Ropuchwielki Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='majqa']Uroda i nadzieja to jedno, co ma. Hope, mix owczarka. Pod znakiem jakich przeżyć upłynęły dwa lata jej życia, bezpieczniej jest nie zgadywać. Młodość, wdzięk, niewątpliwa uroda okazały się mało wystarczające, nie zagwarantowały szczęścia. Nie ofiarowano jej wolności, na tę wolność została skazana. Pech założył na szyję suni obrożę, Kpina Losu powiodła za niewidzialną smycz. Ktoś zamknął drzwi i wyjął klamkę powrotu do przeszłości, jaką Hope tak ukochała. Świat i każdy kolejny, wędrowny dzień, stały się szkołą przetrwania, walką z głodem, zimnem, wszelkiego kalibru niebezpieczeństwem. Duszę Hope rozdzierał żal... Tęskniła za ludzkim ciepłem, któż wie, czy i nie ręką, która, prawdopodobnie wiele razy, wyciągnięta została w stronę suni w innym celu, niż obdarowanie czułością. Anioł Litości przywiódł wędrowniczkę pod drzwi człowieka, ten miał serce, a nie...kamień. Wiedziona jakimś przeczuciem, dziwnym przymusem, nie chciała opuścić progu dobroczynności. Na nim ją nakarmiono i dano chwilową, cichą przystań. Hope okazała się niezwykle wdzięcznym stworzeniem. Jej oczy biją magią dobrotliwości, delikatności i wrażliwości. To nie mylny sygnał. Właśnie z takiej strony pozwoliła się poznać. Nie sposób przejść obok niej obojętnie. Ona dwoi się i troi, by zaskarbić sobie wszelkie łaski. Jakkolwiek by na to nie spojrzeć, bądźmy szczerzy. Ta rozumna i ciężko doświadczona istota walczy o swoje "być albo nie być". Doskonale sprawdziłaby się w roli towarzysza człowieka, na dobre i na złe. Fenomenalnie wczuwa się w nastrój chwili. Kiedy ta jest mało komfortowa, prowokacją do zabawy i wtulaniem w opiekuna, stara się rozwiać wszelkie chmury jego zmartwień. Tak jej dyktuje psi rozum i podpowiada serduszko, być i trwać na straży przyjaźni. Hope cechuje duża inteligencja, chłonność nowości, potrzeba nauki. Wykonuje proste komendy, pięknie chodzi na smyczy, genialnie odnajduje się jako kompan podróży autem. Bez cienia wątpliwości można powiedzieć, że wkomponowałaby się w otoczenie dzieci, na co wskazuje jej uważność, wyczucie i brak agresji. Ideał psa, który kiedyś nie zadowolił, nie został dostrzeżony i doceniony. Czyjaś strata zaowocuje zyskiem kogoś innego. Błagamy o szansę dla pięknej Hope! Niech nadzieja nie opuszcza czterołapki, a wiatr wspomnianej nadziei przywiedzie właściwego człowieka. Marzymy, by zanurzył on dłonie w jej miękkiej sierści i wyszeptał aksamitnym głosem: "Hope, idziemy do prawdziwego domu!" Osoby zainteresowane losem Hope, rozważające jej adopcję, proszone są o kontakt z Panią Anną, dzwoniąc na numer 0 - 502 22-14-51 lub pisząc na adres mailowy anuska51@wp.pl . wiesz Majqa ja błądząc po internecie,czytając różne posty myślałem że takich ludzi jak Ty już dawno nie ma.Że wymarli z momentem, kiedy młodzież przestała czytać książki ,a zaczęła bryki, kiedy do głosu dochodzą ci dla których zaliczona matura na 5 znaczy < niz 0.A tu okazuje się że prawdziwi artyści poukrywali się gdzieś po wioskach pod Węgrowem czy pod Łodzią .:diabloti: gratulacje i dzięki;).dziś muszę już uciekać bo jutro ZUS z pewnością nie zrozumie ,że szukałem domku dla suni a trochę zaniedbałem obowiązki. pozdrawiam Ciebie ,Folen,i Anetek100.wiadomości odebrałem. Będzie ok:cool1: Quote
Folen Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Majqa zawsze magiczne teksty pisze, zawsze! Moja tekstowa Guru i tyle :razz: Jutro wyposażę w tą magię grafikę i popromujemy sunię, na wyróżnionym oczywiście... Majqa, a widziałaś Agrafkę? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122437&page=8 Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 :multi::multi::multi:dziekujemy. Do jutra, czekamy z niecierpliwością.Słodkich snów dziewczęta i do miłego! Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Folen, widziałam...i idzie popękać. :-( Poograniczałam subskrypcję masy wątków, bo zaczynało brakować doby, a jakie pieriepałki zdrowotne mam, to wiesz. Do tego proza życia i tę też znasz, hihi...Gdzie mi się udaje powstrzymać, nie wchodzę, za to przeszczęśliwa jestem, że Agrafka trafiła do pati-c. Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Ropuchwielki napisał(a):(...) myślałem że takich ludzi jak Ty już dawno nie ma.Że wymarli z momentem, kiedy młodzież przestała czytać książki(...) Zaistaniałam z chwilą, gdy homo erectus zamienił się sapiens. :evil_lol: Jest nas wielu, ale żyjemy w podziemiu, gdzieś na pograniczu koszmarów sennych i jawy. Ja się codziennie odkurzam z lat i wypełzam na światło dzienne. ;) Tak się jakoś kręci ta karuzela życia, śmiechu wartego przez łzy. Pozdrowienia dla ZUS-u. Quote
