Herspri Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Niestety ale pojawiła się, w gospodarstwach w Pawłowicach i okolicznych odnotowano zarażenia świń wścieklizną rzekomą, zwierzęta zostały odebrane i trwają inspekcje weterynaryjne. Z tego co wiem świnie i tak idą do uboju a więc trafią na sklepowe półki. Piszę bo wiem to z pewnego źródła bo mój dziadek też hoduje świnie we wsi w której mieszka też już były kontrole. Wiem też jak groźna jest ta choroba dla psów - dlatego uznałam że warto poinformować BARF'iarzy. Póki co odebranych zwierząt nie było aż tak dużo ( małe hodowle a nie duże fermy ) ale jednak można na trefne mięso trafić. Quote
Martens Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Dzięki za info - co prawda ja z Mazowsza, ale zawsze warto wiedzieć, może komuś przekażę. Quote
diuna_wro Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 przecież świniną się psa nie karmi... Quote
Herspri Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 diuna_wro napisał(a):przecież świniną się psa nie karmi... a to niby z jakiego powodu :cool3: Moja raz na jakiś czas dostaje kości wieprzowe do obgryzienia, czasem jakieś ucho albo żeberka i żyje, ma się dobrze Quote
jumbolot Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='diuna_wro']przecież świniną się psa nie karmi...[/quote] .....bo pewnie wilki jak trafia dzika to mówią.....zostawmy to, to dla nas nie zdrowe:p Quote
Recommended Posts