Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brutus - 2 letni, niebieskooki husky, znaleziony 2 miesiące temu w okolicy Puszczy Niepołomickiej. Jak każdy husky pies potrzebuje dużo ruchu. Najlepiej gdyby mieszkał w domu z ogrodem. Brutus jest łagodny i bardzo pojętny. Czeka na nowego lub dotychczasowego właściciela.

Posted

Brutusek jest naprawdę śliczny. Ma śliczną kitę, która już trochę zmalała po wyczesaniu :diabloti: Brutusek nie był czesany od bardzo dawna, chociaż widać, że jest do tego przyzwyczajony, bo nieruchomo stoi podczas tego 'zabiegu'. A ja jak męczę to już porządnie, na szczęście znosił moje męczarnie ze stoickim spokojem.
Nie zaglądałam mu do ucha, może ma tatuaż??? To bardzo ładny pies i jak na moje oko (NIE ZNAM SIĘ NA HASZCZAKACH) 'czysty'.

Posted

I oczywiscie jak kazdy haszczak przerazliwie ujada w kojcu ,uspakaja sie na wybiegu i z czlowiekiem.(one nie lubia byc zamkniete i same):shake:
Brutus ma rane na pyszczku ale nie wiem z czego ,wyslalm zdjecia Frotce ,tam jest widoczna ta rana ,chyba ropieje i jest spuchnieta:shake:

Posted

Jaka jest sytuacja w tej chwili?
Pies jest w hotelu/ domu tymczasowym/ schronisku?
Czy zbieracie pieniążki dla niego czy tylko nowego domu?
Pies ma jakieś ogłoszenia? Allegro?
Czy poogłaszac go na forach zaprzęgowców?
Na kogo ewentualne namiary?

Posted

Jest chetny na Brutuska z okolic Nowego Sacza -miejscowosc wieloglowy.
Potrzebana osoba z tych rejonow do sparwdzenia domku i to jak najszybciej bo jest mozlwosc ,ze przyjada po niego czwartek lub piatek.
Adres i telefon kontaktowy do chetnego na Brutuska podam na pw.
Dziweczyny jezeli znacie kogos z tych okolic prosze o podeslanie watku:loveu:

Posted

Na okolice Sącza trzeba uważać i konieczny sprawdzian domu,bo był wątek zgłaszający faceta,który bawi się w rozmnażanie różnych psów rasowych!

Posted

epe napisał(a):
Na okolice Sącza trzeba uważać i konieczny sprawdzian domu,bo był wątek zgłaszający faceta,który bawi się w rozmnażanie różnych psów rasowych!

Witaj Elu, widze ze jak pojawiaja sie duze i puszyste zwierzaczki to sie i ty tez pojawiasz ,bardzo fajnie ze tu jestes:loveu:
Ten watek podeslala Mariuszowi jakas pani ale oczywiscie ze dom sprawdzimy i warunkiem adopcji psa bedzie kastracja.

Posted

Mam pytanie... Czy nie dobrym wyjściem było by w takich wypadkach pisać pismo do KTOZ-u (jeśli chodzi o psy z hoteliku) o sfinansowanie kastracji???
Wy jako wolontariusze macie duże szanse na to by KTOZ wyraził zgodze... zwłaszcza, że nie słyszałam, zeby komukolwiek odmówili...
To samo dotyczy psiaków wyciąganmych ze schronu... Często tak się dzieje, ze wyciągane są do hotelu psiaku ze schroniska... należy im się więc sterylka/kastracja w schronisku...
Co Wy na to??

Posted

Asior napisał(a):
Mam pytanie... Czy nie dobrym wyjściem było by w takich wypadkach pisać pismo do KTOZ-u (jeśli chodzi o psy z hoteliku) o sfinansowanie kastracji???
Wy jako wolontariusze macie duże szanse na to by KTOZ wyraził zgodze... zwłaszcza, że nie słyszałam, zeby komukolwiek odmówili...
To samo dotyczy psiaków wyciąganmych ze schronu... Często tak się dzieje, ze wyciągane są do hotelu psiaku ze schroniska... należy im się więc sterylka/kastracja w schronisku...
Co Wy na to??

