Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lilithy napisał(a):
Witam :)
Mnie parę razy spotkała sytuacja, która w sumie wywołuję u mnie uśmiech oraz załamanie..
Idę z Tegim na spacer do lasu.. W lesie..
Starszy mężczyzna: oo jaki ładny pies, co to za rasa
Ja: (dumnie) mieszanka owczarka niemieckiego z rottweilerem
Starszy mężczyzna: o mamo jaki straszny pies.

Nie rozumiem dlaczego niby mój pies po zapoznaniu się z jego pochodzenie staje się taki okropny..

Bo to rottweiler :evil_lol: a one sa złe i wylizują ludziom twarze na śmierć (moje własne doświadczenia), a i jeszcze miażdżą gdy pchają sie na kolana:evil_lol: więc czemu ty się dziwisz skoro to taka bestia jest :evil_lol:

Posted

Okamia napisał(a):
Bo to rottweiler :evil_lol: a one sa złe i wylizują ludziom twarze na śmierć (moje własne doświadczenia), a i jeszcze miażdżą gdy pchają sie na kolana:evil_lol: więc czemu ty się dziwisz skoro to taka bestia jest :evil_lol:

oo tak..
z tym pchaniem się na kolana i wylizywaniem twarzy się zgadzam... o ja nie myśląca.. :D
po tradycyjnym obszczekaniu następuje tradycyjna wymiana pieszczot..

mam złego psa oj mam.......:evil_lol:
moja mała bestyjka *o*

Posted

To ja raz na spacerze spotkałam się z komentarzem "czy to jakaś nowa odmiana jamnika?" myślałam, ze padnę ze śmiechu! często również spotykam się z komentarzami typu" jaki łady spanielek" A najczęściej ludzie zastanawiają sie nad tym jaka jest krzyżówka Atos. Bo przypomina im setera(irlandzkiego) tylko skad to czarne bo przeciesz setery sa rude.

Posted

Dzisiaj idąc z Abrą miastem usłyszałam krótka wymianę zdań między matką a córka (wiek około 10 lat) na temat mojej suczy;

=córka=
- o jaki słodki piesek

=mama=
- no taki cielak
:roll:

Posted

-O jakie grzeczne pieski!
-Zobacz, jak spokojnie idą...
-Patrz, dwa psy, i tak fajnie chodzą na smyczy!

I tak w kółko. Czy to naprawdę jakiś ewenement, że psy zwyczajnie się nie ciągną na smyczy? :roll::razz:

Posted

zmierzchnica napisał(a):
-O jakie grzeczne pieski!
-Zobacz, jak spokojnie idą...
-Patrz, dwa psy, i tak fajnie chodzą na smyczy!

I tak w kółko. Czy to naprawdę jakiś ewenement, że psy zwyczajnie się nie ciągną na smyczy? :roll::razz:

powiem Ci z mojego doświadczenia że ja jak wychodze z moimi to każdy w inna strone:p mało tego każda smycz w osobnej ręce i chodnik jest nasz:cool3: więc jak dla mnie to masz ułożone psiaki bo moje to nie do okiełznania są:roll:

Posted

Kacha3D napisał(a):
powiem Ci z mojego doświadczenia że ja jak wychodze z moimi to każdy w inna strone:p mało tego każda smycz w osobnej ręce i chodnik jest nasz:cool3: więc jak dla mnie to masz ułożone psiaki bo moje to nie do okiełznania są:roll:

u mnie przy moim jednym chodnik jest cały nasz :diabloti: ale kiedy zbilza sie jakies czlowiek to daje mu do dyspozycji caly chodnik, bo kundla sadzam obok, na trawce :diabloti:

Posted

Kacha3D napisał(a):
Dzisiaj idąc z Abrą miastem usłyszałam krótka wymianę zdań między matką a córka (wiek około 10 lat) na temat mojej suczy;

=córka=
- o jaki słodki piesek

=mama=
- no taki cielak
:roll:

haha
Skąd ja kto znam...:roll:
- mamo, mamo zobacz jaki ten fajny piesek ma patyk..
- widzę co ma to bydle... :roll:

Posted

Hexolina została ostatnio nazwana "tym niebezpiecznym psem" :-o, to chyba przez wielki kaganiec :roll:.

