julliet11 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ja kiedyś jak byłam z moją Cloe i Kennelem w parku to wdałam się w rozmowę z gościem: G: A jakich ras są Pani pieski.? J: A chihuahua krótkowłosa i jakiś kundel ze schronu. G: A ten kundel to ten łysy?-Sorki, ale Kennel jest cały w długiej sierści, a jeszcze podsumowałam KRÓTKOWŁOSA. J: Nie ten Pana łysy ma rodowód. G: Tak? Ja takiego kundla z byle skąd w życiu bym nie wziął. Wolę psy, które mają sierść. J: Ale ona ma sierść tylko króciutką. Odwróciłam się i poszłam nad rzeczką sobie usiąść. Dopiero po chwili zorientowałam się, że psy za mną nie idą, a zostały w miejscu, w którym im kazałam. Poszłam z powrotem i co widzę? Gościu, z którym przed chwilą rozmawiałam chce złapać moją Cloe za smycz! Nic nie zrobiłam, a tylko go obserwowałam. Kiedy chciał zapiąć jej smycz o obrożę Kennel się nań rzucił i ugryzł go w rękę. Zamiast zareagować zaczęłam się śmiać. I wyszłam z zza krzaków przywołałam psy. Gościu rzucił na mnie, że ja tego pożałuję. Potem ludzie coś gadali, że taki agresor to na smyczy w kagańcu powinien chodzić. Ja im odparłam, że skoro gościu chciał mi pieska ukraść to "ochroniarz" musiał zareagować. Koleżanki Quote
Aleksandrossa Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 ja dzisiaj bylam w parku z czarnuchem i pani stwierdzila ze, uwaga: spaniele to prawie ginaca rasa :p mialam z tego ubaw xD no i oczywiscie wszyscy cmokali, gwizdali do Nerka... A i jak brat czekal przed sklepem z nim to kilka osob sie pytalo co to za rasa i jak ma na imie :p a jak wyszlam psiak sie ucieszyl i zaczal skakac, wiec sie odsunelam a jacys chlopcy do nerka: tak, bierz ja! XD Quote
Rut Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 http://www.faunaplanet.tv/235/Piotr_Najsztub_-_Badz_Swiadomy_!_tv.htm Quote
katik Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 ja najczęściej słyszę, że mam za grubego psa - a Magia ma żebra na wierzchu :evil_lol: tylko futra na zimę więcej. :) No i standardowo, że to york. Quote
sunshine Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ja ostatnio na mieście słyszałam jak dziewczyna do chłopaka mówiła "JA chcę takiego owczarka!" a chłopak "Jakiego?" "no takiego owczarka husky z niebieskimi oczyma!"... Ja zachowałam powagę ale kumpela wybuchła śmiechem i dziewczyna chyba zrozumiała że głupoty gada...:P Quote
wilczanda Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Hahaha szczere te historie :P Wczoraj myślałam, że zarąbię mojego sąsiada. Łowca (tudzież wilczak) strasznie się boi tego faceta, od kiedy wychodził przed nami z bloku i trzasnął drzwiami w ścianę, tak, że zrobił w niej dziurę :roll:. No i od tego czasu trauma. :/ Wczoraj musiałam z nim jechać w windzie. Stanęłam jak najdalej, gadam do Łowcy spokojnie, chwalę, jak siedzi grzecznie. A te facet oczywiście zaczyna gadać :roll:. F: [ciu ciu ciu ciu]No, ale on grzeczny! J: (usadzam psa na tyłku i próbuję doprowadzić jego zszargane nerwy do porządku) On się pana boi! F: Nieprawda, te psy są grzeczne, one tylko ciągną sanki... J: (załamka - Łowca skacze na mnie, znowu go uspokajam. Gadam coś do tego faceta od rzeczy, a on jeszcze łapsko do niego wyciąga. Łowca się prawie trząsł ze strachu przed tym dziadem, na szczęście po chwili wysiadłam, a pies poleciał sprintem do domu... :roll: I jeszcze coś a propos grzecznego psa: Moja mama stała z psem i czekała na tatę. Łowca siedzi. Nagle idzie taka babka, a właściwie się skrada. Potem wali komentarz: Babka: A kto tu kogo pilnuje (do mojej mamy)? On pani, czy pani jego? W tym momencie Łowca wyskoczył na nią z pyskiem i oszczekał ją. Aż się