Patmol Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 może się bała, żeby nie zmarzł -i wyszła tylko na krótko moje psy najbardziej się brudzą od labradorów -bo labradory jakoś tak skaczą na nie łapami na mnie zresztą też -za labradorem przewaznie idzie jego pani i przeprasza Quote
Hej Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Specjalnie napisałam, że psy się kulturalnie witały, żadnego skakania czy tarzania się, ot powąchały sobie tyłki chodząc w kółeczko. A pani szła przodem, kilkadziesiąt metrów przed psem. Zainteresowała się dopiero jak my podeszliśmy. Zawróciła i w te pędy goni żeby zabrać psa :/ Quote
PaulinaBemol Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 hmm..dziwna sytuacja ale może wie że jej jak już zacznie się bawić to się tarza etc. mój tak robi i jak akurat muszę tego dnia wpakować go do samochodu i jechac do kogoś to tez nie ma zabawy:p Quote
Hej Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 a ja tam lubię jak moja się wytarza :) widok tej szczęśliwej mordy ;) no chyba że faktycznie gdzieś się wybieramy i nie wypada ociekać błotem :) Quote
katasza1 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 ide sobie kiedys z psem mojej babci (kundel, troche terrierowaty) i zaczepia nas jakis gosc i pyta czy to kundel. Chcialam odpowiedziec, ale nie zdazylam bo stwierdzil, ze 'takie ladne dziewczyny to maja tylko rasowe...to on jest napewno rasowy' Pomijajac tani podryw, to nigdy nie zastanawialam sie nad zwiazkiem miedzy uroda wlasciciela a rasowoscia psa, ale kto wie, kto wie, moze tak jest Chociaz przez 12 lat mialam rodowodowego jamnika, teraz mam kundla ze schroniska, to co? Ladna wkoncu jestem czy brzydka? :lol: Quote
beta ata Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 To jest tzw. podryw "na psa" :-D Typowy tekst to mniej więcej taki: Jaki ładny piesek! ...No, ale nic dziwnego, skoro ma taka panią! :-D Albo: O, to na pewno suczka, bo ma chusteczke na szyi! Bardzo ładnie wyglada, tak samo jak jej pani! Glównie panowie po 60-tce tak bryluja "na mieście" :-D Quote
katasza1 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Haha no cos w tym jest :P Za to Panie po 60tce uwazaja ze moj pies jest brzydki, juz pare razy slyszalam teskty w stylu 'a w tym schronisku to ladniejszych nie bylo?' Quote
majka28 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Ja mam starszą sąsiadkę, która za każdym razem zwraca mi uwagę, żebym obcięła mojej spanielce te dwie kitki, bo strasznie się będą brudzić. Może ją kiedyś uświadomię, że to są uszy:) Quote
malagos Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='majka28']Ja mam starszą sąsiadkę, która za każdym razem zwraca mi uwagę, żebym obcięła mojej spanielce te dwie kitki, bo strasznie się będą brudzić. Może ją kiedyś uświadomię, że to są uszy:)[/QUOTE] Cudne :) a kitka z tyłu to ogonek, nie? Quote
Alise Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Mapi']Cudne! Mój pies ostatnio został wyżłem...... Był już bokserem (to rozumiem), dogiem niemieckim i cane corso. Mam alano espanol i wygląda tak: Może trochę nie w temacie, ale... Piękny! :loveu: :loveu: Quote
Mapi Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Alise']Może trochę nie w temacie, ale... Piękny! :loveu: :loveu:[/QUOTE] Dziękuję :calus: Nazywa się Diego vel Pucio i na Foto blogi ma swoją galerie. Zapraszamy Quote
Martuchny Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 się uśmiałam :) pamiętam,że szłam kiedyś z moimi psami(spanielka i czarny, szorstki kundel) i jakaś starsza pani 'przepraszam, a ten czarny pies to też jest spaniel?' uwierzcie, że do spaniela mu nic :P Quote
zmierzchnica Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Mnie dzisiaj rozbawiła jedna pani na targu. Szłam z mamą z psami (cała czwórka). Mama gdzieś na chwilę poszła, więc stanęłam ze stadkiem i kazałam im usiąść, no to siadły. Podchodzi do mnie pani i mówi: ojeej, jak one pięknie siadły, jakby na komendę! Przytkało mnie, ale się zreflektowałam i mówię, że to przecież na komendę siadły... Pani się pozachwycała, że mądre i poszła ;) Quote
