Ludi Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Moja suczka, która odeszła w tym roku w styczniu, Tina, była schroniskowym mieszańcem whippeta z nie wiadomo kim. Dostałam ją od rodziców będąc jeszcze w pierwszej klasie podstawówki - w moim małym miasteczku pies chartowaty (miała naprawdę mocno "charcią" budowę ciała) był taką nowością, że przynajmniej dwa razy na tydzień ktoś zaczepiał mnie wykrzykując, że ten pies jest niedożywiony i że należy nam go odebrać, ponieważ go głodzimy. Tina była też dosyć lękliwa, bywało, że trzęsła się z powodu, którego nawet nie wyłapałam - na to z kolei "psi kochacze" orzekali, że jest jej zimno (nawet w środku lata, czy bardzo ciepłej wiosny/jesieni). Quote
klaki91 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Na mnie na jednym ze spacerów naskoczyła kobieta i zebrałam solidny opieprz za to, że męcze psa każąc mu chodzić w kubraczku w środku lata. Ruda była po sterylizacji, miała na sobie posterylkowe wdzianko wiązane na plecach ;) w sumie to miło mi się zrobiło że są ludzie którzy się przejmuja zwierzakami i tym czy nie dzieje się im krzywda, nawet jesli ich reakcja jest mocno przesadzona. Zresztą kobieta od razu zmieniła ton jak jej po prostu odpowiedziałam że psinka jest po operacji. Nie wspomniałam że sterylizacja bo bym pewnie znowu została zjechana :D Quote
Rinuś Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Dzisiaj z rana poszłam z Brutim do mięsnego naszego osiedlowego,Brutus czekał na zewnątrz (tak, że było go widać), no i Pani z za lady się rozgadała, że ona ma czarną sunię, że strasznie choruje, zadala mi pytanie czy mój też miał już grzybicę nosa :crazyeye: bo widzi, że ma jasny nosek :crazyeye: a ja na to, że to nie grzybica tylko po zimie nosek się rozjaśnia,na końcu dodała że fajne szczeniaczki by wyszły tylko że jeśli jej suka jest czarna to jakies łaciate:laugh2_2: wzięłam mięso i wyszłam zażenowana sytuacją,bo w głowie mi się nie zmieścilo jak można mieć psa konkretnej rasy i kompletnie NIC o niej nie wiedzieć :shake: Quote
ajeczka Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Chodzę po lesie ostatnio z dwoma psami - ttb i alano. Zrobiło się ciepło i psy szybko się męczą. Z daleka zobaczyłam biegnącą osobę. Odwołałam psy i kazałam im leżeć. Z ulgą położyły się w trawie. Biegnąca pani stwierdziła: TAKIE psy i grzeczne, to się rzadko zdarza ;-) Quote
zdzislawasokolowska Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Mój pies podczas zabawy , skrecił chyba kostke :( martwie się o niego Quote
zaginiona sara Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Piękne alano :) dla mnie jak dog niemiecki też :D Quote
Dioranne Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Rinuś to Ty nie wiesz, że istnieją łaciate labradory i goldeny?! W reklamie jakichś kropli na ochronę przed kleszczami są! Taka z Ciebie miłośniczka rasy. :eviltong: Quote
Martuchny Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 padłam na sraniu psem, łaciatymi labami i kratką na pysku :-D Dzisiaj idę sobie polem, i moja spanielka zaczęła się tarzać- nie w kupie tylko z zwykłej trawie, ona to bardzo lubi. I jakaś pani szła ze swoim psiakiem i zaczyna do mnie krzyczeć 'niech pani coś zrobi! ten pies umiera, ma padaczkę a pani nic nie robi!', chyba nie mogła tego ogarnąć, bo stałam spokojnie i czekałam aż skończy się tarzać. Jak jej oczy wyszły jak Lady wstała, otrzepała się, wzięła jakiś patyk i zaczęła z nim latać :eviltong: Nieco nadgorliwa, ale ma plusik za czujność :-D Quote