Sytuacja sprzed kilku dni: Stoimy ja, Hexa, moja młodsza siostra cioteczna i jej 3-miesięczna suńka astka. Podchodzi pani i patrzy na psiaki. Fiona odrazu ogonek w ruch i do głaskania się wystawiać zaczęła. Pani zapytała czy może pogłaskać, po zgodzie zapytała czy ten duży pies (Hexa) jej nie ugryzie. Wyszedł wujek i powiedział "Hexa? Ona nie wie co to znaczy gryzienie". Zaczęła więc głaskać małą, a po chwili "Ale ostre zęby i pazury to maleństwo ma". Nie zapytała przecież czy Fiona nie gryzie :evil_lol:. A ta mała pirania to wyczucia nie ma i jak dziabnie to się czuje i ślady zostają..

Posted

Jak ja idę przez miasto to zazwyczaj z moja koleżanka + owczarek niem. i ja + mój kurduupel :razz:Ostatnio koleżanka poszła do sklepu , a ja zostałam z psami i mija nas grupka chłopaków i patrzą na psy.
-Jaki ten mały śmieszy ;d
- Ej! ale co to będzie?
-too jest chyyba Amstaff z jamnikiem (wszyscy wybuchają śmiechem)
- Ale naprawde fajny.
Albo kiedy idziemy razem to przeważnie wszyscy się gapią na moojego Chestera. I coś sobie gadają pod noosem.

Posted

Rzucam Komie piłkę w parku, sunia ma na szyi zawiązaną czerwoną bandamkę. Starszy pan siedzący na ławce przygląda się nam z uwagą przez dłuższą chwilę po czym podchodzi i całkiem poważnie pyta:
- Należy do harcerstwa?
:lol:

Posted

[quote name='Koma']Rzucam Komie piłkę w parku, sunia ma na szyi zawiązaną czerwoną bandamkę. Starszy pan siedzący na ławce przygląda się nam z uwagą przez dłuższą chwilę po czym podchodzi i całkiem poważnie pyta:
- Należy do harcerstwa?

:p

dzień dobry - ja nowa - ale nie zupełnie - dotychczas tylko poczytywałam dogo - a teraz postanowiłam równiez coś napisac :lol:

Z serii bandana na szyi psa...
Moje duze szczenię (jedyne 8 lat skonczone ale to staffik, więc dzieckiem pozostał) na spacery ma zakaldaną chustkę w kolorzez oczoje... bliwie czerownym co by go w ciemnosciach było widać.
Spacerujemy sobie, zblizamy się do bram osiedla zamknietego - przez plot widzę Panią na spacerku z bokserką pani patrzy na mnie na gnoma i mówi - do swojej boksi -"no widzisz Kama, jaką piesek ma piekna chustke i jaki przystojny z niego kawaler, a ty nie dasz się w płaszczyk ubrać..." :eviltong:

Posted

Ja byłam przed chwilą na spacerku z Viki no i spotkaliśmy znowu Pana z yorkiem strasznie grubym, oczywiście było pytanie czy moja ma cieczkę( o to akurat pyta prawie codziennie, bo jest chętny żeby pokryć moją suczkę która szczeniąt nie będzie miała).Ten jego przyszedł do VIki się przywitać no i moja zaczęła się z nim bawić ale że on taki gruby to nawet biegać nie umie. I za chwilę słyszę a szanowny pan mówi do swojego kolegi:'mój jak był młody to też się bawił teraz to już mu się nie chce..', więc pytam ile jego pies ma lat a on na to 4. I zaczął mi tłumaczyć (jakbym niewiedziała) że u psa się inaczej wiek liczy i czego jeszcze nie słyszałam że u psa 1 rok ludzki=2 lata u psa..Więc według niego mój pies ma 3lata a jego już 8 więc się nie chce bawić.. Ja w książeczce zdrowia mam taki licznik i na nim nie liczy się tak jak pan stwierdził..Ja znam psy które mają 8 lat i normalnie się bawią no ale jego to raczej z tej otyłości się nie bawi..
I do tego słyszałam o tego jego kolegi że on też miał 'yorka' suczkę tylko zdechła dlatego że nie miała szczeniąt, więc chciał mnie przed tym ustrzec i powiedział że mam ją jak najprędzej pokryć..:shake:

Posted

[quote name='bonsai_88']Skibka kiedyś słyszałam, że u nie-krytych suk łatwiej o ropomacicze... ile w tym prawdy to nie wiem...

Wiem też słyszałam, dlatego Viki będzie miała sterylkę.;)

Posted

Koma napisał(a):
Rzucam Komie piłkę w parku, sunia ma na szyi zawiązaną czerwoną bandamkę. Starszy pan siedzący na ławce przygląda się nam z uwagą przez dłuższą chwilę po czym podchodzi i całkiem poważnie pyta:
- Należy do harcerstwa?

to się na basha nadaje:P

Posted

Skibka kiedyś słyszałam, że u nie-krytych suk łatwiej o ropomacicze... ile w tym prawdy to nie wiem...

Po za tym żałuję, że nie miałam okazji pokazać pani z yorkusiem mojego poprzedniego psa - jak miał 15 lat to się zastanawiałam nad agility, co by go trochę zmęczyć i posłuszeństwo poprawić :eviltong:... bo bawić się [głównie aportować] to on lubił do końca życia ;)...

Posted

Jestem na spacerze z Alpim, a jakiś facet podchodzi i pyta się całkiem poważnie:
- Czy pani nie wie, że koty to się tu nie wyprowadza?
Myślałam, że chyba umrę.

Kolejna dziwna sytuacja, to taka, w której weszłam na chwilę do sklepu, a Alpi czeka. Wychodzę - a bąbla niesie jakaś babka, całując go w nos. Podchodzę do niej i wrzeszczę, że dlaczego mi psa ukradła, a ona na to:
- Wczoraj tutaj swojego yorka zostawiłam przecież, do teraz do domu nie wrócił. Pani mnie okłamuje czy nie, bo ja już nie wiem?

Albo takie coś: jestem znów na spacerze z przyjaciółką, która posiada kundelka i razem się bawią (wiecie, typowe psie zapasy). A jakiś facet podchodzi i zaczyna krzyczeć, że on jest jakimś ministrem czy coś takiego, że on to zgłosi, że MÓJ PIES ŁAMIE KRĘGOSŁUP WIĘKSZEMU OD SIEBIE PSU.

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Psa pod sklepem to naprawdę nie radzę zostawiać, bo ktoś ci go może zabrać :shake:

Wiem o tym dobrze - weszłam na chwilę do spożywczego, zobaczyć czy mama już kupuje ciastka. Stałam cały czas przy drzwiach, nie wiem jakim cudem nie zauważyłam, że psa mi biorą. A przed supermarketem albo na jakieś 5, 10 minut - w życiu bym nie zostawiła.

Posted

A ja sie dowiedzialam niedawno nowosci:diabloti:
Spaniel moi drodzy nie jest psem mysliwskim:evil_lol:Usmialam sie jak pijana Fretka doslownie:lol:Zal mi co nieco scisnal nad glupota ludzka ale nic mysle sobie,podyskutuje dalej,...
I co sie dowiaduje?:diabloti:
Ze psy powinny sie wylatac tylko na wlasnej posesji...:diabloti::evil_lol:
Nie wiem jak ta osoba by "wylatala" np bordera,huskacza,czy charta:shake:Nie mam pojecia naprawde:evil_lol:
Noo a tak wogole to ze np Onek jest po psach polcyjnych to daje mu conajmniej taka sama inteligencje(-nie mowie juz ze pies biega za kamieniami,jest nie socjalizowany,na spacer w ciagu 5 lat wyszla za brame az raz:crazyeye::-()
AAA i najlepsze:evil_lol:Kaukazy to zabojcy dzieci:-oNie mozna miec dziecka i kaukaza drodzy dogomaniacy:evil_lol:
Takie mamy madre spoleczenstwo...
Napsula mi troche krwi ta osoba w ten dzien nie powiem.
Teraz to sie z tego smieje bo coz zostaje:roll::razz:

Posted

wielu właścicieli spanieli nie wie nawet że mają w domu psa myśliwskiego :evil_lol: jak się dowiadują że to pies myśliwski to albo są w szoku albo za nic nie chcą uwierzyć :evil_lol: