Merrick Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 A ja wprost nie cierpię sytuacji, które powtarzają się kilka razy w ciągu dnia : Idzie jakaś osoba i mówi ''jaki piękny husky'' a potem patrzy Tamlinowi w oczy i dopowiada ''ale mieszaniec, bo ma oczy niebieskie a nie różne'' Czy ludzie nie mogą poczytać ?? Czy tylko ja wiem że husky może mieć oczy niebieskie, brązowe lub dwukolorowe ??? Quote
Merrick Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 A no i mam na osiedlu pana, który usilnie stara mi się wmówić że Tamlin to ...owczarek niemiecki :D Ciekawe co powie kiedy pojawię się na osiedlu z czechosłowackim wilczakiem w lutym ??? Quote
Martens Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jeśli chodzi o rasę, mój pies akurat wprowadza większość osiedlowych znawców w konsternację :evil_lol: Bo miesiące, ba, lata zaczynają mijać, a ten amstaff dalej taki mały. Skundlony jakiś widocznie :D Quote
gops Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 moja suka dla wielu osob to mlody wilczur , i nie jestem w stanie wytlumaczyc ze jest inaczej , tak samo jak nie chca mi wytlumaczyc co to za rasa "wilczur " :lol: a argumentacja jest jescze glupsza: -ma prawie stojace ucho -grube lapy -brazowe oczy :evil_lol: to dla niektorych wystarczy :lol: Quote
Guest Patiti Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 To ja napiszę co mnie bardzo często spotyka. Idzie mama z dzieckiem : -Mamo, patrz jaki zmutowany spaniel!!! -Nie słoneczko, to Golden retriever, tylko taki opalony słoneczkiem.:) Quote
Lottie Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ja mam za to na osiedlu gościa któy uważa że wszystkie psy są rasowe i kundelki też. Dla niego nie ma czegoś takiego jak pies rasowy i w ogóle nie można mu wytłumaczyć co to znaczy rasa :P. Ale lubi psy i zawsze ma jakieś kundelki o których uważa że są rasowe :D Mojego bordera wszyscy mylą z husky bo ma stojące uszy i niebieskie oczy heheh :P Quote
NATKA Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Goldek opalony przez słoneczko - dobre :grins: Z mojego szpica wilczego już tyle ras zrobili, że już mnie to zwyczajnie bawi i zamiast komuś usilnie tłumaczyć co to za rasa to przytakuje, czy mi z psa huskiego zrobią, czy owczarka, czy mieszańca czy alaskana czy mastifa - tak, tak jeden pan powiedział, że to musi być ten tybetński z gór ale już mnie to nie dziwi, bo nawet pod owczarka nizinnego jeden gostek mi psa zakwalifikował :evil_lol: ogólnie jest wesoło, szczególnie jak ktoś jeszcze przekręci po swojemu nazwę danej rasy i nagle dowiaduje się że są jakieś huskacze czy malmuty :p Quote
Asia&Kleo Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='gops']moja suka dla wielu osob to mlody wilczur , i nie jestem w stanie wytlumaczyc ze jest inaczej , tak samo jak nie chca mi wytlumaczyc co to za rasa "wilczur " :lol: a argumentacja jest jescze glupsza: -ma prawie stojace ucho -grube lapy -brazowe oczy :evil_lol: to dla niektorych wystarczy :lol: Gopsie, twoja suka to Gopsterrier z Majorki:evil_lol: A słyszałam, że istnieją takie rasy jak abladory, czi su i pepińczyki......:diabloti: Quote
gops Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='Asia&Luna']Gopsie, twoja suka to Gopsterrier z Majorki:evil_lol: A słyszałam, że istnieją takie rasy jak abladory, czi su i pepińczyki......:diabloti: ciii mialo sie nie wydac!:eviltong: Quote
aniyae Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Mam 3 psy. 2 labradory - biszkoptowy i czarny oraz boksera. Czarny labrador to wg większości - mieszaniec rotweilera, bo niższy i cały czarny. Biszkoptowy - "no przecież proszę pani to amstaff, a pani chodzi z nim bez kagańca!!!". Bokser to oczywiście buldog skundlony. Nie ma to jak osiedlowi znawcy tematu :-) Quote