Rinuś Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Dioranne']Rinuś to Ty nie wiesz, że istnieją łaciate labradory i goldeny?! W reklamie jakichś kropli na ochronę przed kleszczami są! Taka z Ciebie miłośniczka rasy. :eviltong: idę się dokształcić w Takim razie :-( Quote
WiedźmOla Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Martuchny napisał(a):padłam na sraniu psem, łaciatymi labami i kratką na pysku :-D Dzisiaj idę sobie polem, i moja spanielka zaczęła się tarzać- nie w kupie tylko z zwykłej trawie, ona to bardzo lubi. I jakaś pani szła ze swoim psiakiem i zaczyna do mnie krzyczeć 'niech pani coś zrobi! ten pies umiera, ma padaczkę a pani nic nie robi!', chyba nie mogła tego ogarnąć, bo stałam spokojnie i czekałam aż skończy się tarzać. Jak jej oczy wyszły jak Lady wstała, otrzepała się, wzięła jakiś patyk i zaczęła z nim latać :eviltong: Nieco nadgorliwa, ale ma plusik za czujność :-D Ale z Ciebie zła pańcia, piesek ma atak, a Ty nic... :lol: Ostatnio sobie siedzę ze psem na ławce przy boisku, chłopaki jakiś trening tam mieli. Stwierdziłam, że sobie przycupnę na 5 minut i zobaczę jak kudłaty zareaguje na siedzenie w miejscu. Siedzimy siedzimy, Bestia wskoczył mi na kolana i sobie tak na mnie leżał obserwując otoczenie :roll: Nagle słyszę za plecami: "O jaki on pięęękny, jaki śliiiczny, no cudowny" obejrzałam się i za ławkami przechodziło starsze małżeństwo. Się okazało, że to mój pies tak piękny i cudowny, a pani patrzyła mu się prosto w ślepia... No to w odpowiedzi została obszczekana... :siara: Quote
Ania :) Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Rinuś']idę się dokształcić w Takim razie :-( http://www.woodhavenlabs.com/mismarks.html http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9L2sySAO9rVO9kylm_euNOSQMS2Zyl778wotQ7Yo_LjllIOuP62-Qqo7oOQ http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQret6C-MvIXWUj01Q00MXVYr5QCnWmyPHEfaqM2QT7gfvt5engi7eCWsC5iw Proszę :diabloti: a żeby off nie było, mój labek nie raz został nazwany rottkiem:lol: Quote
zmierzchnica Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Idę z czterema psami. Idzie podchmielony pan. Pan: O Jezu! Nie wiem co joł bym zrobił gdybym tyla kundli mioł! Ja: Też nie wiem. Pan: Joł bym to wszystko potopił! Domyślcie się, co odpowiedziałam :diabloti: Inna, cudowna sytuacja - idę z dwoma psami koło jakiejś około 25 letniej babki z wózkiem, psy spokojne i zmęczone po spacerze. Nagle pod łapy im spada kiełbasa. Mówię: fe, nie wolno! Nie ruszają jej. Kobieta (już po rzuceniu): Czy mogę dać im kiełbasę?! Ja: Nie, one nie jedzą takich rzeczy... Kobieta: Jedzą! Tylko im nie pozwalasz! Głodzisz je! Olałam ją, ale w myślach powiedziałam sobie, że szkoda, że tych prawdziwych psów w nieszczęściu tak nie dokarmia :roll: Quote
Hej Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 A ja się pochwalę, że dzisiaj usłyszałam taki komentarz, jedna pani do drugiej mówiła o moim psie: zobacz niby kundel ale jakiś taki fajny :) miłe to było :) Quote
Unbelievable Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Ja dzisiaj jechałam z whippetem tramwajem, usłyszałam że "to taki pies z etiopii" :diabloti: Quote
marcelinka371 Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 A ja padłam ze śmiechu jak idąc z moją 3-4 miesięczną sunią Shih Tzu usłyszałam "Ładny kotek , ale czemu na smyczy ?!" :evil_lol: Quote
