Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest papillonek
Posted

:loveu:PIĘKNY:loveu:takiego jeszcze nie spotkalam :)

Posted

[quote name='evl']Idziemy sobie po plaży, pani do pana, zerkając na nas, mówi teatralnym szeptem: ... a bo to ten owczarek!

Mój owczarek:

:evil_lol:

P.S. Dla niezorientowanych - Zu waży 10 kilo i przeciętnemu człowiekowi nie sięga nawet do kolana ;)
Znam bardzo podobnego psiaka, tej samej wagi, ale jego właściciele są przekonani, że mają kundelka. Chyba muszę ich uświadomić, że od 6 lat żyją w niewiedzy i tak naprawdę mają owczarka :evil_lol::evil_lol:

Posted

Z charakteru by bardziej pasował terrier :eviltong: bo pod tym futerkiem mieszka diabeł :evil_lol: Ogólnie bywa, że ludzie pytają, jakiej rasy ten szczeniak, bo tak ładnie błyszczy, tak fajnie sztuczki robi, że to nie może być kundel... :roll:

Posted

Jak już ludzi uświadomię, że mój szczenior to bokser to nie chcą wierzyć, bo przecież umie siad/waruj/łapa/hi5/kółeczko itp - a przecież boksery to takie głupkowate psy i ich nawet na smyczy nie da sie nauczyć chodzić a co dopiero podstawowe komendy ;]

Posted

a ja się ostatnio dowiedziałam że nie mam pudla o.O bo Lenny jest duży, a jak duży to pewnie ten dowodny co go obama ma :D bo pudelki to takie małe co się w torebce mieszczą :D
ale później usłyszałam że to możliwe że on pudlem jest bo taki głupi lata za piłką w tą i z powrotem zamiast się położyć. no i ja też głupia byłam bo przecież pies potrzebuje odpoczynku, po za tym kto mądry bierze psa na wakacje i trzyma w pokoju? no i jakim w ogóle prawem pies biega po ośrodku wypoczynkowym?!
ach te wakacje..

Posted

awaria napisał(a):
Jak już ludzi uświadomię, że mój szczenior to bokser to nie chcą wierzyć, bo przecież umie siad/waruj/łapa/hi5/kółeczko itp - a przecież boksery to takie głupkowate psy i ich nawet na smyczy nie da sie nauczyć chodzić a co dopiero podstawowe komendy ;]

Ludzie to mają na***ne w głowach normalnie...

Również chciałam zapytać co znaczy hi5 :)

Posted

Hi5 to oczywiście przybij piątkę ;) Łapkę daje nisko, a haj-fajfa nad głową (swoją oczywiście) ;) Jakoś tak się wśród moich znajomych to przywitanie już lata temu przyjęło, więc i młodego postanowiłam nauczyć jak się z wujkami i ciociami witać należy ;)

Posted

awaria napisał(a):
Hi5 to oczywiście przybij piątkę ;) Łapkę daje nisko, a haj-fajfa nad głową (swoją oczywiście) ;) Jakoś tak się wśród moich znajomych to przywitanie już lata temu przyjęło, więc i młodego postanowiłam nauczyć jak się z wujkami i ciociami witać należy ;)

Musi się chłopak umieć witać a co !:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Moją bokserkę, zresztą już nie pierwszą, ludzie często nazywają buldogiem. Nie mam pojęcia skąd się to bierze, bo bokser buldoga mi nijak nie przypomina :lol: .
Za to jakiś czas temu jechałam tramwajem z moim drugim psem (maltańczykiem), zaczepiła mnie młoda dziewczyna i zauroczona maluchem stwierdziła, że ona też ma w domu takiego białego yorka :crazyeye:.

Guest papillonek
Posted

to tak jak do mnie :o popatrz ta chihuahua wygląda jak Niutuś!!!!
A kiedy powiedziałam ,że to nie jest chihuahua zdziwiona:a co to?
papillon
to może nasz niutuś to też papillon?
a kupiła go pani jako chihuahuałę?
nie ja ją przygarnęłam ze schronu
wtedy zrozumiałam,że to żadna chihuahua nie jest!

Posted

idę sobie wczoraj z moją suczą i moim tymczasem. tymczas: długie ciałko na niskich pałąkach, szerokie bary, wąska dupka, przodozgryz, słowem cud miód malina :-). sąsiadka pyta - a co to za piesek? ja: no jak to, nie widać? paul newman! :-)
a ona na to: ee, ja się tam nie znam....

Posted

to może teraz ja coś dorzucę :)
byłam na spacerze z moimi dwoma psiakami (Mixy wyglądające na jamniki). Sąsiadka-wredota oczywiście jak zawsze wyszła z domu i zaczęła się drzyć, że droga (wspólna z pięcioma innymi domami) jest wyłącznie jej i psy nie mogą po niej chodzić... Moje psiury, wyczuwając nastrój sąsiadeczki, zeszły z drogi i zaczęły dreptać po jej zbożu :-o mina zapowietrzonej sąsiadki - bezcenna:evil_lol:
druga syt. - czekam z psem na brata, pod sklepem. Przyjeżdża jakiś kolo, łysy niczym kolano, dresik, amstaff, fura full wypas... patrzy na mnie, rzuca okiem na mojego psa (jak mówiłam, Baks trochę się w oczy rzuca, bo wygląda niczym jamnik gigant) i tekstem wali "Uważaj mała, ( mam 19 lat - facepalm:mdleje:) na mojego Aresa, bo nie będę ciebie i twojego kundla z chodnika zbierał". Mój to chyba wyczuł i zaczął ujadać na gościa i amstaffa. "Ares" zaskowyczał i wcisnął się za auto, pociągając pana. Ten zaś do mnie z uznaniem: "Te, co masz takiego ostrego psa?" Ja: "Ano, proszę pana, widzi pan, co sterydy i siłownia robią z psem i człowiekiem" :)

Posted

ewunian napisał(a):
Mój to chyba wyczuł i zaczął ujadać na gościa i amstaffa. "Ares" zaskowyczał i wcisnął się za auto, pociągając pana. Ten zaś do mnie z uznaniem: "Te, co masz takiego ostrego psa?" Ja: "Ano, proszę pana, widzi pan, co sterydy i siłownia robią z psem i człowiekiem" :)

Hi hi dobre :evil_lol:

Posted

ja dzisiaj usłyszałam że mój pies jest podobny do labradora. Ciekawe z której strony :crazyeye:

Łapy ma? Uszy ma? Nos ma? Ogon Ma? Oczy ma? Jego ciało jest porośnięte sierścią? Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałaś tak to na pewno masz labradora :lol:

Posted

Yorkomanka napisał(a):
Łapy ma? Uszy ma? Nos ma? Ogon Ma? Oczy ma? Jego ciało jest porośnięte sierścią? Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałaś tak to na pewno masz labradora :lol:

A nawet troche jakby wpadający w beż. A to już musowo blablador!:) i to blablador MINIATURKA!