luka1 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Nie wiem :cool1:. ale w Sochaczewie juz mi nawet pracy nie chcą dać bo znają mnie tylko z jednej strony :eviltong: Quote
alicjam_78 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ja też dzisiaj dzwoniłam w sprawie suni-mamy.Zapewniam dom i miłość.Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia.Mieszkam w Jeleniej Górze i ciężko mi dojechać.Czy sprawa jest aktualna???? Quote
Poker Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 alicjam_78 napisał(a):Ja też dzisiaj dzwoniłam w sprawie suni-mamy.Zapewniam dom i miłość.Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia.Mieszkam w Jeleniej Górze i ciężko mi dojechać.Czy sprawa jest aktualna???? nie dziwię się,bo ja też :evil_lol:,ale ja mam Dolarka właśnie ze schronu w Jeleniej Górze:cool3: Jak sunia nie trafi do Ciebie,to może podsunę Ci inną ,też słodką niunię. Quote
GrubbaRybba Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 alicjam_78 napisał(a):Ja też dzisiaj dzwoniłam w sprawie suni-mamy.Zapewniam dom i miłość.Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia.Mieszkam w Jeleniej Górze i ciężko mi dojechać.Czy sprawa jest aktualna???? Dostałam od Ciebie pw, ale nie ze mną rozmawiałaś przez telefon. Najlepiej dzwonić do Beaty lub Agi. Numery telefonów na poprzedniej stronie. To one opiekują się sunią i szczeniakami i one są decyzyjne. Powodzenia! :lol: Quote
enia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 luka1 napisał(a):Mój dom - sprawdzony i uwazam dobry jest zdecydowany na suczkę - mamę, nawet od dzis. dzwoniłaś do gamoni? Quote
alicjam_78 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Jestem początkująca na Dogomanii,nie znam nicków osób odpowiedzialnych za sunię.Pomóżcie mi nawiązać z nimi kontakt.Jestem zdecydowana zaopiekować się sunią,zapewnić jej dom,pełną miskę i kochającą rodzinę!!! Quote
Poker Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='gamoń']Napisze wołami moje telefony 505078763 Beata 508089603 Agnieszka to są namiary na osoby opiekujące się sunią i maluchami.dzwoń,powodzenia. Quote
sleepingbyday Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 no proszę, jak się ładnie rozkręca. teraz bedziecie marudzić i castingi przeprowadzać na mamę :evil_lol: Quote
GrubbaRybba Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Oby na dzieciaczki też znaleźli sie chętni. One rosną, rozkręcają się. Dobrze, aby szybko domki znalazły. Quote
Tosia2 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Dom zaproponowany przez Luka1 wydaje sie być bardzo sensowny, dobry i odpowiedzialny, no i co też jest ważne - nie jest daleko. To dom z ogrodem, Państwo w wieku ok. 45-50 lat, babcia na miejscu, wiec sunia nie byłaby sama, stracili starusieńką suczkę również kudłatą, mają 6 letnią wnuczkę uwielbiajacą zwierzęta, jest na miejscu pies roczny, kastrowany jako towarzysz zabaw, no i do tego ludzie sa luce1 dobrze znani... Czekam dziś na telefon Pani jeszcze i myslę, ze mozemy umówić się na spotkanie. Gamoń - odezwę sie do Ciebie jak tylko bedę znała szczegóły... :) Quote
GrubbaRybba Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Tosiu, wczoraj pisałaś, że podeślesz osobę, która zrobi ogłoszenia. Czy ta osoba już wie o wątku? Quote
gamoń Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Po rozmowie telefonicznej dom proponowany przez luka1 nie spełnia obranych przez nas kryteriów.Sorry ale inaczej wyobrażam sobie domek dla suni. Szczoteczką jest zainteresowanie a klusiami nie .One już mogą pójść samodzielnie do dobrej ,pełnej miłości rodzinki ,która właśnie od szczeniaczka psiaka wszystkiego nauczy i będzie miała swojego wiernego przyjaciela. Beata Quote
sleepingbyday Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 uu, wyszło jakieś szydło z worka? a wyglądało tak optymistycznie... ale tu była jeszcze druga chetna na szczotę osoba, co z nią? Quote
