szafirkowa Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Co mogę napisać? Bardzo się cieszę, że mała trafiła w tak cudowne ręce :loveu: Dziękuję WSZYSTKIM, którzy nie pozostawili mnie samej z Korą!!! Jesteście niezastąpieni :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Wczorajsza wizyta wypadła jak najbardziej pozytywnie. Dziś o 11 mam pociąg i wiozę Korę do nowego, cudnego Domku. Kciuki na nową drogę życzcia suczynko... Na wizytę przedadopcyjną pojechały Isadora7 oraz Marcik :loveu: DZIĘKUJĘ! Jeśli wszystko pójdzie dobrze Kora jutro pojedzie do nowego domku :p Kora ma sznsę na domek. SZUKAM OSOBY, KTÓRA MOGŁABY SKONTROLOWAĆ JEJ POTENCJALNY NOWY DOM - NAJLEPIEJ JUTRO LUB PO JUTRZE. CHODZI DOKŁADNIE O MIEJSCOWOŚĆ DZIECHCINIEC POD WARSZAWĄ. PILNE!!!! Ostatnio rozmawiałam z kimś, mówiłam, że dawno nic się do mnie nie przyplątało. No i wykrakałam. Na spacerze z moimi psiakami znalazłam młodziutką suńkę. Według mnie jest w typie owarka niemieckiego. Wydaje mi się, że ma około 3 miesięcy - choć mogę się mylić. Nie mam doświadczenia w określania psiego wieku. Dla osób z Łodzi napiszę, że znaleźliśmy ją w okolicach cmentarza Mania. Ludzie mówili, że ktoś wyrzucił ją z samochodu, niestety nie umieli powiedzieć nic więcej. Podobno wybiegała pod auta, nie mogłam jej tam zostawić. Cmentarz jest położony niedaleko stadionu piłkarskiego, w obrębie którego w każdą sobotę niedzielę odbywają się giełdy. Łodzianom nie muszę mówić, że owym giełdom towarzyszy handel zwierzętami w typie różnych ras. Niestety przypuszczam, że mała suńka jest jednym ze szczeniąt, które się dzisiaj nie sprzedały. Wiele okoliczności wskazywałoby właśnie na taką historię :mad: Nie będę komentować... Na pierwszy rzut oka suńka wygląda na zdrową. Nie ma żadnych wycieków z noska, oczka są czyste. Jest tylko potwornie zapchlona i ma rozdęty brzuszek, ale nie wiem co to może oznaczać?? Robaki? Problem polega na tym, że ona nie może u mnie zostać. Niedawno przygarnęłam wyżła i w chwili obecnej mam dwa psy i dwa koty, plus suńka w małym mieszkanku. Poza tym moja sytłacja finansowa jest (delikatnie mówiąc) niezadowalająca. Nie wiem co robić! Proszę, pomóżcie!! :placz: Quote
Figa Bez Maku Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Owczarki są mi bardzo drogie:loveu: lecz podrzucić sunie tylko mogę:-( Miejmy nadzieje ,że szczenior cudny szybko swój domek znajdzie nie trudno:roll: Quote
Figa Bez Maku Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Zrób suni zdjęcie miłą Szafirkowa w banerku jestem umieścić ją gotowa.:eviltong: A o banerek Puchatka poproszę:cool3: gdy zdjęcie będzie lepsze lub gorsze:roll: Quote
szafirkowa Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Nie wiem ile ona ma z owczarka... To tylko takie moje skromne zdanie... Zaraz wstawię zdjęcia. Quote
Figa Bez Maku Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 szafirkowa napisał(a):Nie wiem ile ona ma z owczarka... To tylko takie moje skromne zdanie... Zaraz wstawię zdjęcia. Toż nie odwrócę się do suni zadem:lol: jeśli okaże się żabojadem:cool3: czyli francuskim słodkim pudelkiem albo jak Fiśka moja:loveu: kundelkiem Wstaw Szafirkowo foty śmiało Już Puchatkowi przedstawiam małą:multi: Quote
szafirkowa Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Nie mogę wkleić fotek :( Mogłabym wysłać komuś, kto nie ma z tym problemów? Quote
Figa Bez Maku Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Pewnie masz przeglądarkę inną niż życzy sobie dogo ...tu wina:p hmmm ja tez jestem techniczna inaczej :oops: więc w kwestii tej nie pomoge Ci raczej:shake: może Puchatek zajrzy tu wreszcie:mad: i dopomoże biednej niewieście...:placz: Quote
szafirkowa Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 podrzucę... Puchatku, czy zdjęcia dotarły? Quote