ajeczka Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Rino to mix amstaffa (prawdopodobnie z bokserem, ostatnio się dowiedziałam). W Warszawie wzbudza obawy, choć na widok człowieków uszka po sobie i merdający ogonek. Najwięcej komplementów słyszę na jego temat jak jestem u teściów w Łomży. Szczególnie od starszych osób - jaki śliczny, błyszczący, grzeczny... Młodzi omijają go łukiem. "Moherowe" babcie rozpływają się w komplementach. Na Śląsku też. Quote
beta ata Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 "Diego vel Pucio" - super! :-) :-) "Kitki" u spaniela też bajeczne! :-D A moja Tami znów została "Lessie" :wolfie: Quote
maxishine. Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Moja Figa, która jest kundelkiem została ostatnio owczarkiem miniaturowym. I matką/ojcem małej Keny, zresztą jak Juna... Quote
WiedźmOla Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Mój Bestiowaty ostatnio został mianowany na podhalańskiego owczarka nizinnego :lol: Pan, który go mianował powiedział, że ABSOLUTNIE nie ma w nim nic ze sznaucera :D Quote
beta ata Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Podhalanski i nizinny zarazem :-) Dobre! :-D Quote
foxiu Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 dawno dawno temu... żona (wtedy jeszcze nie żona) idzie z Figą na spacerze, Figa w kantarku, bo ciągnęła niemiłosiernie. Nadal ciągnie. No i wyskakuje paniusia jakaś z tekstem: [quote] Ojej, a czemu ona to ma tak mocno? Bo jej oczko wyjdzie! [/quote] i co na takie coś odpowiedzieć? :D Quote
evel Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='foxiu']dawno dawno temu... żona (wtedy jeszcze nie żona) idzie z Figą na spacerze, Figa w kantarku, bo ciągnęła niemiłosiernie. Nadal ciągnie. No i wyskakuje paniusia jakaś z tekstem: i co na takie coś odpowiedzieć? :D[/QUOTE] ... wyszło? [SIZE=1]P.S. Kantarek sam psa nie nauczy nieciągnięcia ;)[/SIZE] Quote
Avaloth Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Dzisiaj byłam z koleżanką na spacerze z labem którego wyprowadza, pies szedł w fizjologu. Park, ładna pogoda, więc pełno ludzi. Idzie mama z synkiem, koło 4-5 lat. Zobaczyli Axela i młody do mamy: 'patrz, piesek ma na pysku kratke żeby nie szczekał!' :D Quote
WiedźmOla Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='Avaloth']Dzisiaj byłam z koleżanką na spacerze z labem którego wyprowadza, pies szedł w fizjologu. Park, ładna pogoda, więc pełno ludzi. Idzie mama z synkiem, koło 4-5 lat. Zobaczyli Axela i młody do mamy: 'patrz, piesek ma na pysku kratke żeby nie szczekał!' :D[/QUOTE] Jak mój Bestiowaty chodził jeszcze w kagańcu to jakiś dzieciak w podobnym wieku powiedział do swojej mamy: "Mamo zobacz jaki biedny, przecież on nie może mówić!" :D Quote
Shilomaniak Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Wojuję /z różnym skutkiem/z wszystkożerną Shilą o każdy kawałek świństw rzucany przez dwunożnych na chodniki. Ostatnio Shila złapała kość, fe , wypluła, za chwilę znowu coś złapała, fe , wypluła . Kręciła się jak wściekła żeby coś dopaść poza moją kontrolą/śnieg się rozpuścił/. Pani , która maszerowała z przeciwka zrobiła mi awanturę , że nie pozwalam się psu załatwić , przecież jak zrobi siusiu na chodniku to się nic nie stanie, tak mnie zatkało że nawet nie ripostowałem, w końcu pani wiedziała lepiej co moja małpka chce:cool3:. Całe życie się człowiek uczy rozpoznawania właściwego zachowania psiego i co ? muszą mu ludzie uświadamiać to i owo. Quote
evel Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Do mnie kiedyś jakiś młodzian wypyszczył, że SRAM tym psem, to chyba wypada posprzątać, co nie? Odrzekłam, że owszem, zawsze sprzątam, tyle, że pies obecnie... zrobił siku :razz: Quote
malagos Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 No, skoro Ty SRASZ psem, to ja swoim psem SPRZĄTAM posesję sąsiada, bo Sońka uwielbia tam wpaść i zassać wyrzucone resztki, śmieci i inne badziewie (sąsiad nie ma nawet kibla, nie mówiąc o koszu na śmieci) :) Quote
Recommended Posts