gamoń Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Z Pania Alicją jesteśmy w kontakcie telefonicznym.Jest chętna przyjechac po sunię za tydzień.Moje warunki adopcyjne to: osoba chętna początkowo jest zapraszana do nas ,aby zaprzyjaźniła sie z psiakiem ,oby nie okazało się ,że nagle Pani/Pan jest rozczarowany ,bo np.psiak za mały ,za duży ,za gruby itp.Następnie do tej pory zawsze osobiście sprawdzałyśmy warunki w jakich psiak miał przebywać ,spisywana został umowa adopcyjna (głównie poprzez zaprzyjaźnioną fundację aby w razie jakichkolwiek niewłaściych zachowań właścicieli można było interweniować. Jak wiecie Pani Alicja jest z Jeleniej Góry a to od W-wy kawał drogi.Została uprzedzona ,że o ile znajdzie się bardzo dobry domek bliżej W-wy a najchętniej w W-wie:cool3: nie będziemy suni stresowac podróżą.Pani Alicja rozumie tę sytuację.Zawsze wiemy co dzieje sie z naszymi podopiecznymi przez następne kilka lat.Otrzymujemy zdjecia ,e-maile i telefony.Z niektórymi osobami chodzimy na Pola Mokotowskie na pogawędki co to robią nasze psiaki.Oczywiście w umowie adopcyjnej jest zapis o obowiązkowej sterylizacji. Głównie proponujemy naszą klinikę ,gdzie mamy zaufanie do naszych wetów. Sunia trafi w dobre ręce możecie mi wierzyć. Beata Quote
Tosia2 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Niestety negatywne strony domu zaproponowanego przez Luka1 to ja byłam zmuszona przekazać Gamoń... Faktycznie z opisu Luka1 zapowiadało sie dobrze, jednak po bezposredniej rozmowie byłam zmuszona odmówić tej Pani... Przepraszam Luka, jeśli chcesz to zadzwoń do mnie, wytłumaczę Ci dlaczego.... W piątek Gamoń spotka się wieczorem z osobą z Warszawy która choc zadzwoniła o innego pieska do nas, wydała nam sie bardzo odpowiednia dla tej suczki... Mam nadzieje, ze to wreszcie ta osoba której szukamy dla suczki.... ;) Rybba, owszem skontaktowałam sie z Anetek100 i juz sie ogłoszeniami zajeła :) Quote
alicjam_78 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Nareszcie namierzyłam osoby zajmujące się sunią,serdecznie wszystkim dziękuję!Tak bardzo chciałabym się nią zaopiekować,jest piękna!!!Jeśli chodzi o możliwość rozczarowania-rozumiem obawy,ale ja jestem po prostu po uszy zakochana w tej suni.Będę z jednej strony szczęśliwa,jeśli znajdzie dom w okolicach Warszawy, a z drugiej strony-serce mi chyba pęknie! Jeśli byłaby jakakolwiek możliwość skorzystanie z czyjegoś transportu (mój mąż pracuje)-jestem w stanie wziąć sunię teraz,zaraz.Może choć jakiś dowóz np.do Wrocławia?Wiem,że konieczne jest poznanie nowych opiekunów psiaków (w moim przypadku do 500 km drogi,niestety!),jeśli konieczne jest jakieś dodatkowe zweryfikowanie mnie pod tym kątem-proszę o kontakt z onką. Quote
anetek100 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Tosiu, wczoraj pisałaś, że podeślesz osobę, która zrobi ogłoszenia. Czy ta osoba już wie o wątku? nie wiem czy to chodziło o mnie ale ja jestem na wateczku cały czas..nawet ja go rozpoczęłam więc głupio by było sie wycofać...ogloszenia robię cały czas,wznawim lub robie od poczatku także są...ale będe robila dalej...bylo zainteresownie albinoskiem,jednak Pani chciala suczke..wyslalam jej wiadomosc o charakterach pozostalych pieskow,ale na razie cisza..gamoń dostała maila tych osob na pw,ale wiadomo poprzez mila takich spraw sie nie zalatwia zatem czekamy nadal Quote
GrubbaRybba Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Anetek, a gdzie zrobiłaś ogłoszenia suni i szczeniakom? Quote
alicjam_78 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Dajcie znać w piątek czy sunia trafiła do tych umówionych ludzi.Będę wdzięczna! Quote
anetek100 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 ogloszenia sa miedzy innymi na tych stronach: pajeczyna, ogloszenia.aleokazja,adopcjapsa,eofery.com,dwukropek, pineska, gumtree,warszawa.olx, kupiepsa.. Quote
alicjam_78 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Dziękuję bardzo!!!Tak na marginesie-w Jeleniej Górze trzecie dzień leje jak z cebra,niedługo popłyniemy!!! Quote
GrubbaRybba Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='anetek100']ogloszenia sa miedzy innymi na tych stronach: pajeczyna, ogloszenia.aleokazja,adopcjapsa,eofery.com,dwukropek, pineska, gumtree,warszawa.olx, kupiepsa.. Super, dziekuję! :loveu: Quote
gamoń Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 kOMPLETNY ZASTÓJ W SPRAWIE SZCZENIACZKÓW NIKT NIE DZWONI.:shake::shake: Quote
Tosia2 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Do mnie niestety też nie... :( U nas 2 śliczne maluszki juz 2 mies siedzą i też nic.... Oby po powrotach światecznych coś się ruszyło... Słuchajcie, a moze ktoś ma mozliwosć umieszczenia maluchów w Metro? Zauważyłam ze odzew jest duży z tego, niestety często prymitywny, ale juz nie raz udało nam się z tego jakas "perłę" wydłubać ;) ...nawet dla kilkulatka bez łapki....:roll: Quote
Recommended Posts