Ropuchwielki Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Pozdrowienia dla ZUS-u.[/quote] jednego czego bym dla Ciebie nie zrobił to własnie tego:evil_lol::angryy: Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='Ropuchwielki']Pozdrowienia dla ZUS-u. jednego czego bym dla Ciebie nie zrobił to własnie tego:evil_lol::angryy: :megagrin: :laugh2_2::roflt: Nie ma to jak podpuścić człowieka! Sztama! ? :razz: Pozdrów ów tajemniczy organ odpowiednio! :diabloti: Też go kocham! Twój wpis mógł być odczytany myląco więc przesłałam ostrożne pozdrowienia. Czujności nigdy dość. KORBANOCKA! Quote
Ropuchwielki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 witam i życzę wszystkim miłego i owocnego w sukcesy dnia:lol: Quote
majqa Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Dzień dobry Wszystkim! :lol: Całusy Twoim przekochanym oczkom! :loveu: Quote
Folen Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Witajcie! Niedawno przeglądałam wątek sunki bardzo podobnej do Quinn - Hope, tylko skarpetki miała białe.... Quote
majqa Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Tę można przecież ubrać w białe skarpetki! ;) Quote
Ropuchwielki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 no wiadomo jak się chce mieć księżniczkę to trzeba mieć koszty,ale czy para białych skarpetek dziennie to nie przesada???:smhair2::evil_lol: Quote
Ropuchwielki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 zaraz ....:question: źle policzyłem .... dwie pary dziennie .............. ( najlepszym układzie) bo mogą byc jeszcze dwie pary do południa i dwie po południu:diabloti::megagrin: Quote
Folen Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Komplet różnych rozmiarów banerków, podlinkowane, można się częstować: Quote
Ropuchwielki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 brawo Folen . to Rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi: Quote
Ropuchwielki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 pomyśł extra:multi:.takie oczko jest tak intrygujące ,że rzadko kto nie skusi się zeby kliknąc Quote
majqa Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Linki (sukcesywnie dodam kolejne): Uroda i nadzieja to jedno, co ma. Hope, mix owczarka. , Warszawa, Społeczność, zwierzaki, Dział ogłoszeń serwisu BONO POLSKA. Ogłoszenia, kupię, sprzedam, oddam, zaopiekuję się Uroda i nadzieja to jedno, co ma. Hope, mix owczarka. - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Warszawa Uroda i nadzieja to jedno, co ma. Hope, mix owczarka. | Neeon.pl Quote
Ropuchwielki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 no dziewczyny:loveu: zaimponowałyście mi Obie.:klacz:wypróbowałem na swojej Ropuszce :-(.Cóż, teraz muszę postarać sie o jakis rozweselacz :diabloti: bo wieczór będzie nie do wytrzymania:flaming: Quote
majqa Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Złapię chwilkę oddechu i porobię kolejne ogłoszenia. Linki podostawiam do poprzedniego postu. Quote
ania_s Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 dziewczyny świetna robota dzięki waszej pomocy na pewno będzie jakiś efekt tej naszej kampanii.Baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziekuję:Rose::Rose::Rose: Quote
Ropuchwielki Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Aniu ale masz teraz Groźny Avatar.Chyba lepiej z Tobą nie zaczynać.W takim pomniejszeniu to wyglądasz jak wściekły Byczek Fernando podgladający:loveu::loveu: z ogrodzenia:diabloti::scared: Quote
ania_s Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Może wiesz jak ustawić żeby takie cos pokazywało mi sie u dołu postu Quote
Recommended Posts