Jump to content
Dogomania

BULLOWATA mieszanka BANGI - MA DOM!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

masienka mnie też zmroziło bo wygląda na to, że Kondor chyba nie rozumie czegoś jednak - pomijam fakt, że zrobiło mi się cholernie przykro i poczułam się jakbym dostała w pysk!!! Bo my dbałyśmy o Bangi, pokochałam ją jak swoją, jeździłam zabierać ją na spacery, setki ogłoszeń, ciągły lęk w sercu czy znajdzie dobry dom itd... wczoraj o wszystkim mówiłyśmy czego nie wolno robić na początku i Kondor potakiwał - a teraz wygląda tak, jakby podczas potakiwania myslał sobie - wy tu sobie pitu pitu a ja i tak wiem swoje?!!

Kondor proszę napisz mi, że się mylę!!! Miałam taki fajny dzień, a teraz będę się bała czy wszystko w porządku...

• Replies 872
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Stabilny psychicznie pies , czujący swoją siłę , nie odpowiada na głupie zaczepki.
Taki ma być terrier typu bull , niestety właściciele tych psów , uważają inaczej , bo to TTB ma być odważny i się bronić.I sami tworzą bestie ....
Ja mam dwa pity , też można rzec ofiary i fajtłapy ..... zaręczam , że w razie konieczności i ostateczności obronią się ..... ale siła charakteru , zrównoważenie psychiczne , czyni je psami w niektórych mniemaniu - fajtłapami.

Posted

Ok ok zrozumiałem:) I naprawdę nie jest tak jak myslicie,i w zyciu bym nie uczył psa agresjii,ale tak czy siak widzę ze z Bangi jest kochany psiak. Własnie wrociłem z nią z wyjazdu do parku ojcowskiego,jest bardzo zadowolona i zmęczona,oczywiscie jej wogole nie spuszczałem ze smyczy:) Pozdrawiam

Posted

[quote name='malawaszka'] Jak pies taki jak Bangi nie reaguje agresją na zaczepki innych psów to znaczy, że jest mądrzejszy, a nie że jest ofiarą!!!!
Swiete slowa Malawaszko. Bangi to mądra suczka, nie po to przeżyła, została uratowana z koszmaru, żeby teraz wdawac sie w glupie pyskówki z psami, nie wspomnę o jakims bronieniu sie przed idiotami na 4nogach. Od tego sa wlasciciele tamtych glupoli, zeby wlasne psy wychowac jak nalezy. Swoja droga co to sa za psy, zeby sie wdawac w bójki ze spokojna, przyjaznie nastawiona sunia?To jakies niedoroby niewychowane.

Bangi - uratowana przed zagryzieniem w pseudoschronisku w Ol - siedziała w budzie a inne suki gromadą rzucały się na nią i gryzły - pewnie nie była bez winy bo mogła próbować rządzić, ale tamtych było wiecej i stąd taki skutek...

Ona to na pewno pamieta, nie bedzie wchodzic w niepotrzebne konflikty.

Moje suczki collie sa spokojne, dobrze ułozone, zdarza sie, ze jakis glupek rzuca sie na nie, a ja wtedy RZUCAM SIE NA JEGO WLASCICIELA w obronie moich psów. I zawsze daje to skutek.

O spuszczania ze smyczy mozna myslec najwczesniej po miesiacu-dwoch i to trzeba zaczynac od ogrodzonego terenu.
Trzymam kciuki za Bangi i aklimatyzacje w nowym domu :kciuki:

Posted

Oczywiscie że fajna z niej sunia :) Zobacz ile osób śledzi jej losy.
A co do psa sąsiada , zadzwoń pare razy do straży miejskiej , powiedz że masz super wychowaną suczkę i jakiś kretyn i jego pies sieją zagrożenie na osiedlu .... Powiedz że są dzieci na podwórku i że istnieje niebezpieczeństwo iż ten pies sąsiada pies kogoś pogryzie ... z naciskiem na dzieci ;)

Na jakies zdjęcia Bangity możemy liczyć ?

W odludnych miejscach , tam gdzie jest mniejsze prawdopodobieństwo , że coś Bangi zdjeść będzie chciało .... spokojnie możesz ją puszczać i uczyć przychodzenia - wzmacniać to ... Z adoptowanym psiakiem , jest tak , że owszem jest posłuszna tak jak pisałeś , ale do końca nie wiadomo - co się w jej życiu wydażyło ... na co może źle zareagować , może się czegoś przestraszyć.Fajnie że macie już dobry kontakt , że sunia zaczyna Ci ufać .. ale uwież .. potrzeba więcej czasu by ona w 100% czuła się z Tobą bezpiecznie ... by wiedziała , że na Ciebie może liczyć.

