Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gorący apel! :placz::multi: anuska51@wp.pl /tel 502 22-14-51
Szukam domu dla suni, która przybłąkała się do mnie w niedzielę 5.10.Całą noc przeleżała na wycieraczce i za nic nie chciała odejśc. Była bardzo wygłodniała,prawdopodobnie została wywieziona i porzucona.Przypuszczam też, że była bita.Od ludzi dowiedziałam się, że błąka się tak już od jakiegoś czasu.Rozwiesiłam w okolicy informację w nadziei, że znajdzie się może jakaś dobra dusza i ją przygarnie niestety nikt się nie zgłosił.Pytałam znajomych i okolicznych mieszkańców próbowałam na czacie i nic.Ja nie mogę jej wziąć bo mam już trzy koty i psa, które zresztą kompletnie jej nie zaakceptowały.Gdyby została u mnie to skończyłoby sie to źle albo dla niej albo dla moich zwierząt. Zmuszona byłam umieścić sunię u sąsiadki.Wspólnie ją dokarmiamy,ale to jedynie tymczasowe rozwiązanie bo niestety pomimo dobrych chęci sąsiadka też nie przyjmie psa na stałe.Nie ma takich warunków.Nie mogę zbyt długo obarczać jej tym obowiązkiem.Jesli sunia nie znajdzie nikogo w najbliższym czasie to trafi na Paluch a tego chciałabym uniknąć. Niektórzy z Was pomyślą pewnie, że to nie pierwszy i nie ostatni pies, który tak skończył owszem ale wierzcie mi ona ma w sobie coś takiego co nie pozwala mi jej tak oddać jak stary mebel więc chwytam się wszelkich możliwych sposobów.Na prawdę potrafi ująć człowieka za serce.Sunia jest bardzo przyjacielska, otwarta, chętna do zabawy,garnie się do ludzi -nawet podaje łapkę,ładnie chodzi na smyczy jest bardzo łagodna taka prawdziwa słodka przylepka,która niewiele wymaga tylko tyle by ją ktoś pokochał.Jest młodziutka ma około roku i piekne białe uzębienie.Tak wiele przeszła,że myślę że zasługuje na coś więcej niż na zimny kąt w schronisku.Jeśli nie wy to może ktoś z waszych znajomych mógłby ją przygarnąć.Na pewno będzie wiernym przyjacielem i osłodą życia dla swojego nowego właściciela.Bardzo was proszę zastanówcie się jesteście dla niej ostatnią deską ratunku.Tel.kontaktowy 502221451.W-wa i okolice.YouTube - Hope- wiara w człowieka-czy słusznie?

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej hej zaraz porobie ogloszenia postaram sie jakos pomoc...
tak patrze czy ona przypadkiem nie byla szczenna...ale moge sie mylic
zrobilam na razie takie ogloszenie..reszta bedzie taka sama potem wkleje strpnki na jakie dalam sunieczke..fajnie by bylo zrobic allegro,ale szczerze ja niestety nie robilam nigdy wiec moze ktos w tej sprawie pomoze:roll:
http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=32568

EDIT:gloszenia sa zatem jeszcze na:
adopcjapsa.pl.,
eoferty.com.pl.,
aleokazja.ogloszenia.pl.,
pineska.pl.,
dwukropek.pl,
pajeczyna.pl.,
gumtree,warszawa.pl.

Posted

Warto może wyedytować pierwszy post i w tytule dodać miejscowość.
Bardzo pomocne by były zdjęcia, ładne zbliżenia, pokazanie samego pycholka psiaka (zwłaszcza w znaczeniu ogłoszeń; w zrobionych przez Ciebie Anetek widzę jedno, a to trochę mało).

Posted

no wlasnie zrobilam ogloszenia tylko z tych zdjec co mam...na razie innych nie ma:roll:jak bedzie wiecej zdjatek,to poedytuje ogloszenia i porobie nowe,ale poki co czekamy na nowe fotki,nowe wiesci itp

Posted

Jedna zainteresowana osoba juz jest.Napisala do mnie maila.Odeslalam te osobe by dzwonila pod numer podany na ogloszeniu.Takze mam nadzieje ze zadzwoni i bedzie to osoba godna powierzenia opieki nad sunia.no zobaczymy to na razie pierwsza chetna;)

Posted

[quote name='jkp']Fotki i jaka duża jest sunia i czy ew trzyma czystość proszę napiszcie - podstawowe pytania ew.chętnych[/quot

Przez przypadek pierwsze ogłoszenie zamieściłam w dziale" przygarnę psa."Tam
życzliwa Natussiaa skopiowała trzy zdjęcia picassaweb i zamiesciła je.
Jest średniej wielkości i moim zdaniem już nie urośnie.Ząbki ma białe i wyglada ze ma 1 może 1,5 roku.Na temat czystosci trudno mi coś powiedziec, bo nie znam tego pieska dobrze, ale skoro podaje łapę ,chodzi grzecznie na smyczy,to wyglada ze ktoś kiedyś go tego uczył ,więc pewnie czystości też.
Sunia jest teraz w okolicach Warszawy w Żabiej Woli ,ale gdyby znalazł się chętny w granicach woj.mazowieckiego to mogę ją dowieźć.http://picasaweb.google.pl/annaszulc49/Sunia#

Posted

sunia jest rzeczywiście po porodzie i ma trochę wyciągniete cycochy,dlatego tym bardziej wskazuje na to ze ktoś ją skrzywdził bo sama by od młodych nie odeszła.Jutro ma przyjechac do niej lekarz to będzie coś więcej wiadome o jej stanie zdrowia

Posted

w ogloszeniach jest twoj tekst,skopiowalam,bo chcialam na szybko zrobic z ta trescia i tymi zdjeciami jakie poki co sa.Takze nic takiego nie zrobilam:oops:.jak bedziesz miala moze jakies zdjecia nowe,zrobione z bliska,oraz na przyklad bokiem jak stoi by bylo widac sylwetke,choc sama nie wiem w tym przypadku,to wtedy porobie lepsze z jakims tekstem fajnym i wiadomosciami.Aha no tak jak mowilam kobieta sie odezwala w jej sprawie.Jak chcesz to na pw podam Ci jej maila,ale wiadomo rozmowa telefoniczna jest niezbedna:roll:

Posted

anetek100 napisał(a):
(...) .jak bedziesz miala moze jakies zdjecia nowe,zrobione z bliska,oraz na przyklad bokiem jak stoi by bylo widac sylwetke,choc sama nie wiem w tym przypadku,to wtedy porobie lepsze z jakims tekstem fajnym i wiadomosciami.(...)

Konieczne są takie fotki, jak pisze Anetek. Super by była i taka, jak ktoś podtrzymuje pysiaczka, czyli mordeczka i ludzka dłoń, wtedy pstryk, poza tym zbliżenia do samej mordki, pokaz oczek itd. Jak Anetek zrobi tekst to polecam gorąco do pomocy z allegro Folen. Warto do niej napisać PW z prośbą. Folen robi cudną grafikę z wplotką zdjęciową.

Posted

3mam kciuki Aniu :loveu: za powodzenie sprawy. :cool2: Folen to przekochana dziewczyna i bardzo pomocna. Jestem przekonana, że nie odmówi. Anetek ten sam kaliber serdeczności. :loveu: