majqa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Ropuchwielki napisał(a):będzie dobrze (...) Pójdę poproszę ją o wybaczenie za wcześniejsze chwile zwątpienia:diabloti:. Przesyłam Wam same cieplusie i życzliwe fluidy, by tak właśnie się stało!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
ania_s Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Sunie dogadują się coraz lepiej teraz czas na koty:):evil_lol: Quote
majqa Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Aneczko, czy światełko w tunelu wciąż świeci, a święta upływają Wam pod takim znakiem??? ;) Quote
ania_s Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 ponieważ tak długo nie logowałem się na Dogomaniii niestety zapomniałem hasła i skorzystałem z zyczliwosci Ani:)).Nie tylko iskierka ,ale nawet ogień pali się pełnym płomieniem,żar bucha jak z porządnej kotłowni.Sunie żyją w zgodzie,konkuruja o wzgledy ,ale z przestrzeganiem zasad fair play:))))))))) Ale dzisiaj korzystając z okazji chciałbym wszystkim serdecznym duszom ,które okazały nam wsparcie w minionym roku,przesłac dużo ciepłych promieni aby ogrzały dla nich tę Sylwestrową noc i cały przyszły 2009 rok. Wesołego Sylwestra,wspaniałej zabawy,i życzenia aby wszystko co nie miało szans spełnienia w tym roku ziściło się w 2009. Quote
Folen Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Ja również życzę wszystkim zaangażowanym w wątek Udanego Nowego Roku! Quote
ania_s Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Pozdrowienia dla Majqa ,Folen Isadora7 i Anetek100 i wszystkich poznanych sympatycznych Dogomaniaków:loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Ależ ONa jest piękna. Aniu czy zostaje u Was? Jak sie ukłądają psice miedzy sobą? Quote
ania_s Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Witaj Isadoro:))) Hopka obecnie Kora zostaje u nas :) jest przekochana i ujęła nas wszystkich.To dobra wiadomość.Gorsza jest taka że stosunki między psicami się pogorszyły. Na początku było bardzo źle ale oswajaliśmy je powolutku i zaczęły nawet razem biegać bez smyczy,widać było, że zaczęły się akceptować nie było większych problemów choć zauważyłam,że Kora próbuje dominować a to niechcący przydepnęła Chilli a to ją popchnęła a to łapę położyła na niej.W takich sytuacjach mówiłam Korze że nie wolno tak robić.Staralismy się okazywać czułość zarówno jednej jak i drugiej w takim samym stopniu.Wydawało się,że wszystko idzie w dobrym kierunku,ale któregoś dnia wyszły razem jak zawsze i o coś się pokłóciły bardzo mocno tak, że Chilli naderwała uszko Korze i trzeba je było rozdzielić.Kora okazała się bardzo silnym psem i chyba Chilli poczuła tę siłę.W walce były momenty,że to Kora była górą.Od tej pory Chilli chodzi jak nakręcona musimy je izolować.Staramy się chodzić na wspólne spacery aby je przekonac do siebie ale tylko i wyłącznie na smyczy.Chilli jest potwornie zazdrosna i wściekła na Korę.Rzucanie patyczka gwałtowne ruchy,biegi nie wchodza wogóle w grę.Jesli tylko zaczyna się jeżyć albo próbuje chapnąć Korę tłumaczymy, że nie wolno i mam nadzieję, że w końcu zrozumie i pogodzi się z tym że Kora jest i będzie.Są też takie dni kiedy potrafia iść oczywiscie tylko na smyczy równolegle prawie boczek przy boczku i nic się nie dzieje.Z cichego i spokojnego owczarka zrobił sie taki mały szajbusek.Kora raczej nie stara sie prowokować.Weterynarz poradził aby dać Chilli proszki na uspokojenie bo czasem i do nas i do kotów ma takie jakieś dziwne gwałtowne zachowania.Głaszczemy równo jedną i druga,chwalimy,dajemy przysmaki aby nagrodzić za dobre zachowanie.Myślę że jeszcze potrzeba czasu i cierpliwości aby znów wszystko wróciło do normy.Jestem dobrej myśli choć troszkę się martwię bo Korusia jest przeurocza i chciałabym,żeby zarówno ona jak i Chilli doszły w końcu do porozumienia i czuły się komfortowo,wtedy już nic do szczęścia nam brakować nie będzie:)Pozdrawiam serdecznie. Quote
ania_s Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Tak sobie poczyna:) kiedy nikt nie widzi włazi na łóżeczko uwielbia duże kanapy:) zdjęcie kiepskiej jakości bo z komórki trudno uchwycić takie śmieszne chwile złapałam co miałam pod ręką żeby zrobić fotę:) Quote
Recommended Posts