saba98 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dziś na spacerze puściłam Sabę na łąkę (bez smyczy) i podeszła mała dziewczynka. Najpierw pogłaskała ją i zapytała: Ona - Nie mogłaś jej wziąć smyczy? Ja - Nie. Ona - A po co? Quote
Yorkomanka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 saba98 napisał(a):Dziś na spacerze puściłam Sabę na łąkę (bez smyczy) i podeszła mała dziewczynka. Najpierw pogłaskała ją i zapytała: Ona - Nie mogłaś jej wziąć smyczy? Ja - Nie. Ona - A po co? :mdleje::mdleje: Quote
marta_gp Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 nie o moim psie.;) Spotkałam takiego co ma na imię.... Pies :cool3:, a dzisiaj takiego, który ma na imię Gryź :evil_lol: Właścicielka mówiła do niego: "Gryź, nie zaczepiaj" ...a może to nie imię, tylko miało to znaczyć: "Nie zaczepiaj tylko gryź" ? ;) :evil_lol: Quote
Everybody_Lies Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Sorata napisał(a):Spotkałam takiego co ma na imię.... Pies :cool3: Ktoś był bardzo kreatywny przy wymyślaniu imienia:lol: Quote
ulvhedinn Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Suczyna mojej cioci ma na imię Piesia :diabloti: P.S.Co jest uzasadnione tym, że większość ludzi pyta: "TO jest PIES???" :crazyeye: (o ile nie wołają "o Boże!").... Quote
WŁADCZYNI Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 co to za pytanie? Jak widzą człowieka to też krzyczą 'to jest człowiek?!' :mad: Quote
ulvhedinn Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Wiesz, ja im sie nie dziwię :cool3: bo Piesia wygląda, hmmm... nietypowo.... Quote
bonsai_88 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ulv pokarz zdjęcie Piesi :cool3:.... Ja znam osobiście Psa - jamnika który czasami niebezpiecznie przypomina ufo [jedna z nielicznych rzeczy odnośnie których zgadzam się z właścicielem Psa :evil_lol:]... :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Marlenuś91 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 http://img213.imageshack.us/img213/7303/image041ri9.jpg :lol: To na pardę jest piesia, nie no powalająca jest :cool3: Quote
ulvhedinn Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Dodam, że Piesia waży ok. 3 kg, a z racji chorych łapek, przebytej krzywicy i niepewności porusza sie ruchem wijącym, bardzo szybko przebierając łapkami, przez co z daleka robi wrażenie sporego insekta, bywa więc nazywana Robalinką :evil_lol: Quote
agata_lodz Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Piesia jest powalająca.... i jeszcze ta groźna minka :D Quote
WŁADCZYNI Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 dalej nie widzę powodu aby tak wołać. Chyba że zawsze chodzi tak uśmiechnięta jak na 3 zdjęciu?:cool3: Quote
ulvhedinn Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Nie, zazwyczaj Piesia sie nie "uśmiecha", ale kombinacja jej wyglądu i sposobu poruszania- no.... to trzeba zobaczyć na żywo.... nawet weci zazwyczaj zaczynają od poboznych okrzyków ;) Quote
wilczanda Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Piesia jest bardzo ładna! :loveu: Ta wkurzona Piesia i ta Piesia w trawie jest cudna!:loveu: Quote
Dacote Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 ulvhedinn napisał(a):Wiesz, ja im sie nie dziwię :cool3: bo Piesia wygląda, hmmm... nietypowo.... Powiedzmy, że nietypowo. Mama też tak zawołała na widok Piesuni:) Ale ona jest śliczna:loveu: Quote
akodirka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 saba98 napisał(a):Wczoraj na spacerze spotkałyśmy panią z kundelkiem. Zgodziła się, żeby psy się przywitały. Gdy odchodziłam, Saba nadal ciągnęła do kundelka. A pani powiedziała: - Dobrze, że ma szelki, bo w obroży by się udusiła. no co tynie powiesz, naprawde? :shake: :evil_lol: a wiecie cooo? ostatnio jak spuściłam psa na łące i jechał rowerem facet i ja psa zabrałam a on powiedział: "nie musisz zabierać ja się psów nie boje" a ja "ale on może się rzucić" a on "aha" ale, co nie? :diabloti: :evil_lol: Quote
saba98 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Wczoraj na spacerze spotkałyśmy panią z kundelkiem. Zgodziła się, żeby psy się przywitały. Gdy odchodziłam, Saba nadal ciągnęła do kundelka. A pani powiedziała: - Dobrze, że ma szelki, bo w obroży by się udusiła. Quote
Unbelievable Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Dzisiaj mieliśmy koedukacyjny spacerek w miasto :diabloti: ale jak zwykle, na mojej wiosce komentarze najlepsze : P przechodzę przez pole, siedzi dwóch pijaczków. Słyszę śmiech, a zaraz po nim - patrz na tego, taki pies jest dobry do obrony:diabloti: Quote
ageralion Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ja sie dzisiaj dowiedzialam od bardzo madrego Pana, ktory zaczepil mnie na spacerze. Oznajmil mi, ze strasznie chudy ten moj DOG NIEMIECKI, po czym sie oddalil. Mnie zatkalo, bo dla mnie to bokeserka w 100% :evil_lol: I gotuje mnie opinia ludzi, ze mecze psa, bo go nie spuszczam ze smyczy. Powinna biegac luzem. Dodam, ze Mamba ma 6 miesiecy i wciaz ma problemy z wracaniem na zawolanie, wiec puszczam ja w okreslonych, bezpiecznych dla niej miejscach. Do tego jak zobaczy ludzi, wciaz na nich skacze w celach wycalowania i przywitania. No ale co ja sie tam znam, znecam sie nad zwierzetami :knuje: Quote
Kacha3D Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 ageralion napisał(a):I gotuje mnie opinia ludzi, ze mecze psa, bo go nie spuszczam ze smyczy. Powinna biegac luzem. Dodam, ze Mamba ma 6 miesiecy i wciaz ma problemy z wracaniem na zawolanie, wiec puszczam ja w okreslonych, bezpiecznych dla niej miejscach. Do tego jak zobaczy ludzi, wciaz na nich skacze w celach wycalowania i przywitania. No ale co ja sie tam znam, znecam sie nad zwierzetami :knuje: Mam podobny problem, dość często słyszę żę męcze psa prowadząc go na smyczy tyle ,że moja Abra słycha komend kiedy ma na to ochotę bo bardziej jej zabawy i napady miłości do przechodzących ludzi w głowie ale ja po prostu nie odpowiadam i idę dalej to ja znam swojego psa a nie jakiś facio:p a puszczam ją zawsze gdy jesteśmy z dala od ulic w miejscu gdzie wiem, że nawet gdyby nie zareagowała na moją komendę to mam świadomość że nic mi jej nie przejedzie jedynie gwałtownie okaże swoją radość na przechodniu:mad: Quote
Marteczka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 ageralion napisał(a):Ja sie dzisiaj dowiedzialam od bardzo madrego Pana, ktory zaczepil mnie na spacerze. Oznajmil mi, ze strasznie chudy ten moj DOG NIEMIECKI, po czym sie oddalil. Mnie zatkalo, bo dla mnie to bokeserka w 100% :evil_lol: Nie dziwie się, że ktoś pomylił Twoją psinkę ze szczeniakiem doga niemieckiego bo jak dla mnie dość mało przypomina boksera. Quote
ageralion Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 MarteczkaWawa napisał(a):Nie dziwie się, że ktoś pomylił Twoją psinkę ze szczeniakiem doga niemieckiego bo jak dla mnie dość mało przypomina boksera. Uwierz mi, ze jakbys na zywa ja zobaczyla, napewno nie pomylila bys z dogiem :evil_lol: No ale co ja wiem, przeciez pan byl takim znawca, za chudy ten dog i juz :evil_lol: Wiesz, ja zazwyczaj jak nie jestem pewna rasy, poprostu pytam wlasciciela, zamiast osmieszac sie swoja "znajomoscia" tematu ;) Quote
saba98 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 A ja się dzisiaj dowiedziałam, że Saba wygląda jak dalmatyńczyk. :lol: Quote
Recommended Posts