieokiełznanym rezydentem. Quote
GoskaGoska Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 to Kassa szukamy dla ciebie suni we wroclawskim schronisku, ktora nada się do steryzliacji. Quote
Kaas1 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Byłabym naprawdę wdzięczna, bo sama nie potrafiłabym się zdecydować.....:) Quote
Poker Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Kaas1, czy Ty chcesz sunie na DT czy do DS? Quote
Kaas1 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 na dom stały. Chciałabym, aby stanowiły zgrany tandem z psiakiem- rezydentem.... Quote
kikou Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='Kaas1']na dom stały. Chciałabym, aby stanowiły zgrany tandem z psiakiem- rezydentem....[/quote] mam dla Ciebie suczke, dość duża, ruda ociupine labkowata, bardzo miła dla ludzi i spokojna, ma z 6 lat wiec bedzie nadawala sie do sterylizacji... późnym wieczorem wkleje fotki... bardzo fajna sunia.. Quote
Kaas1 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Świetnie. czekam na zdjęcia.... A może by się udało zrobić tak, aby znaleźć sunię np. z hoteliku lub DT, aby potem móc tam zainstalować Bezę? Quote
Koperek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 kikou napisał(a):mam dla Ciebie suczke, dość duża, ruda ociupine labkowata, bardzo miła dla ludzi i spokojna, ma z 6 lat wiec bedzie nadawala sie do sterylizacji... późnym wieczorem wkleje fotki... bardzo fajna sunia.. Myślisz o ESCE?? Jeśli tak to super, bo to sunia mieszkaniowa i średnio jej w schronie:shake: A jeśli nie to również czekam na "niespodziankę" ;) Quote
Bambino Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 GoskaGoska napisał(a):kurcze to ja nie wiem co my z nia zrobimy, koniecznie trzeba się skupic na Gapie, zeby zwolnic miejsce dla Bezy u ulv. Ta sunia powinna dostawac dobrą karmę dla wątrobowcow i tab na wzmocnienie stawow. Bo niestety w warunkach schroniskowych sie biedna wykoczy. A Gapa od Ulv nie nadawałaby się dla rezydenta od Kaas1 :roll: Quote
kikou Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Gapcia jest duża ale to domowa, nieporadna sunia, do spania przy łóżku "mamuni".... raczej nie do życia na dworze.... Quote
Koperek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='kikou']Gapcia jest duża ale to domowa, nieporadna sunia, do spania przy łóżku "mamuni".... raczej nie do życia na dworze.... Aaaaaaaaaaaa... Nie wiedziałam, że to ma być na dwór:roll: Więc Eska się nie nadaje, bo z mieszkania. Dawaj kikou swoja kandydatkę! ;) Quote
marysia55 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 zróbcie wszystko żeby pomóc Bezie... jej sie to należy od życia:multi: Quote
kikou Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Myślałam o Esce ale skoro jest domowa to odpada.... myślę, że Ty chyba lepiej znasz duże sunie... może jest jakaś już wysterylizowana? Quote
Koperek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 874/08 Kaja - 4 lata, suka, dość duża. W stosunku do obcych bardzo nieufna i ostrożna. Dla właściciela przyjazna i oddana. Powinna trafić do jednego opiekuna. Dobry stróż. Quote
Recommended Posts