Psy wyciagane ze schroniska maja zagwarantowana bezplatna sterylke i kastracje ale jezeli mamy pieniedze wolimy to robic po za schroniskiem bo i tak tam maja mase roboty.:shake:

Posted

Brutus jedzie jutro do weta bo ma jaksa rane na pyszczku, i jak bedzie wszystko okej ma byc zaszepiony na wscieklizne ,potem czeka go kastracja i dopiero moze isc do domu (taka zostala dzisiaj podjeta decyzja)
Pisze to po to żeby potencjalny domek to przeczytal i jeżeli mu to nie przeszkadza i bedzie dalej chetny na Brutusa to czekam na telefon i bedziemy sie umawiac na dowóz i sprawdzenie domku zaraz po kastracji.:loveu:

Posted

W okolicach Sącza jest dużo hodowli. Trzeba to będzie bardzo dokładnie sprawdzić. Może lepiej poczekać na kogoś z Krakowa?

Moim zdaniem koszty kastracji powinien pokryć przyszły właściciel.

Posted

Frotka napisał(a):
W okolicach Sącza jest dużo hodowli. Trzeba to będzie bardzo dokładnie sprawdzić. Może lepiej poczekać na kogoś z Krakowa?

Moim zdaniem koszty kastracji powinien pokryć przyszły właściciel.

Frotko pan Mariusz dzwonil do mnie wczoraj i bardzo mu zalezy na Brutusie i wcale mu nie przeszkadza że po kastracji(wiec napewno nie chce do rozmanażania), lepeij go wykastrowac niz pisac w umowie że ma obowiazek kastarcji . Domek bedzie sprawdzony bo mamy juz telefon do osoby z Nowego sacza i Magda bedzie dzisiaj dzwonic do niej .

Posted

Witam wszystkich zaangażowanych w sprawe BRUTUSA
epa:
No nie wiem jak jest w innych okolicach ale napewno w Wielogłowach nie było takiego przypadku.
Mnie nie stać na założenie chodowli, ani nie mam zamiaru dopuszczać psa do innego.
Co do sprawdzenia domu:
Moge podesłać dane na e-mail
Poszukuje Huskiego od około 3 miesięcy no ale kłopoty z transportem zawsze stoją na drodze.Tydzień temu w Krakowie był husky SPUZNIŁEM SIE 4 GODZ i znalazł nowy dom. W poszukiwaniach pomaga mi Zuzanna Czechowicz jestem jej bradzo wdzięczny za to ze poświęca mi tyle czasu w poniedziałek13.10.08
Zuzanna podesłała mi wątek na forum o Brutusie no i bardzo się ucieszyłem ze wkońcu znalazłem pieska. Mam nadzieje ze wszystko pujdzie dobrze i piesek jeszcze w tym tygodniu zamieszka z nami.
Mam wielką prozbe do wszystkich o znalezienie kogoś do sprawdzenia domu aby jak najszybciej to było zrobione ponieważ mam koleżanke w krakowie która studjuje i mogła by już pieska odebrać w czwartek albo w piatek był bym wszystkim bardzo wdzięczny
Jeśli jest ktoś z okolic Nowego Sącza i nie ma jak się dostać do mnie aby sprawdzić dom to proszę dzwonić postaramy się podjechać.
Za wszystko jestem bardzo wam wdzięczny zapewniam każdego że BRUTUS będzie miał bardzo dobry dom i kochającą go rodzine.
JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ I DO USŁYSZENIA

Posted

Mariusz jak milo że jestes na tym watku ,sory ze nie odpisuja juz na sms ale mam drogie i potem ma duze rachunki wiec nie moge tam i spowrotem pisac.
Z tego co wiem Magda juz skontaktowala sie z inspektorka z Nowego Sacza i ma dzwonic do ciebie i sparwdzioc dom.
Zreszta ona powiedzila że po co mamy wozic haskiego z krakowa ,jak u nich tez jest hasky .Jezeli tak to teraz masz wybór.Niestety nasz hasky nie bedzie do odbioru tak szybko ,bo okazlo sie że ta rana o ktorej pislam jest juz zakazona i dostal dzisiaj zaszczyk z antybiotykiem , w piatek nastepny ,wiec kastracja sie opozni .
Sory za utrudnienia ale jak ci zalezy na nim to poczekasz.:loveu:

Posted

Frotka napisał(a):
Siedzi w hotelu. Z raną trochę lepiej. Jutro będzie w "Kundlu burym".

rana w zaszadzie sie zagoila ale biedaczek zle znosi kojec ,wczoraj dostal rarytaska ale tylko na chwilke sie uspokoil ,przez te ciagle wyjady do weta nie moge posiedziec z psami i cierpia te ktore do weta nie jezdza.:shake:
Bedzie w kundlu ale tylko na zdjeciu jako znaleziony,