Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Suni dzis zrobilam gumtreekrakow jeszcze ( chcialam wyroznic ale tylko katrá kredytowá ) . zaraz robié nastépne

Gosiu ten tekst o Bezie jeszcze aktualny,? bo jeszcze go na dogo nie wrzuciłam :shake: ( sorry, mea culpa ) :oops:. Postaram się DZIŚ go wrzucić.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bambiono pewnie, ze wklej. Ja robię suni ogloszenia , bo uwazam , ze nie ma no co czekac więc daję takie foto jakie są narazie. Tekst albo się wymieni, albo do następnych ogloszen wykorzysta. Tym bardziej, ze ogloszenia spadają na doł takim tempem, ze co pare dni własciwie trzeba je odnawiac, aby ktos zauwazyl.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Bambiono pewnie, ze wklejaj. Ja robię suni ogloszenia , bo uwazam , ze nie ma no co czekac więc daję takie foto jakie są narazie. Tekst albo się wymieni, albo do następnych ogloszen wykorzysta. Tym bardziej, ze ogloszenia spadają na doł takim tempem, ze co pare dni własciwie trzeba je odnawiac, aby ktos zauwazyl.

ok. tak zrobię

Posted

dzisiejsz Bezka:

jutro mała idzie na badania, żeby sprawdzic w jakim jest ogólnym stanie bo domek, który sie nią interesuje ma mlodego samca i sunie trzebaby albo poddać sterylizacji albo zabezpieczyć hormonalnie...
jutro doktor sprawdzi jak jej serduszko, wyniki krwi itp..czy nadaje sie do zabiegu...
jeśli chodzi o nogi...to bardzo ładnie biegała dzisiaj, nie było nawet najmniejszych oznak niedomagania...

Posted

Nooo ... śliczna ta nasza Beza takaaaa , że aż miło na nią patrzeć.
Nawet tych latek nie widać. To taka subtelna kobietka z klasą:lol:.
Trzymam bardzo mocno kciuki zeby ją jeszcze trochę szczęścia spotkało w życiu!!!!

Posted

Hallo dogo!! Proszę nie myślec, że ja zapomniałam o kasie ( Beza+Czar) :oops:, ale czekam na info o Bezie i jakby co, to zbieram dla niej siano. Zobaczymy, co dla niej i dla nas wyczaruje Kikou.:crazyeye:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
kurcze sterylka 12latki ..hm oby wszytsko bylo dobrze z nią, trzeba trzymac kciuki. Za badania i za to zeby jednak trafila do DS.
Moja Klarcia też nie jest już młoda (nie wiem ile ma lat bo nigdy mi tego nie powiedziała) Wet stwierdził że ponad 10, ale wygląda na więcej sądząc po jej tempie chodzenia. Musiała mieć sterylkę, bo miała guzy, bałam się o nią ale na szczęście się obudziła i teraz jest już szczęśliwa. Tak samo będzie z Bezką.

Posted

To ja czekam na informację o Bezie. Jestem w kontakcie i dziś miałam dzwonić, ale skoro nic nie wiadomo, to poczekam jeszcze na dalsze informacje. Poszukujemy stabilnej emocjonalnie suczki do dotrzymania towarzystwa młodemu, ale dość dużemu pieskowi, biegającemu swobodnie po ogródku.

Zakładamy, że może on spoważnieje ( ma ok 2 lat i taki trochę ADHD) a taka sunia się' odmłodzi" Beza wydaje się być spokojną i zrównoważoną. Miałaby bardzo fajne warunki, swobodę ale i opiekę... Minusem jest to, że pana często długo nie ma w domu, jego piesek jest miły i wrażliwy, ale źle znosi samotność. Stąd koncepcja, aby przyjać starszą suczkę, spokojną, przy której czułby się lepiej.

Domek jest pod Warszawą. Trochę się niepokoję o brak sterylki suni i zrobienie jej w wieku jakim jest. Dlatego czekam na wszelkie informację o jej stanie zdrowia, nie chcę przykładać ręki do tego aby ją okaleczyć....Chciałabym aby adopcja była udana i bardzo proszę o wszelkie informacje...

Posted

Kurcze !!!

Oby się udało. Trzeba mocno trzymać kciuki za Bezę !!! Może rzeczywiście Starsza Pani ostudzi zapały młodzieńca ...

Dawaj Beza !!! Jedziesz !!!

Posted

Kaas witaj serdecznie na wątku :loveu: bardzo się cieszę. nie ma co ukrywac , ze jestes jedyną nadzieję dla suni. Mam nadzieje, ze sunia nadaję się na sterylkę, ale ewentualnie tez mozna pomyślec o jakis tabelkach w czasie cieczki. W schronisku jesli będzie mozliwe zrobią suni sterylkę, ale moze jesli termin były odlegly, to moze byloby mozliwe zrobic ten zabieg juz u Ciebie? Myslę, ze anioly stroze Bezy zgodzily by się na pokrycie kosztow, gdyby zaszla tak potrzeba. Ta sunia załuguje na szansę na życie, i Ty jestes dla niej takim cudem :loveu:. Mam nadzieję, ze juz wkrotce będziemy moglby otwierac szampana i pic toast za nowy domek Bezuni.

Posted

Jeśli udałoby się przeprowadzić sterylkę i zapewnić rekonwalescencję w warunkach fachowych, aby sunia doszła do formy pod opieką weterynaryjną, byłoby lepiej. Jeśli trzeba by pokryć jakieś koszty z tym związane to nie ma sprawy. Przyznam, że sama bałabym się wziąc sunię tak na świeżo, po operacji, wolę poczekać, dopóki nie stanie ona na nogi. W tych sprawach jestem kiepska, miałam zwykle psy, sterylizacja to poważna operacja brzuszna.Przy trzech psach- jeden rezydent i dwóch odwiedzających, mogłoby być ciężko utrzymać właściwy porządek, przez wiele godzin nikogo nie ma i w razie jakichś komplikacji nie chciałabym mieć na sumieniu, że czegoś nie dopilnowałam....czekam więc na opinię weta i Waszą co robić....

Posted

:roll: jakoś tak cichutko zrobiło się na tym wątku... żadnych nowych wiadomości????? ... chodzi oczywiście o [B]dobre[/B] nowe wiadomości!!!
Podskocz do góry psinko... jesteś tego warta :multi::multi::multi::p:p:p