szafirkowa Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Bardzo dziękuję Puchatku :loveu: Niestety nie jestem w stanie zrobić jej teraz dobrych zdjęć. Mam kiepski aparat, do tego słabe sztuczne światło. Jutro postaram się o coś ładniejszego. Quote
Puchatek Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Jak damy jej na imię, potrzebuję do banerka. Quote
szafirkowa Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Mój TŻ woła na nią Mania. A Wy macie jakieś propozycje? Ona taka słodziutka:oops: Quote
Puchatek Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Banerek dla suni, jak nadacie jej imię do zmienię: Quote
szafirkowa Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Puchatku - dziękuję za wstawienie zdjęć i za banerek :loveu: Co ja bym teraz bez Ciebie zrobiła :) Quote
Puchatek Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Moja zasługa żadna a praktycznie wszystko i tak spoczywa na Tobie :oops: Quote
szafirkowa Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Ja muszę znaleźć jej jakiś DT :( U mnie nie może zostać... Quote
majqa Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 [quote name='szafirkowa']Mój TŻ woła na nią Mania. (...) Jestem, Szafirkowa. O matko, jaka bida. Na gorąco nikt nie przychodzi mi do głowy. :-( Rzeczywiście wykrakałaś. To już druga znana mi Mania w Łodzi ;) (u mnie przecież jest właśnie kolejna niunia, takie dałam jej robocze imię). Quote
Figa Bez Maku Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Koło cmentarza znaleziona śliczna choć bardzo wystraszona:-( KORA to była Hadesa żona władcy zmarłych oczywista może niech sunia z tej magii skorzysta? Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Dzięki Majqa, że wpadłaś. Figa_bez_maku - Tobie dziękuję za powiadomienie o wątku Puchatka, za umnieszczenie "naszego" banerka w podpisie i za imię dla małej :) Myślę, że Kora jak najbardziej do niej pasuje, choć TŻ mówi, że i dla niego to i tak będzie Mania :) Puchatkowi już dziękowałam. Dobrze dziewczyny, że jesteście :loveu: A mnie już ręce opadają... Musze małej jak najszybciej coś znaleźć, bo nie ogarniam tego wszystkiego. Kot mi choruje, wymaga sporo uwagi. Na dniach pewnie będzie czekać mnie przeprowadzka. No i pilnie muszę znaleźć pracę. Nie wiem jak mam to wszystko zebrać do kupy. :shake: Nie wiecie kto mógłby zabrać malutką do siebie? Porobię jej jakieś ogłoszenia, ale obawiam się, że w ten sposób nie znajdzie się nic na szybko. Nie wiem .... :wallbash: Quote
majqa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Napisz do GameBoy. Fakt jest faktem, że może nie mieć miejsca u siebie ale mając różne kontakty może wie z kolei, że ktoś akurat chciałby taką suńkę. Próbuj! Quote
majqa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Szafirkowa, poobserwuj ją (pod kątem konkretów - zachowanie etc.). Napisz do Anetek100 prośbę o pomoc, zrobi Ci cudny tekst do ogłoszenia. Kolejno - Folen (allegro). Postaraj się o lepsze fotki, mniej smutne ujęcia, zbliżenia do pysianka itd. Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Małe zwaliło kupkę z robalami :sad: A jeden z moich kotów jest nieodrobaczony... Ech... A trzebabyło mi wczoraj siedzieć w domu :cool1: Ona nie może u mnie zostać!! TŻ się nie zgadza. Poza tym to przeczyłoby wszelkim normom. Trzy psy + dwa koty na 27 metrach kwadratowych to już niestety przegięcie! Co ja mam robić?? Proszę, pomóżcie!!! Obiecałam TŻ-owi, że do dzisiejszego wieczora coś jej znajdę... :placz::placz::placz: Quote
majqa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Kontaktowałaś się z Iskierką? O ile pamiętam ma lek.wet. w rodzinie, może poproszony popytałby wśród właścicieli swoich pacjentów. Może sama Iskierka miałaby jakiś pomysł. Quote
Recommended Posts