Jump to content
Dogomania

BULLOWATA mieszanka BANGI - MA DOM!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 872
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bangitko kochana na ten nadchodzący rok życzę ci przede wszystkim tego twojego jedynego, Pana oczywiście, albo Pani, cieplutkiego domku, zawsze pełnej miseczki i duużo radości !:loveu:

Szczęśliwego wszystkim ;-)

Posted

ale zrobiłyśmy sobie z Bangi dzisiaj spacer :mdleje: miało być szybko, bo wiele spraw innych psio-kocich czekało do wykonania... no i coś mnie pokusiło, żeby do lasu :oops: bo tam ją puszczę porzucam patyki, pobiega, zagrzeje się, zmęczy i do domu :roll: no i owszem, wszystko było pięknie dopóki nie zorientowałam się, że :shock: właściwie to nie wiem czy idę w dobrym kierunku, że :shock: minęłam kilka skrzyżowań ścieżek i nie wiem jak skręcałam bo za bardzo zajęłam się zabawianiem Bangi :oops: a tu zbliża się 16, zaczyna zachodzić słońce :eek2: tak to jest jak się debil do lasu na spacer wybierze :shake: dostałam takiego speeda, bałam się, że zastanie mnie w lesie ciemność i dawaj prawie biegiem po tych ściezkach :oops: udało się - nie mam pojęcia jakim cudem znalazłam sie tak daleko :crazyeye: tzn teraz już wiem bo na zumi sprawdziłam :lol: doczołgałam sie do missieek cała upocona - masakra :evil_lol:

Posted

najlepiej to gps w doope załadować :roll: a najlepsze jak spotkałam w lesie jakiegoś pana... jaka ja byłam szczęsliwa, że mam ze sobą Bangi a nie na przykład Zorkę - Pan się bał chyba jeszcze bardziej niż ja :lol: a Bangi tylko patrzyła :loveu:

Posted

Malawaszko- skoro w takie dlugie wyprawy po lesie ruszasz to keidys moze do Olkusza sie przez las przedostan z Bangitka.:razz: wyszlabym Ci na przeciw.:diabloti:

A tak pozatym to musze sie pochwalic,ze poznalam Bangite.:loveu: W troche nietypowy sposob,ale poznalam.:evil_lol:
A mianowicie juz wsiadalam do auta gdy zobaczylam jak siostra missieek biegnie z transporterkiem w lapie za jakims psiakiem. Pobieglam za nia i gdy Karolina ja zlapala wzielam Bangite za obroze,bo Karolinie niewygodnie z tym transporterkiem bylo itp. Po pierwsze balam sie,ze mnei ugryzie,bo przeciez mnie nie zna kompletnie. Po drugie bylam w ciezkich buciorach i co chwila ja kopalam wiec jeszcze bardziej bylo mozliwe,ze mnie ugryzie.:razz: Po trzecie ciagnie cholera jak parowoz.:evil_lol: Myslalam,ze mi sie wyrwie bo niedosc,ze bylam schylona to jeszcze ona tak ciagnela strasznie.:evil_lol:
Ale i tak jest przekochana.:loveu:

Posted

[quote name='dogomanka_']Malawaszko- skoro w takie dlugie wyprawy po lesie ruszasz to keidys moze do Olkusza sie przez las przedostan z Bangitka.:razz: wyszlabym Ci na przeciw.:diabloti:

akurat wyniosło mnie w drugą stronę :lol:

Posted

Na pewno ktoś ją chce tylko jeszcze o niej nie wie ;)
Bangi jest cudeńkiem nawet na zdjęciach to widać. Musi trafić na swego :evil_lol:
Pozdrawiam noworocznie, wszystkiego dobrego dla Was i Waszych podopiecznych :loveu:

Posted

Moja mała sznupcia zachowuje od kilku lat taki sam dystans jaki widać na zdjęciu ;) oprócz tego że obserwuje to i oszczekuje a bullmiś tylko czasem jak ma jej dziamgania serdecznie dość przyciśnie ją łapą :roll: ona wtedy desperuje jakby już ją rozszarpał na kawałki :roll:
Czasem mi jej szkoda bo się maluch stresuje ponad miarę.
On ma ochotę rozszarpać każdego samca zbliżonego wzrostem do niego. I każdego psa który ponad jego przyzwolenie zbliża się do nas. Oczywiście oprócz sznupci którą traktuje jak zbzikowaną starą pannę z pluszu :evil_lol:
Oboje uwielbiam. A oni z konieczności się dogadują.
Niestety obawiam się, że Twoje sznupciowe panny nie zaakceptowałyby Bangity nawet w taki sposób. Moja gdyby miała siostrę też pewnie byłaby odważniejsza i nie wiadomo co by z tego wynikło...

Gdzieś jest dla Bangitki dom tylko jeszcze o niej nie wie. Tak jak było z Mirabelką pardon Lolą, niesłyszącą bullcią która trafiła na swego jedynego i ukochanego pana, który mówi teraz o niej per Tłusty Muminek :lol: Tak będzie i z Bangitką, zobaczysz :lol:

Posted

to trzy suki - trzy zadziory do innych suk - Bangi mogłaby zamieszkać z jakimś samcem, ale takim który jej się nie będzie narzucał - ona nie jest zainteresowana zabawą z psami - ona kocha zabawę z ludźmi:loveu:

Posted

nie są spokrewnione, nie są ze sobą od szczeniaka, znają się od roku jak znalazłam Pepę - tylko że Pepe jest stara i jużnie ma takiego wigoru - na początku się nie kochały bardzo, ale obie są panikarami więc wszystkie akcje i spięcia to było dużo krzyku o nic, a Bangi niestety nie robi krzyku - co prawda spięcia miała tylko z większymi od siebie sukami, ale bałabym się z moimi ją łączyć bo moje zaczepiają a potem panikują :angryy: a teraz mimo iż dalej się nie kochaja i nie bawią sie ze sobą to jak Lunę jakiś pies pogoni to Pepa jej pomaga :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
obie są panikarami więc wszystkie akcje i spięcia to było dużo krzyku o nic, a Bangi niestety nie robi krzyku - co prawda spięcia miała tylko z większymi od siebie sukami, ale bałabym się z moimi ją łączyć bo moje zaczepiają a potem panikują :angryy: a teraz mimo iż dalej się nie kochaja i nie bawią sie ze sobą to jak Lunę jakiś pies pogoni to Pepa jej pomaga :lol:

100% sznupka w tych Twoich pannach ;) Dużo krzyku o nic :evil_lol:
I masz rację, bullki mogą nawet nie warknąć u mojego nie widziałam nigdy nawet podniesionej wargi, pokazanych zębów od razu atak. Ale właśnie na duże i tej samej płci. Maluchy zostawia w spokoju. Ale nie ma co. Nie sposób ryzykować. Przyznasz jednak, że można się w takim bullmisiu zakochać ;)