Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a to wiadomość od ani:

Hej, juz w domu, musze zaraz podzielic sie moimi spostrzezeniami na temat Napalma, tak niesamowicie mi sie spodobal! Otoz uwazam ze on nie jest urodzonym morderca, a do tych walk byl zmuszany. W czasie podrozy caly czas sie do mnie lasil, ale bez natrectwa, mialam czas zeby go bmacac i obejrzec mu skore, nie ma siniakow, nie sadze zeby byl bity, ma sporo strupow na mordce i na uszach, jeden na lewej przedniej lapce. Siersc ma wszedzie, bez lysych plackow ale mnostwo lupiezu, kilka kapieli na pewno to wyleczy. Agato, mam do Ciebie olbrzymia prosbe- informuj mnie na biezaco co mowi szkoleniowiec, dobrze? Bede mu tez szukac domu, bardzo wazna jest dla mnie wazne jaki ma stosunek do suczek, bo moze uda mi sie taki dom mu znalezc.

Zdjecia mam, pozniej przerzuce i Ci wysle. Nie moze mi wyjsc z glowy Napalm, opowiedzialam o nim znajomej, jest tez wielka milosniczka psow, zastanawia sie nad nim, potrzebna tylko opinia szkoleniowca czy dogada sie z jej sunia. Ten pies jest naprawde cudowny.

• Replies 959
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczurosława napisał(a):
Dostałam meila w sprawie Napalma, pan pytał o mieszkanie w domu i stosunek do dzieci, Napalm nie wydaje się miec z tym problemu.
Odpisałam panu, jak coś moge podać namiar, tylko komu ? ;)

ja myślę żebyś napisała panu żeby poczekał z tydzień-musimy chyba go najpierw poobserwować...a namiary chyba do ab-agnieszki...hehe, zaraz się okaże że domki się będą o niego biły:evil_lol: ani koleżanka i ten pan...a dopiero dojechał do hotelu!
w każdym razie dom dla napalma musi być bardzo dobrze sprawdzony i juz taki na zawsze! dość się nasiedział w schronisku biedak.

Posted

[quote name='agaga21']a to wiadomość od ani:
Bede mu tez szukac domu, bardzo wazna jest dla mnie wazne jaki ma stosunek do suczek, bo moze uda mi sie taki dom mu znalezc. Nie moze mi wyjsc z glowy Napalm, opowiedzialam o nim znajomej, jest tez wielka milosniczka psow, zastanawia sie nad nim, potrzebna tylko opinia szkoleniowca czy dogada sie z jej sunia. Ten pies jest naprawde cudowny.

ja szkoleniowcem nie jestem ale "przetestuje" go na swojej suni ... jednak z tego co juz widziałam do suczki jest miodzio nawet kiedy ta pokazuje ząbki :)

aaaa no i jezeli chodzi o Zeuska to chyba najpierw "wydmuszki" chyba trzeba mu będzie zrobić :oops:

Posted

Jestem pełna podziwu dla dziewczyn ,które prawie całą Polskę przejechały:loveu:
A Zeus szybko dojdzie do siebie, już prze te dwa dni w hoteliku się wyciszył.

W tych Wąsoszkach brud , wilgoć i zwały kup.:-(

A Roki z opisu podobny jest do amstafki mojego starszego syna , czyli mojej wnusi Merki, zadziora i rozbójnik:loveu:

proszę podać mi tel do Ani , w moim siadło oprogramowanie i nie wiem kiedy odzyskam dane.

Posted

aaa, mam jeszcze wiadomość od ab-agnieszki!
nie da rady jechać dziś do ostrowca więc wraca do domciu z...ajsi:evil_lol:
oby ajsi nie zjadła białych potworów agnieszki tak więc jutroi znowu jedzie w trasę:shake: biedaczka się najeździ w ten weekend

Posted

Alicja napisał(a):
:evil_lol:
posłałam do Agi ;)mam nadzieję ze nie ma teraz skrzynki zapchanej ;)

jeśli to do mnie to nic nie dostałam w dalszym ciągu a skrzynka nie jest zapchana-inne maile przychodzą.:shake:

Posted

mariamc napisał(a):
Alicja , wysłałam na Twojego maila wiadomość do Agi.
Jestem informatycznym beztalenciem:evil_lol:

:evil_lol:
posłałam do Agi ;)mam nadzieję ze nie ma teraz skrzynki zapchanej ;)

Posted

Blagam POMOCY !!!!! Schirka zginela :placz::placz::placz: Rozsylajcie prosze watek do wszystkich osob ktore moga pomoc w poszukiwaniu suni. Kto pomoze zrobic plakat dla suni. Z Ostrowa Wielkopolskiego ona mogla sie udac w kazda strone. Od dwoch godzin jest szukaja ja panstwo ale jak do tej pory bez efektu.

http://www.dogomania.pl/forum/f28/amstafka-lagodna-dobrze-ulozona-suczka-po-sterylce-szuka-domku-129108/index29.html#post11883617

Posted

Dziewczyny, jesteście super! :loveu:

Zeus, przystojniaku, coś mi się zdaje, że długo to ty w hoteliku nie posiedzisz! Czego ci z całego serca życzę. Sobie też. :evil_lol:

Posted

Dobrych i chętnych do pomocy ludzi nie brakuje, problem to kasa.

My właśnie z zapomnianymi przez prawie wszystkich psiakami z Krzyczek mamy dramat.

Agata , jak ja ci zazdroszczę tego podpisu:razz:

Posted

mariamc, ty jedna się na nim poznałaś! Prawda, że piękny jest? Kochana, nie ma co zazdrościć, tylko się postarać! Okazuje się, że to nie takie trudne. No, ale ze swoim podpisem nie masz żadnych szans! ;)

Czekamy na wiadomości od Zeusa!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Ależ on jest pokancerowany:-(...dobrze,że już bezpieczny!

niestety...masakra:shake: mam nadzieję, ze to on był ofiarą tych walk, a nie oprawcą...a te debile moze myśleli, ze sobie popatrzą jak ast rozprawia się z psami:angryy:moze jeszcze zakłady robili:angryy::angryy::angryy:

Posted

z tego co pamiętam to dziewczyny pisały ze zagryzł jakiegoś pieska(nie pamiętam imienia, tez miał chyba watek na dogo) także niestety chyba nie był tylko ofiarą...

Posted

agaga21 napisał(a):
z tego co pamiętam to dziewczyny pisały ze zagryzł jakiegoś pieska(nie pamiętam imienia, tez miał chyba watek na dogo) także niestety chyba nie był tylko ofiarą...

ale on nie wykazuje cech psa mordercy/agresora
nie "lata jak wróbel" na smyczy kiedy zobaczy innego psa - Rokiego obserwował, do psów w kojcach piszczał merdając ogonem
Fionka chciałą go skubnąć ale on nie odpowiadał agresją ...
Mam stycznośc z psimi "mordercami" ... widzą cel, napinają się bądź zaczynają szaleć ... taka ich natura
Według mnie Roki ma w sobie więcej "demonka" niż Zeus ... ale wszystko będę miała okazję przetestować już niedługo

Posted

agaga21 napisał(a):

ja nie pamiętam...ale to co sie dzieje w schronie, w nienormalnych, stresujacych warunkach (a być może i szczuto psy na siebie) ma sie często nijak do tego, jak się pies zachowuje w domowych warunkach...

Posted

Nasze cudo ma sie dobrze. Zostal przeniesiony juz wczoraj do pokoju Ajsi gdzie jest kanapa kwiatek i inne wyposazenia pokoju:multi:
Rozmawialam dzisiaj z panem Markiem i powiedzial ze jest grzeczniutki.
Jak dzwonlam o 9-tej rano to akurat byli na spacerku i zapoznaniu sie z terenem.
Mysle ze nasze malenstwo odzyje tak samo jak Ajsi i beda sie bic potencjalne domki o niego.:loveu:

Posted

[quote name='Szczurosława']No właśnie dziadek nie da się przekupić :mad:
A ja dostałam info, że Napalmem robi się "czystki" w schronisku:-o

Podobno dziad stał i patrzył jak Napalm zagryza Maffa, a Maff nagle znikł ze schroniska
...
chodziło mi o ta wypowiedź.
mam nadzieję że to jednak nie była do końca prawda.
rzeczywiście z opisów agi, fioneczki i ani wynika ze napalm wcale nie taki diabeł...może to było zupełnie inaczej niz myślimy!

Posted

Cieszę się, że Napalm/Zeus ma się dobrze. Ryjek ma strasznie pokancerowany :shake:
A propos tego pogryzienia/zagryzienia - psy się tak od razu nie zagryzają. Nie sądzę, aby psem, który jak widać zachowuje się normalnie robiono czystki w schronie. Oczywiście, jest możliwe, że się gryzł czy zagryzł, ale to musi być sytuacja ekstremalna, kiedy psy walczą o życie, albo tak im się wydaje. Albo, że atakuje sfora... Nie wiadomo co przeszedł Napalm, jego zachowanie może się jeszcze zmieniać w miarę jak będzie czuł się coraz bardziej bezpieczny, na pewno trzeba uważać podczas kontaktów z innymi samcami.
Mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne, ale w maju w Katowicach jest seminarium Alexy Capry właśnie o psach wykorzystywanych do walk i odebranych pseudowlascicielom. Nie jestem szkoleniowcem, wybieram się z ciekawości, ale jakby było trzeba to będę mogła się rozejrzeć za kimś z okolic Naplamowego hoteliku - gdyby jakaś super hiper pomoc była potrzebna. Myślę jednak, że z Napalmem będzie dobrze i bez tego. A ryjek sie zagoi :-)