Ropuchwielki Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 no na razie muszę sie pożegnać będę późnym wieczorem.Pozdrawiam wszystkie życzliwe dusze i przekazuję ciepłe liźnięcie psiego jęzora naszej Suni Quinn Doggi:evil_lol: Quote
Folen Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Quinni że tak Cię nazwę zdrobniale piękna jesteś bardzo :) Ropuch czy Ty masz w avatarze wyżły albo wyżła? Quote
anetek100 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 te wyzelki(fotke) jak dobrze kojarze w internecie mozna znalezc one sa chyba z zabkami takimi smiesznymi zgadlam????? Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Och jak tu się widzę wiele działo jak mnie nie było:) Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Dziewczyny jesteście kochane że tak nam pomagacie Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Anetek, na wątku Doxy popełniłaś dzieło! :Rose: Moja gorąca prośba! Ja sadzam zaraz 4 litery i kuję na swoją modłę tekst, a prośba jest taka byś zrobiła alternatywny. Ogłoszenia wtedy pójdą dwutorowo (jeśli mogłabyś i w nich dopomóc), co zwiększy suni szansę. W swoim tekście zrób proszę jakiś chwytliwy tytuł i zostaw suni imię od Ropuszka. ;) Ja roboczo nadam suni imie Hope, bo pod kątem nadziei umyśliłam tekst. OK? Pomożesz? Folen, Moja Opoko :loveu: dziękuję za fotencje! Aniu, musi się udać!!! Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Czytałam opis jaki stworzyłaś dla tej suczki którą ktos przywiązał kablem ale sie urwała to była perełka. Chciałabym mieć taki dar jak Ty.Wzruszyłam się niesamowicie. Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 najbardziej mnie martwi że ona tak tęskni Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Gdybym była na miejscu tj w Żabiej Woli to najchetniej odwiedzałabym ją codziennie, żeby nie było jej smutno. Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 ale na razie głucha cisza. Ciągle wpatruję się w telefon. Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Sunia nie może skończyć w schronisku. Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 wiem ze ona na mnie liczy i nie pozwolę jej zginąć. Quote
Folen Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Jutro zrobię suni allegro, musi się udać znaleźć domek i już! Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Jestes nieoceniona.Tak się cieszę:):multi: Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Uroda i nadzieja to jedno, co ma. Hope, mix owczarka. Pod znakiem jakich przeżyć upłynęły dwa lata jej życia, bezpieczniej jest nie zgadywać. Młodość, wdzięk, niewątpliwa uroda okazały się mało wystarczające, nie zagwarantowały szczęścia. Nie ofiarowano jej wolności, na tę wolność została skazana. Pech założył na szyję suni obrożę, Kpina Losu powiodła za niewidzialną smycz. Ktoś zamknął drzwi i wyjął klamkę powrotu do przeszłości, jaką Hope tak ukochała. Świat i każdy kolejny, wędrowny dzień, stały się szkołą przetrwania, walką z głodem, zimnem, wszelkiego kalibru niebezpieczeństwem. Duszę Hope rozdzierał żal... Tęskniła za ludzkim ciepłem, któż wie, czy i nie ręką, która, prawdopodobnie wiele razy, wyciągnięta została w stronę suni w innym celu, niż obdarowanie czułością. Anioł Litości przywiódł wędrowniczkę pod drzwi człowieka, ten miał serce, a nie...kamień. Wiedziona jakimś przeczuciem, dziwnym przymusem, nie chciała opuścić progu dobroczynności. Na nim ją nakarmiono i dano chwilową, cichą przystań. Hope okazała się niezwykle wdzięcznym stworzeniem. Jej oczy biją magią dobrotliwości, delikatności i wrażliwości. To nie mylny sygnał. Właśnie z takiej strony pozwoliła się poznać. Nie sposób przejść obok niej obojętnie. Ona dwoi się i troi, by zaskarbić sobie wszelkie łaski. Jakkolwiek by na to nie spojrzeć, bądźmy szczerzy. Ta rozumna i ciężko doświadczona istota walczy o swoje "być albo nie być". Doskonale sprawdziłaby się w roli towarzysza człowieka, na dobre i na złe. Fenomenalnie wczuwa się w nastrój chwili. Kiedy ta jest mało komfortowa, prowokacją do zabawy i wtulaniem w opiekuna, stara się rozwiać wszelkie chmury jego zmartwień. Tak jej dyktuje psi rozum i podpowiada serduszko, być i trwać na straży przyjaźni. Hope cechuje duża inteligencja, chłonność nowości, potrzeba nauki. Wykonuje proste komendy, pięknie chodzi na smyczy, genialnie odnajduje się jako kompan podróży autem. Bez cienia wątpliwości można powiedzieć, że wkomponowałaby się w otoczenie dzieci, na co wskazuje jej uważność, wyczucie i brak agresji. Ideał psa, który kiedyś nie zadowolił, nie został dostrzeżony i doceniony. Czyjaś strata zaowocuje zyskiem kogoś innego. Błagamy o szansę dla pięknej Hope! Niech nadzieja nie opuszcza czterołapki, a wiatr wspomnianej nadziei przywiedzie właściwego człowieka. Marzymy, by zanurzył on dłonie w jej miękkiej sierści i wyszeptał aksamitnym głosem: "Hope, idziemy do prawdziwego domu!" Osoby zainteresowane losem Hope, rozważające jej adopcję, proszone są o kontakt z Panią Anną, dzwoniąc na numer 0 - 502 22-14-51 lub pisząc na adres mailowy anuska51@wp.pl . Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='Folen']Jutro zrobię suni allegro, musi się udać znaleźć domek i już! Zrób proszę wyróżnione. Ropuchwielki dał mi znać, że pisał do Ciebie w tej sprawie. Bądź więc proszę spokojna o dogranie oczywistości z tym związanej. Całusy Folen! :calus: Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Poprawiłam literówki i zbędne powtórzenia. Jeśli widzicie coś jeszcze z ewidentnych byków, piszcie proszę. Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Majga dar to mało powiedziane. Brak mi słów.Przeczytalam i....popłakałam się.Myślę że to wzruszy niejedną osobę.Pięknie. Nic dodać nic ująć. jestem zachwycona. Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Dziękuję Anuś...:oops: Przepraszam, że to trwało ale odkorbiło moim potffforom. Ganiatyka, salta, "mordowanie" kotów, szczek i takie tam oczywistości. Myślałam, że mnie szlag trafi. Znów musiałam zbić klapką na muchy ławę w pokoju (polecam, dobry patent :evil_lol:). Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 :):) Naprawde jestes świetna ja czegos takiego nawet w rok bym nie stworzyla.Tekst jest super. Od razu pobiegłam do babci i jej przeczytałam.Pochwaliłam sie jaki Hope bedzie miała piekny opis.Reakcja? ta sama:-( Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Dobrze że są tacy ludzie jak Ty na tym świecie.Przywracasz wiarę w człowieka.:multi::buzi: Quote
majqa Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Aniu, fotki już pościągałam. Sukcesywnie, pewno od jutra, zacznę ją ogłaszać. Dla porządku, w jeden post, będę dorzucała linki do ogłoszeń. Mam jeszcze dziś masę roboty na kompie (po pracy musiałam się kimnąć, bo w nocy spałam tylko 2h, więc czas przespany = stracony :razz:; mój zwierzyniec zrobił sobie, dosłownie i to wprost przeze mnie, nocną ścieżkę zdrowotną :mad:). Quote
ania_s Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Majga bardzo dziękuje tak wiele juz zrobiłaś jestem Ci bardzo wdzieczna. Quote
Recommended Posts