Jump to content
Dogomania

Hans Bierwolf ( Austria)

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na temat tego sędziego, bo jedyne co wiem to, że ma uprawnienia na II i IX grupę. Jaki typ psa preferuje?, Czy jest surowy w swoich ocenach? Czy to dentysta?
Będę wdzięczna za każdą informację.

• 3 weeks later...
Posted

Lotty napisał(a):
Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na temat tego sędziego, bo jedyne co wiem to, że ma uprawnienia na II i IX grupę. Jaki typ psa preferuje?, Czy jest surowy w swoich ocenach? Czy to dentysta?
Będę wdzięczna za każdą informację.

Pan Hans Bierwolf dokładnie sprawdza uzebiene - dentysta. NIe toleruje double - handling ani zadnej agresji.

Posted

[FONT=Century Gothic]A wiesz Jessy z tym dentystą to ja już sama nie wiem. W Bratysławie sprawdzał tak zęby, że psy, które mają normalne zgryzy nagle miały rozjechane z brakami w żuchwie :crazyeye: - za co rzecz jasna ocena wędrowała w dół...[/FONT]

Posted

jo-jo napisał(a):
[FONT=Century Gothic]A wiesz Jessy z tym dentystą to ja już sama nie wiem. W Bratysławie sprawdzał tak zęby, że psy, które mają normalne zgryzy nagle miały rozjechane z brakami w żuchwie :crazyeye: - za co rzecz jasna ocena wędrowała w dół...[/FONT]

W bokserach bynajmniej był bardzo surowy :)

• 2 weeks later...
Posted

Dziękuję wszystkim za informacje. Wiem, że ten sędzia oceniał sznaucery i część grupy IX podczas tegorocznej wystawy w Poznaniu. Bardzo proszę o komentarze" na gorąco".

Posted

bez komentarza...

opisy nie zgadzały sie z rzeczywistością:roll:sędzia widział coś czego nie ma(coprawda przeważnie na plus,ale zawsze):crazyeye:(potwierdzone w kilku przypadkach i zresztą przez samych właścicieli)

Posted

przede wszytkim sedzia niemily i pozbawiony kultury osobistej :shake:
preferowal wystawcow niemiecko jezycznych,
opisy dlugie i niby dokladne ale odnioslam wrazenie ze wszystkie psy dostaja takie same :roll:
ocenia glownie w ruchu, preferuje psy kopiowane

Posted

Elitesse napisał(a):
przede wszytkim sedzia niemily i pozbawiony kultury osobistej :shake:
preferowal wystawcow niemiecko jezycznych,
opisy dlugie i niby dokladne ale odnioslam wrazenie ze wszystkie psy dostaja takie same :roll:
ocenia glownie w ruchu, preferuje psy kopiowane

dla mnie był miły;)

ale zgadzam się,że ruch to wszystko na co patrzy!!!!a budowa,jest praktycznie mało istotna!

i co do opisów nie tylko Ty masz takie wrażenie,jak dla mnie nie potrafił wychwycić wad i zalet psa:roll:

• 3 weeks later...
Posted

Hans Bierwolf sedziowal moja piese w Wels. Faktycznie pies w statyce dla niego nie istnieje, nie wiem czy rzucil okiem chociaz przez chwile na psa w postawie. Dosc dokladnie ogladal zeby, ale bez dotykania psa wiec nie jest dentysta.

Liczy sie glownie ruch i w opisie mam glownie rzeczy, ktore mozna ocenic w ruchu. Opis generalnie zgadza sie z rzeczywistoscia :-)

Posted

Nas sędziował wiosną w Bratysławie..
Jakiś taki nieprzyjemny typ.Poza tym przez wiekszośc oceny siedział na swoim krzesełku i psa kazał sobie ustawić pod "nosem"..rzeczywiscie nie toleruje double handlingu. W opisie niewiele konkretów..
Mi osobiście zupełnie nie "podpasował" :shake: ,mimo,że dostałyśmy od niego to na czym mi zależało to raczej juz się do niego nie wybiorę.

• 1 month later...
Posted

[quote name='Juta']Niegrzeczny chłopczyk, oj niegrzeczny. Na karnego jeżyka.....:mad:[/quote]
to delikatnie powiedziane - burak i w dodatku niechlujny - w takim stroju jak był w rzeszowie, to robole (za przeproszeniem) na budowie nie chodzą.
na dodatek bardzo nieuprzejmy, nie tylko dla wystawców, ale i obsługi ringu. współczuję tym, co u niego byli.
w rzeszowie - dentysta na całego - liczył chyba nie tylko zeby ale i migdałki.

• 1 month later...
Posted

Byłam u tego sędziego drugi raz, i to juz był napewno OSTATNI.
Po wystawie w Rzeszowie nie chce go juz nigdy wiecej spotkac.
Burak, cham, beszczelny typ. Wrzeszczał na wszystkich, na głos przeklinał, wydzierał się, obrazał wystawcow i ludzi pracjacyh z nim na ringu. Po czym jak moja suka weszła na ring w klasie szczeniat podszedł do niej i na dzien dobry chwycił jej mała głowke w wielke łapska i obciągnał jej powieki, oskarżając mnie o zrobienie TATUAZU na powiece :shake:!!! Powiedział, że to z daleka widac, ze to nie jest naturalny pigment. MOzecie sobie wyobrazic moja mine :-o, i miny reszty hodowców ktorzy patrzyli na mnie z niedowierzaniem. Nic nie dały tłumaczenia, ze pigment jest absolutnie naturalny. Po sedziowaniu chciałam poprosic sedziego jeszcze raz o uzasadnienie i udowodnienie zarzucanemu mi czynu po czym swierdził ze mam spier******* z ringu. :mad:
Jego zachowanie naprawde ponizej jakiejkolwiek kultury.
A to zdjecie mojej Cocusi z tatuowanymi powiekami :)

Posted

http://img13.imageshack.us/img13/8787/profilm.jpg
pozazdrościc tatuażysty :evil_lol:..wyszło bardzo naturalnie
a poważnie:
takie zachowanie sędziego jakie opisałas to jest skandal i nie mam nawet na mysli uwag o tatuażu (bo to tylko zwyczajna bzdura)..ale jesli jedziemy na wystawe, płacimy za to niemałe pieniądze to wypadałoby,żeby ze strony sędziego nie spotykały nas takie sytuacje..:shake:
wystawcy są różni ale sedzia powinien być na ringu tą osoba,która bez względu na wszystko zachowuje zimna krew i kulturę..

Posted

[quote name='Shanara']http://img13.imageshack.us/img13/8787/profilm.jpg
pozazdrościc tatuażysty :evil_lol:..wyszło bardzo naturalnie
a poważnie:
takie zachowanie sędziego jakie opisałas to jest skandal i nie mam nawet na mysli uwag o tatuażu (bo to tylko zwyczajna bzdura)..ale jesli jedziemy na wystawe, płacimy za to niemałe pieniądze to wypadałoby,żeby ze strony sędziego nie spotykały nas takie sytuacje..:shake:
wystawcy są różni ale sedzia powinien być na ringu tą osoba,która bez względu na wszystko zachowuje zimna krew i kulturę..

Daj spokoj WIEŚ i tyle.
Gdybyś kiedyś potrzebowala tatuazyk to wiesz gdzie szukać namiary hahaaha :PPPP

• 4 months later...
Posted

Ja byłam u tego pana dwa razy. Jakoś strasznie negatywnie go nie zapamiętałam. Z pierwszego spotkania pamiętam przede wszystkim niemiłosierną ilość kółek które musiałam wybiegać na porównaniu :evil_lol:. Wygrałam wtedy z mocniejszej budowy psem z lepszą głową właśnie zdecydowanie lepszym ruchem. Drugi raz sędziował mojego młodszego psa, który dla odmiany jest dużo mocniejszej konstytucji, ruch ma poprawny ale nie tak widowiskowy jak ten starszy. Tym razem praktycznie nie biegaliśmy, tylko symbolicznie. Choć na porównaniu o CACIB dorosłym psom kazał maszerować, a jak wiemy przy takim zadaniu bardzo wychodzą braki w ruchu :roll:. Na BOBie praktycznie w stronę młodzieży nie spojrzał. Generalnie da się przeżyć ;-), ale rzeczywiście jest gburowaty.