Jump to content
Dogomania

BULLOWATA mieszanka BANGI - MA DOM!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 872
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :laugh2_2::ylsuper: :jumpie: :cool2:

Banditka pojechała do domku - SWOJEGO domku!!!!!!!

Trzymam za słowo, że Jej nowy Pan zaloguje się na dogo :eviltong:

ale się cieszę aaaaaaaaaaaaaaaa :bigcool:

Posted

[quote name='malawaszka']:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :laugh2_2::ylsuper: :jumpie: :cool2:

HURRRRAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
W KOŃCU I JEJ SIĘ UDAŁO!!!!!!!!!!
:laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2::laugh2_2: :laugh2_2: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :BIG: :BIG: :drink1: :drink1: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:

Posted

malawaszka napisał(a):
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :laugh2_2::ylsuper: :jumpie: :cool2:

:bigcool: :bigcool: :bigcool:

Posted

BARDZO SIĘ CIESZĘ BARDZO BARDZO BARDZO !!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Jeeeee! Znowu widać,że każdy psiak ma przypisanego swojego człeka,tylko niektóre czekają dłużej,a niektóre od razu go znajdują! :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::BIG::laola::cunao::knajpa:

Posted

[quote name='malawaszka']:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :laugh2_2::ylsuper: :jumpie: :cool2:

no wkoncu :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: nareszcie :bigcool::bigcool::bigcool: wkoncu :Cool!::Cool!::Cool!: ma swoj domek :shiny::shiny::shiny::grins::grins::grins::smilecol: czekamy na fotki z kanapy :sweetCyb::laugh2_2::klacz::Cool!::jumpie::Cool!:

Posted

Jak cudownie !!!!:bigcool::bigcool::bigcool:

W końcu tej cudnej dziewczynce:loveu: się udało
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Nie wiem dlaczego, ale Bangi od początku mi 'wpadła w oko' i cieszę się strasznie że jej się udało :loveu::Cool!::loveu:
Pogratuluj nowemu panu ;)
:cool2::B-fly::lilangel::klacz:
PS mam nadzieję że pan nie będzie miał nic przeciwko jak będę mieć zdjęcia jego dziewczynki na komórce :D

Posted

Witam,zarejestrowałems ie tak jak mówiłem, Bangi szybko zaaklimatyzowała się,już z żalu za mną drzwi poszarpała. Problemem jest to ze posikuje,nie jest przyzwyczajona do trzymania moczu,mam nadzieje że się nauczy. I ogólnie muszę ja nauczyc się bronic,bo wczoraj ją 2 psy zaatakowały i ona się wycofała. Wydaje mi się iż nie czuje sie jeszcze pewnie,wczoraj ja pies zatakował z mojej klatki a sasiad nic,nie odciągał go,kolega chciał kopnąc tamtego psa bo ja odciągałem Bangi,nastepnym razem mam nadzieje ze Bangi sie bedzie broniła i go ugryzie,zeby tamtemu psu z bólu jajka pękły,albo mój sasiad dostanie odemnie w trąbe:) Fajny piesek straszny pieszczoch,i co jest rozbrająjace patrzy sie głeboko w oczy. Jak narazie wszystkim sie podoba,a i bym zapomniał wczoraj wieczorem już ja puszczałem ze smyczy i mnie słuchała. Pozdrawiam buzki

Posted

Kondor napisał(a):
wczoraj wieczorem już ja puszczałem ze smyczy i mnie słuchała. Pozdrawiam buzki

Z puszczaniem ze smyczy nie byłabym taka odważna. Psiak na początku musi zaufać nowej osobie, a to wymaga czasu. Dopiero po jakimś miesiącu wspólnego przebywania można próbować spuszczać że smyczy. Dodatkowo poleciałbym zakupienie adresówki.

Posted

Widze ze ona mi bardzo ufa,byłem własnie na spacerze powtórnie ja pusciłem i wróciła do mnie bez problemu:) Z tego co widze ona jest we mnie bardzo zapatrzona:) Pozdr

Posted

nie rozbudzaj w niej agresji względem psów, lepiej chyba że unika starcia.
Zapraszamy do poszerzania wiedzy o psim behawiorze, tu na dogo jest dużo ciekawych tematów:lol:

Posted

Sylwia K napisał(a):
nie rozbudzaj w niej agresji względem psów, lepiej chyba że unika starcia.
Zapraszamy do poszerzania wiedzy o psim behawiorze, tu na dogo jest dużo ciekawych tematów:lol:

popieram ! to bylby duzy blad rozbudzac w Bangi odruch bronienia i gryzienia :shake: wierz mi ja bym duzo oddala za pozbycie sie wlasnie takiej agresji u moich psow ... a ty chcesz ja tej agresji uczyc :placz:

Posted

Niechcę aby Bangi była ofiara, jedynie chce aby się broniła jak ja jakiś pies zaatakuje,głownie chodzi o kundle. Przez takiego siersciucha,bangi sie boi winda jezdzic. Dzisiaj po raz 2 pies sasiada ja zaatakował jak wychodzillismy z windy,tym razem natknał sie na moją noge,najlepsze ze sasiad po raz kolejny nic,jeszcze raz tak będzie,to oberwie pies i sąsiad dostanie odemnie w trąbe,może w koncu nauczy sie reagowac na agresje swojego kundla.Pies wogóle na smyczy nie jest trzymany,to wszystko wina wlascieciela. I nie mam jej zamiaru agresji uczyc,za kochany z niej psiak:)

Posted

To nie ucz jej by się broniła , bo pójdzie w drugą stronę - znienawidzi wszystkie psy i będziesz miał problem.To nie jorczek tylko pies w typie terriera typu bull .... Skoro unika konfrontacji , to znaczy , że nie widzi zagrożenia i powodu do obrony.
Dwa ten pies , jest u Ciebie dobę , przeżywa stres .. do końca nie jest sobą.
Poczytaj o niej TU na tym wątku.Ona doskonale potrafi bronić się .... tylko nie podjudzaj tego ... bo jak pisałam , będziesz miał problem.

Posted

Kondor chłopie!!!! no ja Cie proszę! mówiłyśmy, że nie wolno jej puszczać od samego początku - nie znasz jej zachowań w mieście, wystraszy się, albo w końcu coś ją wkurzy i będzie po zawodach! tak jak Vectra pisze - Bangi się doskonale potrafi bronić jak widzi taką potrzebę i NIE WOLNO jej podjudzać!

Zaskoczyło mnie Twoje zachowanie bo wydawało mi sie, że jestes odpowiedzialny - adresówka kupiona i założona? Co zrobisz jak Bangi gdzieś pobiegnie bez adresówki?

Bardzo prosze Cię o odpowiedzialne potraktowanie psa! i poważne potraktowanie tego o czym mówiłyśmy i o co prosiłyśmy! BANGI to NIE jest zabawka!

Powtarzam - NIe wolno jej jeszcze puszczać - ona Cię nie zna i tylko Ci się wydaje, że jest w ciebie wpatrzona, bo jest w obcym sobie miejscu, niepewna siebie i tylko Ty jesteś jej jako tako znajomy, ale jak się poczuje pewniej to może być róznie - i z pilnowaniem się i z reagowaniem na psy - a wtedy sobie nie poradzisz!

To jest moje kochane suczysko, moje oczko w głowie i bardzo Cię prosze o odpowiedzialne zachowanie względem niej! No bo mam nadzieję, że nie pomyliłam się w ocenie Twojej osoby??!! :roll:

Jak pies taki jak Bangi nie reaguje agresją na zaczepki innych psów to znaczy, że jest mądrzejszy, a nie że jest ofiarą!!!!

Posted

malawaszka napisał(a):

Kondor proszę napisz mi, że się mylę!!! Miałam taki fajny dzień, a teraz będę się bała czy wszystko w porządku...

Ja już się boję, pomimo, że nie znam Bangi ... :shake: