Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 959
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja proponuję wykastrować Zeusa ( no chyba, że już jest, a ja przeoczyłam). Na pewno by sie troche uspokoił. Kastracja daje efekty mniej więcej za 3 miesiące od zabiegu z tego co słyszałam. Być może to by pomogło choć w minimalnym stopniu. Jednak jeśli to jest wyuczona agresja to będzie ciężko, ale wszystkiego trzeba przecież spróbowac.

Posted

Uzgodnilam to ze Zeus bedzie wykastrowany ale to kosztuje.
Wet pana Marka to jego dobry znajomy wszelkie zabiegi czy lekarstwa bedzie nam liczyl po kosztach. Uzgodnilam z Markiem ze damy Zeusowi pare dni na oswojenie sie z sytuacja w jakiej sie znalazl i bedziemy myslec o kastracji.

Posted

mój sobotni wyjazd do chłopaków stoi pod znakiem zapytania ... Fionka w fatalnym stanie :-( , jeżeli nie poczuje się lepiej pojade dopiero za tydzień :oops:
karmę odebrałam na worku jest ulotka jagnięcina z ryżem - firma OKI - nie znam tego ... nie wiem czy Pan Marek będzie chciał ją dawać chłopakom

Aguś odaj mi na PW numer do P. Marka ... bo przy tych ze strony jest napisane Łukasz

Posted

agaga21 napisał(a):
szczurosławo, czy ktoś to widział, czy to są domysły?

Sam z siebie pies nie rzuci się i nie zagryzie drugiego,z którym się zna, i z którym ustalona jest hierarchia:oops:. Czy wiadomo coś bliższego o tej sytuacji?

Posted

Ja wiem to tylko z drugiej ręki.
Zadzwonił do mnie znajomy , że Zeus zagryzał Maffa, a schroniskowy facet po prostu stał i się przyglądał.
Nie chciałam w to wierzyć, bo ów znajomy lubi tworzyć, ale jak pojechałam do schroniska i okazało się, że Maffa nie ma, a Napalm wygląda jak wygląda , to chyba musi to być prawdą:-(

Posted

no i niestety nie dam rady :shake: pojechać dzisiaj do chłopaków :-(
mam dla nich worek jedzenia i smakołyki jednak moja Fionka nie nadaje się dzisiaj na wyjazd ... a w domu jej zostawić nie mogę bo zrobi sobie krzywdę.
jutro jedziemy do Wrocławia na testy i badania, może vet zastosuje jakieś leki które zmniejszą świąd i poprawią jej stan... wtedy pędem polecimy w odwiedziny i na sesję foto w plenerze

zawiodłam ... przepraszam

Posted

A oto kolejne wiadomosci od chlopakow.

Witam. Dzisiaj byliśmy z Zeusem u lekarza i został zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i pozostały komplet niezbędnych szczepionek. W załączeniu ksero książeczki Zeusa.Psiaki czują się świetnie, Rokiemu po kastracji i po zastrzykach już wszystko w porządku. Nabierają wagi i wyglądu. Roki jest kochany a Zeus staje sie spokojniejszy i zmniejsza się jego agresja do innych psów . Koszt szczepień Zeusa to 60 zł a koszt zastrzyków Rokiego to 20 zł. Pozdrawiam. Marek z Łukaszem.

Posted

Cioteczki kochane a moze polaczymy oba watki w jeden?
Watek Zeusa i Rokiego.
I tak piszemy to samo na obydwu watkach sa w jednym hotelu i zbieramy pieniazki na jedno konto.
Rozliczenie tez bedzie latwiejsze dla mnie bo tak musze pisac na kartkach ile dla kogo a tak bedzie jedno pelne rozliczenie.
Co Wy na to?
Trzebaby bylo poprosic moderatora tylko o ich polaczenie.

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Cioteczki kochane a moze polaczymy oba watki w jeden?
Watek Zeusa i Rokiego.
I tak piszemy to samo na obydwu watkach sa w jednym hotelu i zbieramy pieniazki na jedno konto.
Rozliczenie tez bedzie latwiejsze dla mnie bo tak musze pisac na kartkach ile dla kogo a tak bedzie jedno pelne rozliczenie.
Co Wy na to?
Trzebaby bylo poprosic moderatora tylko o ich polaczenie.

też tak myślałam , bo przecież można im kasiorkę razem zbierać

Posted

Bardzo dobry pomysł z tym połączeniem wątków. Dzisiaj kolega wpłacił 10 zł. Wiem, że to mało, ale zawsze coś. :oops: Cały czas piszę do znajomych w sprawie psiaków, mam nadzieję, że uzbieramy jakąś porządną kwotę.

Posted

Pianka napisala ze w polaczeniu watku posty sie pomieszaja i wprowadzi to wieksze zamieszanie i ma racje poniewaz osoby wchodzace pierwszy raz na watek nie beda wiedzialy o co chodzi. Czyli zostajemy tak jak bylo.

Posted

Cioteczki kochane poprosze moderatora aby przeniosl moj post na pierwsza strone i tam bede robila rozliczenia ktore beda bardziej przejrzyste i nie trzeba bedzie ich szukac,
Polacze kase Napalma i Rokiego w jedno poniewaz dostaje wplaty ktore nie sa podpisane na ktorego psiaka maja byc przeznaczone. a psy i tak sa w jednym hotelu i maja jedno konto.

Za paliwo zaplacilam 550zl za trzy psiaki
100zl przelaly mi dziewczyny ze schroniska z Rudy Slaskiej (Roki)
100zl sciagnelam ze stanu Ajsi
100zl sciagne ze stanu Napalma
250zl pokrywam ja