Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mamuśka_3 napisał(a):
Na hodowlanego "braciszka" jeszcze przyjdzie czas ;) Może jak córy podrosną :)

Oj z grzywkami tak już jest, że zawsze chce się mieć więcej niż jednego haha
Ja też chciałabym jakiegoś małego szczylka grzywkowego, ale na razie nie mam szans.

Guest papillonek
Posted

Ech Ci bardzo inteligentni ludzie !!!:angryy:Nie wiadomo jak im do łba przemówic !!!

• 3 weeks later...
Posted

dzisiaj miałam taką sytuację : jakiś inny spaniel ciągnął do mojego psa, a właścicielka przez chwilę patrzała na mojego psa, a potem do swojego psa zaczęła gadać : już wiem czemu tak do tego psa ciągniesz, on ci przypomina twoją mamę :evil_lol:

Posted

Daga & Maks napisał(a):
dzisiaj miałam taką sytuację : jakiś inny spaniel ciągnął do mojego psa, a właścicielka przez chwilę patrzała na mojego psa, a potem do swojego psa zaczęła gadać : już wiem czemu tak do tego psa ciągniesz, on ci przypomina twoją mamę :evil_lol:

hehe, dobre

Posted

U nas komentarze są najróżniejsze. Już parę razy słyszałam komentarz w stylu: "Patrz, kotopies" albo "czy to jest kotek, czy piesek?". To o tyle śmieszne, że według mnie Afra przypomina raczej skrzyżowanie psa z żabą albo rekinkiem...

Niezapomniane chwile przeżyłam też przechodząc kolo kilku łysych panów w dresach stojących na ulicy koło swoich BMW. Panowie obrzucili Afrę spojrzeniem, po czym jeden z nich skomentował: "Patrzcie, jaki słodki!" :crazyeye:

Ostatnio natomiast zniszczył mnie pewien pan żul. Stałyśmy z Afrą na przystanku czekając na tramwaj, gdy tenże pan wytoczył się zza rogu i zawołał: "Aaa, bulterierek!!!" :cool3: .

Mój "bulterierek":

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Kendo masz najpiękniejszego labradora, jakiego w życiu widziałam ;).

Dziękuję Bonsai.Teraz wiem czemu psica do każdego wywala się kołami do góry:)Bo to lablador,a ja głupia przez 3 lata nie wiedziałam co do domu przyniosłam.

Posted

Witam wszystkich :p
Weszłam na ten wątek pierwszy raz i tak sobie czytam opinie "znawców raz" i przypomniałam sobie kiedy spacerując ze swoją Cziną po targowicy usłyszałam za plecami jak żona do męża woła "zobacz jaka Lessy idzie z przodu" :cool1: Wszystko mi opadło :placz: A raz, dużo wcześniej, usłyszałam wprost, że mam bardzo ładnego Owczarka Collie - załamka.

www.czina.pl

Posted

Wavix napisał(a):
Niezapomniane chwile przeżyłam też przechodząc kolo kilku łysych panów w dresach stojących na ulicy koło swoich BMW. Panowie obrzucili Afrę spojrzeniem, po czym jeden z nich skomentował: "Patrzcie, jaki słodki!"

Dobre :lol: Nie tego się człowiek spodziewał ;)

Posted

Darianna napisał(a):
Jak możecie, mój brat należy do łysych bojówek stadionowych a z moimi rudymi łazi dumny jak paw

Może myśli, że to rednosy... Wyprowadź brata z błędu!

Posted

A mój pies - jak przecież widać na awatarze - to nie golden . . . według lokalnego kynologa to "podpalony (nie mylić z podpalanym ;) ) owczarek podhalański :)

Posted

Pewien pan - myśliwy, kłusownik hobbysta - hoduje psy. W sensie, że je rozmnaża. W sensie, że do najbardziej ciętej suki dopuszcza psa najlepiej idącego na dzika. Na chwilę obecną ma prawie 20 psów myśliwskich różnego typu (rocznie parę traci podczas polowań, więc rotacja jest). Oczywiście ma też szczeniaki. Pytam go, co to za rasa te szczeniaki (dodam, że z jednego miotu każdy inny - dwa duże, jeden średni, jeden jakiś pokurczony, umaszczenie też różne, a nawet rodzaj okrywy) i słyszę: terier myśliwski szorstkowłosy z walijczykiem podwyższony. Amen.

Posted

[quote name='Greven']) i słyszę: terier myśliwski szorstkowłosy z walijczykiem podwyższony. Amen. spasiba (jakoś tak mówią Rosjanie ;) ) muszę sobie takiego sprawić ;)

Posted

Tak w kwestii "dużych facetów", ostatnio widziałam koło nas cudna scenę. Rozmawia na ulicy kilku takich... ABSów, ogólnie wrażenie robili takie dość konkretne. I słysze jak jeden mówi "czekaj, tylko psa z auta wezmę".
Podcodzi do BMW (a jakże0, więc kątem oka lukam, co tam ma, asta, czy co.
A gostek słodkim głosem ćwierka "no chodź niunia" i wyjmuje..... westa!

Pękłam ze śmiechu, przy czym sytuacji smaczku dodawał fakt, że tez szłam z psem, tyle że z bernardynem (mam jakieś 1,63 wzrostu)

Posted

Pierwszy raz trafiłam do tego wątku ;)
Kiedyś siedziałam u weterynarza, przyszło małżeństwo z suczką yorka i jej małymi(sama również mam yorka). Zakładam że państwo powinni się znać na rasie skoro prowadzą hodowle (? bynajmniej powinni skoro rozmnażają psy).. zamiast tego usłyszałam że mój pies to chyba inna rasa niż york albo inna odmiana , bo jakiś inny niż ich(czyt. jaśnieszy):evil_lol:.. Moja mina na pewno była adekwatna do tego co usłyszałam, stał przede mną pan 'hodowca' i również znawca rasy, który zrobił z mojego psa inną rasę :diabloti: hmm a to ciekawe , myslałam że mam yorka :cool3:

Posted

Ulv u mnie w okolicy jest taki dres, co to się w Birmusi zakochał. Strasznie nie może przeżyć faktu, że jej wygłaskać nie można, ale zawsze na jej widok na kolana pada :D. Na szczęście Birma powoli się do wielbiciela przyzwyczaja i już w ogóle łaskawie pozwala się zagadywać...
Normalnie aż sama chciałabym, żeby jakiś facet tak reagował na mój widok :D.

Posted

To może nie tyle najdziwniejszy komentarz, co bardzo miła sytuacja :)

Siedziałam sobie dzisiaj z psem pod biedro w oczekiwaniu na TŻta, po chwili wychodzą ze sklepu dwie panie z wózkiem na zakupy, w wózku siedzi dziecko, może dwuletnie. Zu robiła różne sztuczki, żeby jej się za bardzo nie nudziło, więc jedna z pań podeszła z dzieckiem, powiedziała "dzień dobry, przyszliśmy obejrzeć pieska" po czym biła z maluchem brawo jak Zu robiła róże pierdołki w stylu dawania łapek, stawania na dwóch nogach, obrotów i tak dalej :) Pani powiedziała dziecku, że to bardzo mądry piesek, skoro zna różne sztuczki. Rany, nie wiedziałam, że tacy normalni ludzie jeszcze istnieją ;)