Na pewno dacie radę :kciuki:

Adresówka bardzo wskazana :) do tego smakołyki , może Bangi polubi aportowanie piłęczki ? patyków ... Wspólne zabawy - bardzo zbliżają psa do człowieka.Bo po co gdzieś latać bez celu , jak pancio zorganizuje na pewno jakieś fajne gry i spędzanie z nim czasu jest najsuperowsze .....

Posted

Vectra napisał(a):
może Bangi polubi aportowanie piłęczki ? patyków ... Wspólne zabawy - bardzo zbliżają psa do człowieka.Bo po co gdzieś latać bez celu , jak pancio zorganizuje na pewno jakieś fajne gry i spędzanie z nim czasu jest najsuperowsze .....

:lol: no nie czytało się dokładnie wątki droga Ewciu :lol: bangi dla aportowania i gryzienia patyków porzuca najfajniejsze gonitwy i leeeciii i szczeka żeby jej rzucać te patyki i jeszcze i jeszcze - a jak się ma patyk w ręce to jest się najważniejszą osoba na świecie :loveu::loveu::loveu:

a fotki TAK TAK - muszą być :eviltong:

Posted

No powiem wam,ze ja kocham zwierzaki i wole je od ludzi,ale pies sąsiada to skończony idiota i go po prostu nie lubię,co do dzwonienia na straz miejska,nie jestem kabel zawsze załatwiam sprawy po swojemu:) Powiem sąsiadowi ze jak sie tak znow powtorzy to poprostu dostanie w trąbe,i uwierzcie ze to zadziała,bo wiem ze sie będzie mnie bał, i kolegów tez;) Na zdjęcia możecie liczyc z czasem cos w wrzuce,narazie nie mam nic ciekawego,jedynie jak spi na łóżku. Dzisiaj nawet zniosła jakos samotnosc,obawiałem sie że z drzwi zostaną strzępy,ale jest ok, nie siusia juz w domu,tylko mnie dobija to ze kurcze jak leży mi na łóżku to sie moczy:/ Co do spuszczania jej ze smyczy,spuszczałem ja na łące ostatnio gdzie bylismy sami,poprostu sie bawilismy gryzła patyki,troszke za nimi poskakała i jak ją zawołąlem bezproblemowo wróciła zeby ją zapiąc. Myślę aby jej zakupic Frisbie:) Tak na marginesie,straszny z niej pupilek musiał byc skoro sie tak intersujecie,pozdrawiam was buzki

Posted

[quote name='Kondor'] Tak na marginesie,straszny z niej pupilek musiał byc skoro sie tak intersujecie

dalej jest naszym pupilkiem :loveu: mialam ta przyjemnosc poznac ja osobiscie i wiem napewno ze sunia jest niesamowita :loveu:

Posted

Jednak coś jest nie tak,moczy się nie trzyma moczu,tzn popuszcza. Muszę koniecznie się wybrac do weterynarza z nią, myslicie że to cos grożnego może byc? W domku sama została i nic nie zniszczyła moze delikatnie bardziej drzwi ale spoko nie złościmy się:) Tata mowi ze upatrzyła sobie w parku wielka bereszkę i ktoś ją zakosił a inne patyki ją nie intersują:) Mam nadzieje ze piesio nie będzie musiał papmpersa w domu zakładac:P buzka dziewczyny

Posted

dobrze by było zbadać mocz na początek, kurcze nie zauważyłyśmy moczenia się jak była u Angeli, ale można było to przeoczyć bo nie sypiała na łózku ;)

duże te plamy zostawia?

Posted

Ciężko to stwierdzic,bo jak sama została to nigdzie nie bylo nasiusiane i zero plam,ale jak dzis sie położyła ze mną na drzemkę 40 min to powiem ze bardzo duża plama,1,5 godz temu to było i dalej jest mokre łóżko,ale wiem ze jej sie chciało bo sie zsiusiała na ptrzedpokoju,chciałem ja przetrzymac ze spacerem do 21 to teraz mam:) nie martw się w tym tyg znajdę czas i podjadę z nia do tego wterynarza.

Posted

Kondor napisał(a):
Ale wiesz z radości,kolegi jamniczek jak się cieszy to się moczy he he Żeby kobiety tak na mnie reagowały:P

buuahaha chciałbyś, żeby sikały na Twój widok :roflt: mało romantyczne :evil_lol:

Posted

No tak pojadę z nią do weterynarza, i się okaże co jest nie tak. Chocby miala tak posikiwac to i tak jej nie oddam,kochany psiak:)

Niechcę aby kobiety siusiały na mój widok,mało romantycznie,ale moczyc bys ie mogły hehehe dobra koniec:P

Posted

Tylko ja myślę tak ze Bangi wcześniej,wogoel nei musiala zbytnio trzymac moczu i teraz jest to dla niej problem,zobaczymy jak to bedzie,a teraz spadam z nia na spacer bo nudzi:)