malawaszka Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Bangita ma na allegro obserwatora, ale nawet nikt nie napisze :-( Quote
malawaszka Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 jak dobrze, że pojawiło się więcej osób u Bangitki - to musi poskutkować dobrym domkiem :modla: Quote
missiaa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No to panienko zapraszamy na pierwszą strone Quote
ediiiii Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 pokaż się Dziewczynko wszystkim :loveu: Quote
masienka Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 kto pokocha ta sliczna, skoczna, radosna sunie? :placz: Quote
Avaloth Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 mówiłam już że nie rozumiem ludzi ? chyba tak, ale się powtórzę.. nie rozumiem ludzi... Bagiś na pierwszą ! Quote
malawaszka Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 tak było tak jest... ale domku nie widać... :-( Quote
Alicja Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [FONT=Arial]............................ech:shake:[/FONT] Quote
malawaszka Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 muszę ją oduczyć tego skakania bo co pojadę do missieek to Bangi z radości tak mnie obskakuje że wychodzę usmolona jakbym z orki na ugorze wracała :lol: czy ktoś mi powie jak tego ją oduczyć? :roll::p Quote
missiaa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 na mnie tez dzis raz skoczyla:) i chciała się tulic:) Ale to nie to co do Ciebie malawaszka:) Do mnie podchodzi z dystansem.. Quote
Avaloth Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 jaka piękna :loveu: gdzie nie czytam rada jedna- ignorować..:roll: tylko ignoruj tu skaczącego na ciebie wielkiego potworka o brudnych łapach i anielskim wzroku.. Quote
masienka Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 podobno mozna jeszcze delikatnie przydepnac tylna lapke tak zeby pies nie kojarzyl tego z nami.. "podobno" bo na szczescie nigdy nie musialam tego probowac... choc z psem znajomych usiluje "walczyc" w ten sposob, ze tluczemy komende siad i gdy pedzi sie przywitac jest "siad", smakol, pochwala i glaski :p czasem sie udaje, znacznie czesciej nie ale jeszcze sie nie poddajemy bo to male ADHD jest:cool1: Quote
malawaszka Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 :lol: to nie takie proste - jak ją ignoruję toi się odwracam to skacze mi po plecach - czasem idę a ona za mną na dwóch łapach oparta o moje plecy :lol: Quote
Jenny19 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Dokładnie,ignorowanie to najlepszy sposób-wiem,bo miałam to samo z moją Neską i zadziałało.Oczywiście nie od razu,ale pomogło i nie mamy już z tym problemu,a było to strasznie uciążliwe,bo nie jest małym psem.Mój tata jeszcze robił tak,że jak wracał do domu to wydawał komendę "na miejsce",Neska leżała na legowisku a kiedy on się spokojnie rozebrał to siadał na fotelu,przywoływał ją i wtedy było mizianie i czas na cieszenie się.Ale wiadomo w domu inaczej pracuje się z psem niż w schronisku...Ale ignorowanie jest naprawdę skuteczne bo dla psa brak zainteresowania ze strony człowieka to duża kara. Quote
malawaszka Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 ehhh spróbujemy chociaz nie wiem czy to sie tak da ignorować :oops: Quote
Recommended Posts