malagos Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 O, ktoś widać zapomniał okularów :) Za to kiedyś jak w młodości jeździliśmy na wakacje z kotką syjamską pociągiem, była na smyczy, to wzbudzała ogromne zainteresowanie (no, lata "późny Gierek" :) ) - tym bardziej, zę spała na siedzeniu koło nas i burczała na kazdego wchodzącego do przedziału. I ktoś właśnie powiedział "ten piesek to wyglada trochę jak kotek, taki mały". Quote
marcelinka371 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Haha pomylić szczeniaka z kotem to jeszcze zrozumiem , ale kota z psem :crazyeye: Quote
zaginiona sara Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Mojego pekińca mylili z persem jakimś i pytali gdzie ma głowę, bo to czarne całe i puszyste. Quote
Diana S Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 zaginiona sara napisał(a):Mojego pekińca mylili z persem jakimś i pytali gdzie ma głowę, bo to czarne całe i puszyste. buhahhahha :megagrin::megagrin::grin: Quote
Litterka Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Dawno, dawno temu w jakiejś książce znalazłam określenie dla pekińczyka - "Kołnierz na czterech łapach". Rozbroiło mnie to i pamiętam do dziś.:) Quote
zmierzchnica Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Mój znajomy z przekonaniem wczoraj opowiadał, jak to widział program o psach po kastracji, gdzie psy ze sztucznymi implantami były bardziej pewne siebie, a psy bez - bardziej "skryte" :mdleje: Jestem ciekawa jaki to program, w każdym razie na szczęście u nas weci nie wszczepiają implantów dla podniesienia ego psów (a raczej właścicieli)... Quote
Afryka Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 zmierzchnica napisał(a):Mój znajomy z przekonaniem wczoraj opowiadał, jak to widział program o psach po kastracji, gdzie psy ze sztucznymi implantami były bardziej pewne siebie, a psy bez - bardziej "skryte" :mdleje: Jestem ciekawa jaki to program, w każdym razie na szczęście u nas weci nie wszczepiają implantów dla podniesienia ego psów (a raczej właścicieli)... Świetne :D Ludzie jednak niesamowicie przenoszą na zwierzęta własne obawy i lęki. Pamiętam taką sytuację - poczekalnia u weterynarza, cztery panie w różnym wieku i jeden młody pan z niewykastrowanym kocurem do szczepienia. Temat zszedł na pożytki płynące z kastracji kotów, pan zbladł, założył nogę na nogę, słabym głosem coś tam mówił o tym, że po kastracji słabnie temperament. Był taki przestraszony, jakby to o obcięciu jego klejnotów była mowa ;) Quote
WiedźmOla Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [quote name='zmierzchnica']Mój znajomy z przekonaniem wczoraj opowiadał, jak to widział program o psach po kastracji, gdzie psy ze sztucznymi implantami były bardziej pewne siebie, a psy bez - bardziej "skryte" :mdleje: Jestem ciekawa jaki to program, w każdym razie na szczęście u nas weci nie wszczepiają implantów dla podniesienia ego psów (a raczej właścicieli)... I niestety to się na zwierzakach odbija :shake: Quote
ajeczka Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Mój pies jest wykastrowany, jeszcze w schronisku. Chyba jednak zapomnieli go o tym poinformować. Nie ma żadnych "wad" kastrata, wręcz przeciwnie. Quote
zaginiona sara Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Diana S napisał(a):buhahhahha :megagrin::megagrin::grin: Dodam, że wiele osób pytało a gdzie ten piesek ma głowę, bo jak wyjasniłam, że to pies to było kolejne pytanie.... Była wielkości może świnki morskiej ta kruszyna. Quote
Recommended Posts