Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy za odwiedzinki u psiaków.

Roki nauczy się zasad, które obowiązują w domu, czyli zachowywanie czystości i nie niszczenie. W sumie nie ma mu się co dziwić, że ma to zachwiane, bo jego "wspaniały" były właściciel wyjeżdzał na kilka dni zostawiając go samego w domu. Może ma jakieś lęk separacyjny?

• Replies 959
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aaaa, to podziękuj od nas nadwornemu fotografowi!;)

czyli oba psiaki do adopcji-tylko każdy z pewnymi problemami...
roki niszczy i brudzi a napalm nie lubi psów. czyli chyba niedługo będziemy mogli ruszyć z ogłaszaniem piesków.
fioneczko, napisz jeszcze, czy zauważyłaś jak jest u nich z posłuszeństwem?chodzeniem na smyczy?

Posted

Pod wpływem historii Zeusa, niegdyś Napalma, zmenia się mój stosunek do bulowatych. Naprawdę się ich boję, głównie wskutek kiepskich doświadczeń z ich właścicielami, ale ten pies ma coś takiego w sobie, że pomiziałabym go na kanapie ;-) Jets wspaniały i z tego co czytam, to jakiekolwiek wypadki agresji w jego wykonaniu były samoobroną.

Posted

aż serce rosnie widząc usmiechnięte mordy tych psów:multi::multi::multi::multi:

dzięki Fioneczka za relacje i fotorelacje:loveu:

Ja myślę, ze Napalma - Zeuska można ogłaszać! To, że MOŻE okazac agresję do innego psa i tak trzeba nowemu właścicielowi uświadomić, a do ludzi jest ok - nawet daje się nosić:evil_lol: - więc w relacjach ludzie-on nie powinno być problemów:p

Posted

musimy go najpierw jednak wykastrować zanim pójdzie do domku.szkoda że nie wiemy czy lubi suki bo moze to jest agresja tylko do psów(tak jak mój pies da się suce nawet pogryźć a psu nie przepuści;) )

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Agaga21 on na Fionke reagowal piszczeniem. Jak ona pokazala mu zeby to byl spokojny.

wiesz, to różnie moze być...nie pobawiły się więc do końca nie wiadomo.myślisz żeby go już ogłaszać?jeśli tak to poproszę majgę o tekst, który mi już obiecała.:cool3:

Posted

Agaga - Fioneczka pisała, ze on przestaje zwracać uwagę na psy - wiec nie demonizujmy;) jak większosc bullowatych ma to w genach - na jednego moze zareagować bardziej, na innego mniej:p

Posted

jeszcze raz napiszę żeby było jasne ... przez te dwa tygodnie Zeus zmienił się i to bardzo dużo ... przez pierwsze dni pobytu w hoteliku jego reakcją na inne bsy była agresja i rzucanie się na kojce ... teraz wypuszczony z kojca biega, skacze i nie zwraca nawet uwagi na ujadające psy w boksach

zajęty jest "swoimi sprawami" i człowiekiem przy którym staje się szczeniaczkiem chętnym do pieszczot i zabawy

jeżeli nawet kiedyś zdarzy się że będzie pokazywać zęby do innego psa to dla mnie nic dziwnego ... to pies a w dodatku astowaty
jezeli chodzi o moją hienkę to jest nią bardzo zainteresowany ... jestem przekonana ze gdyby ona była milsza do konfrontacji nigdy by nie doszło, jednak ona miła nie jest i cięzko mi powiedzieć jak się zachowa Zeus
sprawdzimy to zaraz jak podwórko Pana Marka przestanie być jeziorem :evil_lol:

Zeuska można ogłaszać ... niech się ktoś nim zainteresuje a w tym czasie chłopak jeszcze troszkę się poduczy

Jedno mogę powiedzieć z tego co widziałam ... to będzie wierny i wspaniały przyjaciel swojego ludzia ... taki miziacz nakolankowy :loveu:

Posted

fioneczka napisał(a):

Jedno mogę powiedzieć z tego co widziałam ... to będzie wierny i wspaniały przyjaciel swojego ludzia ... taki miziacz nakolankowy :loveu:

hehe! oby jak najszybciej!:loveu:

Posted

No i zafascynowana patrzyłam na fotki...tych "niebezpiecznych" psów!:crazyeye:

Następne psiaki przeczące tezie,że to one są niebezpieczne! Niebezpieczni są ich...ludzie!:angryy:

A ten uśmiew....do zamiziania!
Tak niewiele trzeba im do szczęścia!Właściwie,tylko jednego...mądrego człowieka do kochania!

Tak uśmiecha sie szczęśliwy pies :p

Posted

[quote name='agata51']Przed chwilą się dowiedziałam, że jeden z moich podopiecznych opuszcza dziś hotelik u wiosny i jedzie do domku. :multi: Wobec tego Timowe 50zł (miesięcznie) przerzucam na Napalma. Matko, czy on musi się tak nazywać?

Przepraszam, dziewczyny, ale muszę się wycofać z deklaracji. :oops: Okazało się, że Timo jest bardzo chory, a jego Pańci nie stać na kosztowne leczenie. Trzeba jej pomóc. Głupio mi, ale nie dam rady. Może uda mi się wpłacać jakieś niewielkie, jednorazowe sumy. Jak tylko zwolni się miejsce na "mojej liście", wrócę do Zeusa. Cudny jest ten jego roześmiany pychol!

Posted

[quote name='agata51']Przepraszam, dziewczyny, ale muszę się wycofać z deklaracji. :oops: Okazało się, że Timo jest bardzo chory, a jego Pańci nie stać na kosztowne leczenie. Trzeba jej pomóc. Głupio mi, ale nie dam rady. Może uda mi się wpłacać jakieś niewielkie, jednorazowe sumy. Jak tylko zwolni się miejsce na "mojej liście", wrócę do Zeusa. Cudny jest ten jego roześmiany pychol!

ab-agnieszka trzeba aktualizację deklaracji stałych zrobić bo wypadło nam 50 zł ... cóż szkoda ale i tak bywa ... tamten psiak tez potrzebuje

jednak my zaczynamy tonąć ... tak mi się przynajmiej wydaje
dla Zeuska braknie jakies 150 / miesiąc

nie wspomnę już o Rokim ... on deklaracji chyba nie ma wogóle :shake:

czarno to wszystko widzę