za nią zakurzyło, tak uciekała :P I nie było wątpliwości, kto kogo pilnuje :P Przy mnie takie coś się rzadko zdarza, może dlatego, że na szczęście ostatnimi czasy rzadko widuję dziwnych ludzi i ich komentarze :) Jednak (także wczoraj) natknęłam się na faceta z psem w typie haszczaka. Oczywiście najpierw przybiegła jego suczka. Łowca skwapliwie ją obwąchał i gdyby to nie było a osiedlu, to by się pobawił. J: To suka? F: Tak J: Acha, to dobrze (Łowcuś ma nieładny, choć raczej zrozumiały wyczaj ciepania się na inne psy, szczególnie przy mnie :roll: ) F: Ale ją psy atakują! J: Mój nic nie zrobi (już chciałam mu powiedzieć, że w takim razie nie powinien puszczać suki samopas po osiedlu) Łowca potwierdził moje słowa, wąchając suczkę z namaszczeniem. F: On ma już swoje lata, prawda? J: Nie, on ma 2 lata (:roll: ) Jest siwy na brodzie, bo tak mogą mieć psy tej rasy. F: Ale to jest kundel? J: Nie, to wilczak. Jest rodowodowy. F: Nie słyszałem (no zaiste, ale dziwne! :P) J: Tutaj mało osób zna tą rasę. Potem zaczęły się pogaduszki na tematy uciekania huskich, zagryzania kur, agresji i szkolenia. I chyba nie muszę pisać, jaką wiedzą w tym temacie wykazał się facet :roll: Na naszym osiedlu mieszka też facet, który upiera się, że miał wilczaka, nota bene także z Peronówki (hodowla z której jest nasz pies). F: (krzyczy z daleka) OOO! To ten wilczak! (nie jestem pewna czy nie powiedział "wilczek" :P) Moja mama: Tak, to wilczak F: Ja też miałem takiego. M: Z jakiej hodowli? F: Z Peronówki M: Acha. (:roll: ) A jak się wabił? F: Zadzior. Po suce Zadrze (ahahha :P ) M: Obawiam się, że w tej hodowli nigdy nie było takiego psa. (mama już chciała pójść, a facet jeszcze z daleka) : F: Ale ja takiego naprawdę miałem! Taaaa, jaaaassssne :P :D Sory za tasiemca Quote
Avaloth Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Ostatnio tata gadał z sąsiadem, Chester sobie stanął w bramie i obserwował ich. A sąsiad na jego widok: 'Jak go kupowaliście, to nie było żadnych psów, tylko same cielęta ?' :evil_lol: Quote
Okamia Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Prośka ostanio na spacery łazi w kagańcu aby nie wpieprzała zieleniny i innych dziwnych rzeczy... Przed wczoraj idziemy z tzetem i suką do parku. Przy rynku Idzie mama z dzieckiem tak na oko 3-4 lata. Dziećko staje i do mamy swojej : Mamo patrz pies ma siatkówkę. Myślałam że ze śmiechu padnę :P Uśmiechnęłam się do mamy i dziecka i poszliśmy dalej. Ale do końca spaceru nie byłam wstanie się nie uśmiechać :D Quote
bukowa Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 kiedyś szłyśmy sobie spokojnie z Uneczką, z bramy wypełzł facet na chwiejnych nogach i ryczał ze śmiechu- patrzcie, świnka na spacerze!!!!!:) to oczywiście było o mojej Uncji, bo ona faktycznie tylne nóźki ma nieco świnkowate Quote
Merime Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='bukowa']kiedyś szłyśmy sobie spokojnie z Uneczką, z bramy wypełzł facet na chwiejnych nogach i ryczał ze śmiechu- patrzcie, świnka na spacerze!!!!!:) to oczywiście było o mojej Uncji, bo ona faktycznie tylne nóźki ma nieco świnkowate https://lh5.googleusercontent.com/_Fb7lnzM08kc/TYGwSJhfOSI/AAAAAAAAAIQ/4j-ew4uK2bw/_DSCN1874.jpg Hihihihi... Quote
Aleksandrossa Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Ja wczoraj byłam na spacerze z czarnuchem i taki z 3 letni chłopiec: - Ale duży pies! xD A oto mój wielkolud, całe 12 kg: Quote