evel Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jesteśmy na spacerze w składzie dość licznym - gronek, terwik, malina, wilczak, dwa yorki, westka, trzy bordery i Zu. Podchodzi do nas jakaś staruszka z jamnikiem i pyta - a te pieski to ze schroniska? Któraś z dziewczyn, po chwili konsternacji - nie, to wszystkie rasowe, na co ja zaczęłam się śmiać, że mój najbardziej :evil_lol: Babcia popatrzyła, popatrzyła i poszła :evil_lol: Quote
Aleksandrossa Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 E, to mi kiedyś z mojej yorczycy... chow chowa zrobili xdd Albo Nero ( w typie spaniela) ma w karcie u weta wpisane: COCKIEL spaniel xdd Quote
agairiki Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Dwa tygodnie temu mój Rysiu(westie) dostał taki komentarz: O jaki ładny kotek! :D, a tydzień tamu: Ten pies wygląda jak rosyjska ryba. ;P Quote
kiniaaa Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Na mojego chow-chowa jak był mały mówili że mam małego... niedźwiedzia :D A na mojego yorka jakiś dzieciak ostatnio powiedział "ale ładna chihuahua :lol: Quote
Szura Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 A propos "mój Rysiu..." Spotkałam dziś na wąskim chodniku laba, więc zeszłam na bok, bo moje pso się boi. No i pan "Proszę się nie bać, Ryszard to grzeczny chłopak!" Aż mi się na usta cisnęło "Adam też". xD Quote
Naklejka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ostatnio szłam na spacer z psem i tatą, zaczepia nas jakiś facet i mówi, że nasz pies jest zajebisty, potem spytał się o wiek, odpowiedziałam i zapadła cisza.... :lol: Quote
ewunian Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 naklejka, tak z ciekawości - ile lat ma twój psiak? Quote
1111tomek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja idąc kiedyś koło przedszkola ze swoim owczarkiem szkockim usłyszałem: o mama tyglys!!!! Quote
Gosia9712P Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Jak mnie strasznie wkurza, jak chłopaczki w wieku 15-18 lat, chcąc się popisać przed koleżankami wołają, widząc mojego psa "kici kici", "miaał", "jaki fajny kotek" itp.:angryy: Quote
omry Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Moja Tori (york), to standardowo mop i dywan. Ale żeby nie było nudno, to w rodzinie każdy jej nadał ksywkę. Między innymi jest to zgredek, wyłupek, obwisła, pancernik.. Więc nudy nie ma. Ludzie na mieście to zawsze 'uuuu, jaki słodziak, uuu'. A jakie zdziwienie, gdy Torika podskoczy i szczeknie, jakby się rzucając. Tak to jest, jak się nie słucha uprzedzeń, że Torika obcych nie lubi. Ludziom się wydaje, że małe to nic nie zrobi, a później odchodzą z obrażonymi minami.. Quote
Bogarka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 "agairiki" napisał(a): Ten pies wygląda jak rosyjska ryba. ; :crazyeye::crazyeye::crazyeye::D :D :D Nie wiedziałam, ze jest taki gautnek ryb Quote
Asia&Kleo Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Na kolędzie ksiądz oznajmił, że moja suka jest australijskim kangurem:roll: Quote
JJD Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Może nie komentarz, ale sytuacja, która bardzo mnie zdziwiła. Jestem na spacerze ze swoją sunią (wielki owczarek niemiecki, 10 lat). Z przeciwnej strony idzie matka z dwójką dzieci (na oko 4 i 6 lat). Dzieci marudzą, że chcą pogłaskać "pieska", matka mnie pyta, czy dzieci sobie mogą pogłaskć pieska, ja się zgadzam. W tym momencie dzieci podbiegają i rzucają się mojemu psu na szyję, tulą go i obściskują. Mnie zamurowało. Matka się uśmiecha. Nie spotkałam nigdy wcześniej, ani później matki, która miałaby tyle zaufania do obcego psa (bez kagańca). Zazwyczaj ludzie obchodzą nas szerokim łukiem;) Quote
Koreksonowa Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Hyyy, przeczytałam w pierwszym momencie "tłuką go i obściskują" i aż się przeraziłam :D Quote
Recommended Posts