Fides79 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Okamia Prośka ostanio na spacery łazi w kagańcu aby nie wpieprzała zieleniny i innych dziwnych rzeczy... Przed wczoraj idziemy z tzetem i suką do parku. Przy rynku Idzie mama z dzieckiem tak na oko 3-4 lata. Dziećko staje i do mamy swojej : Mamo patrz pies ma siatkówkę. Myślałam że ze śmiechu padnę :P Uśmiechnęłam się do mamy i dziecka i poszliśmy dalej. Ale do końca spaceru nie byłam wstanie się nie uśmiechać :-D ha ha ojj dzieci to potrafią niezłe określenia wymyślać :lol::lol: Aleksandrossa Ja wczoraj byłam na spacerze z czarnuchem i taki z 3 letni chłopiec: - Ale duży pies! xD A oto mój wielkolud, całe 12 kg: http://img135.imageshack.us/img135/9540/dsc0159e.jpg no cóż, 3 latkowi mógł się Twój "olbrzym" wydać duży ;) Quote
Merrick Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Ja wczoraj na wystawie w Katowicach usłyszałam niesamowite komentarze dotyczące Baldura i w ogóle wilczaków :evil_lol: ale większość już słyszałam, nowością było "mamo patrz, kojot" :evil_lol: Quote
vege* Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Aleksandrossa napisał(a):Ja wczoraj byłam na spacerze z czarnuchem i taki z 3 letni chłopiec: - Ale duży pies! xD A oto mój wielkolud, całe 12 kg: na moją suczkę wielkości shar-pei'a, dzieci też mówią, "ale duży i fajny piesek", więc jeśli mi przy wzroście 167cm Nuka sięga plecami do kolan to dla takiego dziecka 3-4 letniego taki pies może się faktycznie wydawać duży :-) Quote
zmierzchnica Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Dzisiaj czekam na TZa przed sklepem z psami (Frotkiem i Herą, oboje średnie szorściaki). Nudzę się, więc klękam przy psach, ćwiczę siadanie, warowanie, przybijanie piątki i takie tam. W pewnym momencie podchodzi dziadek, wpatruje się w nas. Hera wydaje, jeden szczek, uciszam ją. Dziadek: te psy to cię pogryzą! Ja (myśląc, że tak tylko sobie żartuje): nie, no co pan. Dziadek: pogryzą! psy są niebezpieczne! Ja (tulę do siebie Herę i całuję ją w pysk): jak pan widzi, nie mają ochoty gryźć. Dziadek: zrobisz im krzywdę to ugryzą. Ja: ale ja nie zamierzam robić im krzywdy. Poza tym mam psy od lat, aktualnie cztery i nic nie robią. Dziadek: zagryzą! w telewizji mówili - jak te trzy psy co zagryzły chłopca! Zaczęłam panu tłumaczyć, że psy kojcowe są skrzywione itd ale machnął na mnie ręką i odszedł. Przez całą tą jakże interesującą konwersację tuliłam do siebie Herę i głaskałam Frotka. Ze zdziwieniem stwierdzam - wszystkie kończyny mam na swoim miejscu... Quote
Merrick Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Ja miałam zabawny komentarz na wystawie, co prawda dotyczył mnie a nie mojego psa ;) Szłam sobie spokojnie w kierunku innych wilczakowców z piwkiem kiedy nagle zaczepiła mnie jakaś kobieta i z oburzeniem powiedziała : ''jakim prawem ktoś ci sprzedał piwo dziecko , powinnam to zaraz zgłosić ochronie'' :evil_lol: Żeby nie było 12 marca miałam 21 urodziny :evil_lol: Quote
Merrick Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Taa...problem jest wtedy jak zapomnę dowodu ( a jestem gapa i często mi się zdarza ) i potem nie chcą mi sprzedać, a jak próbuję ich przekonać to patrzą z takim politowaniem no bo oni są przekonani, że im kit wciskam :evil_lol: Quote
Martens Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Merrick napisał(a):Taa...problem jest wtedy jak zapomnę dowodu ( a jestem gapa i często mi się zdarza ) i potem nie chcą mi sprzedać, a jak próbuję ich przekonać to patrzą z takim politowaniem no bo oni są przekonani, że im kit wciskam :evil_lol: Mam to samo, a w tym roku 24 mi stuka ;) Jakoś na jesieni, kiedy kupowałam z koleżanką miód pitny na grzańca, babka za ladą poprosiła o dowód, zapytała drugiej czy to od '92 teraz można, spojrzała na mój rocznik i ryknęła śmiechem :p Żeby nie było 100% offtopu - już gdzieś o tym pisałam, ale według sąsiada z klatki obok mój półtoraroczny staffik to młody Cane Corso, taki jak pies sąsiadki (jego sąsiadka z dołu ma stareńkiego corsiaka). Na moje słowa, że to inna rasa, ma już półtora roku i nie będzie większy, po chwilowej konsternacji stwierdził, że on wie co to za psy i jak skończy 2 lata, to będzie taki agresywny, że przed blok z nim nie wyjdę :roll: I jeszcze zobaczę :roll: Miły zresztą nie był; ehh, znawcy od siedmiu boleści... :razz: Quote
gops Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 a ja kilka dni temu slyszalam jak dwaj chlopacy w wieku kolo 20kilku lat rozmawiaja na temat mojego psa , oni stali na przystanku ja rzucalam psu pilke na parkingu obok jeden do drugiego -to jest ten wilczur z beaglem napewno -co TY przeciez widzisz jak ladnie biega napewno ma cos z wilczura bo one sa madre ale napewno nie beagl - widac ze ma cos z beagla zobacz ma jedno ucho stojace a drugie nie zwraca sie do mnie -sorki , jaka to rasa? -kundel -nosz kur*a wiedzialem :evil_lol: przepraszam za przeklenstwo ale tak powiedizal ;) druga sytuacja podczas treningu wp z suka z daleka stal i patrzal sie na nas mezczyzna w srednim wieku i krzyczy -czemu ten pies nie ma kaganca! - bo nie musi - jak nie musi to jest ten agresywny napewno , troche zmieszany ale i tak powinien miec one sa niebezpieczne -to kundel - nie musisz klamac , ja kiedys czytalem , tylko te grozne ciagna ciezary zeby je potem na walki wystawiac wiec skoro tak sie upieral powiedzialam ze tak wystawiam ja do walk to rodowodowy pit bull i lepiej niech do nas nie podchodzi bo ja spuszcze ;) (szedl w nasza strone nie wiem w jakim celu) ale i tak jak ktos nas zaczepia w 99% twerdza zgodnie ze to wilczur , a na moje pytanie co to jest wilczur odpowiadaja troche zmieszany owczarek a na moje pytanie czemu tak uwazaja zazwyczaj pada odpowiedz ze stoi jej jedno ucho i ma grube lapy :crazyeye: Quote
marra Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Cioteczki wybaczcie że przeszkadzam ale chciałam zaprosić Was na bazarek dla Asty z łańcucha :( coś dla psiarzy i kociarzy :) http://www.dogomania.pl/threads/202915-gt-gt-Różności-dla-Psiarzy-i-Kociarzy..-na-Szara-Przystań-do-24.03 Przy okazji dodam swoją historyjkę bo fajny temacik ;) Jeszcze dwa tygodnie temu miałam tymczasa, mały słodziak który wygląda jak Lis, można sobie zerknąć http://www.dogomania.pl/threads/195892-Chester-lisek-wyrwany-z-łańcucha-ma-swój-Dom!!!-) i idac z nim przez park napotykamy dwóch panów, oczywiście odpowiednio wstawionych ;) Słyszę dialog zdumionych pijaczów: -ty patrz lis !!!! normalnie prawdziwy lis !!!! -jaki ty głupi jesteś, to nie lis...to... NORA !!!! :D:D:D Quote
Cezar :D Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 nie był to komentarz ale idac z moim ów czas szczeniakiem przez miasto pewna pani z wózkiem pusciła wozek i podbiegła z piskiem do Cezara. ;) Quote
vege* Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 jakiego uroczego chłopca na rowerze (tata uczył go jeździć) wczoraj spotkałam, chłopiec miał może max 6 lat i taka gadką: idę z nuką chodnikiem, aż tu nagle chłopiec do taty mówi -tato, tato patrz jakie duże psisko prawda? tata odpowiada -no tak faktycznie synku ja się tylko uśmiechnęłam, miły pan też i poszłam na łąki :-) chociaż mi humor poprawili :lol: Quote
Klaudia945 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Idąc kiedyś Gdańską starówką z moją suką usłyszałam: -O popatrz jaki fajny maltańczyk!! Dodam że mam psa rasy west highland white terrier ;P Może to przez to że ją na rękach niosłam :razz::evil_lol: Quote
Recommended Posts