Mapi Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='omry']Na forum molosów poszukaj ;)[/QUOTE] Dokładnie :lol: Dioranne w Polsce jest bardzo dobra hodowla alano espanol - vengo. Znajdziesz w necie bez problemu. A charakter maja idealny, taki molosowaty. Quote
Amber Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 http://imageshack.us/a/img838/8813/p1060425h.jpg Fajny psiak :) Mój wariat tak samo sobie uciął opuszkę i lata w bandażach (już miesiąc :diabloti:), tylko mój sobie łapy przez swoją nieuwagę rozwala systematycznie... A ma 3 lata prawie. Niestety w przypadku niektórych psów im są starsze tym głupsze :evil_lol: Quote
ajeczka Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Mapi, ty wiesz ;-) Nasze psy nie są w stanie zaleczyć łap, bo energia je rozpiera. Dzisiaj musieliśmy uciekać przed samochodem w lesie... Quote
ysmay Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 z czasów jak jeszcze mieliśmy beagle. Będąc z nim na spacerze spotkaliśmy pana który miał psa wielkości wilczura ale umaszczenie takie samo jak beagle. Powiedział na zobaczycie wasz też będzie taki wielki, bo on jeszcze młody jest (a Max miał wtedy ok 2 la) Quote
Diana S Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 W o czach innych moje psy to Lamy :smilecol: Quote
asiunia Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='nadira']Mieszkam niedaleko szkoły policyjnej. Przechodziłam koło niej wczoraj z moim psiakiem, akurat wychodził jakiś facet. Ponieważ na jego widok moje maleństwo bardzo się ucieszyło, to schylił się, zaczął głaskać i chwalić jaki milutki, mięciutki i "fajny, chociaż innej rasy niż moja" :lol: Jak to blondynka dopiero po chwili załapałam, o co chodzi. Uwielbiam ludzi, którzy mają do siebie dystans.[/QUOTE] Bo na szczęście większość psiarni ma dystans do siebie;):evil_lol: Quote
PaulinaBemol Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 co prawda nie dotyczy mojego psa ale nie mam chyba lepszego działu... słuchajcie dowiedziałam się dziś że jak kobieta ma okres nie może się do psa zbliżać bo pies krew czuje i agresywny się robi....ot wytłumaczenie na agresje swojego pieska starsza Pani znalazła chyba nie muszę dodawać że jakoś fakty się nie zgadzały ale już mi się odechciało odzywać jak usłyszałam tak światłą wypowiedz.... Quote
evel Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Musi piesek nie zauważył menopauzy :diabloti: Chyba, że to chodziło o każdą napotkaną kobietę :evil_lol: Quote
Soko Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Wyobrażacie sobie, chodzić po parku i się każdej kobiety pytać, czy ma okres, bo Wasz pies gryzie? :D Quote
PaulinaBemol Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) Mi na szczęście jeszcze do menopauzy jednak brakuje a akurat to również nie "te dni" wiec nie wiem co sie pieskowi pomyliło że się na mnie cisnął. Soko Pani nie pyta toć to widać jak pies się rzuca na kobietę to 100% ma okres i już :p Pani nawet słyszała o przypadku zagryzienia właścicielki z tego powodu. Muszę przyznać że nic nie odpowiedziałam na te mądrości bo zbierałam się po tej nowości dość dlugo Edited January 23, 2013 by PaulinaBemol Quote
WiedźmOla Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Mój TŻ wchodzi z psem do weterynarza, poczekalnia pusta, a pies nagle szczeka :roll:. Z gabinetu nagle: "Oho, chyba wiem kto przyszedł!" :lol: Druga sytuacja: idę z psem wzdłuż parku, ciemno na dworze, światła latarń. Naprzeciwko idzie kobieta około 60tki i nagle: "O JEZU! Myślałam, że to niedźwiedź!" :mdrmed: Quote
filodendron Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='PaulinaBemol'] Soko Pani nie pyta toć to widać jak pies się rzuca na kobietę to 100% ma okres i już :p Pani nawet słyszała o przypadku zagryzienia właścicielki z tego powodu. To już wygląda na jakieś zaburzenie psychiczne (pani, nie psa) - i wcale nie piszę tego żartem. Quote
PaulinaBemol Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Mi sie wydaje ze to wynika z tego starego stereotypu ze krew wzbudza agresje dlatego np jak bedziesz karmic psa surowym miesem to bedzie agresywny. I na tej zasadzie pies czuje krew i reaguje agresja...ale przyznaje ze tu doszlo to do kompletnrgo absurdu. Quote
WiedźmOla Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='PaulinaBemol']Mi sie wydaje ze to wynika z tego starego stereotypu ze krew wzbudza agresje dlatego np jak bedziesz karmic psa surowym miesem to bedzie agresywny. I na tej zasadzie pies czuje krew i reaguje agresja...ale przyznaje ze tu doszlo to do kompletnrgo absurdu. Nie znoszę tego mitu, a wierzy w niego tata mojego TŻ i nie da się przekonać, że to guzik prawda :angryy: Quote
d_mich Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Kangalowiec napisał(a):Ja mieszkam na wsi, i dla mnie najlepsze są spojrzenia ludzi kiedy to idę z psem na smyczy, a jeszcze lepiej kiedy mój pies spaceruje na smyczy i z kagańcem na kufie. Na takiej typowo wiejskiej wsi pies na smyczy kojarzy się z nieułożonym/problematycznym psem. Nieproblematyczne burki, które co najwyżej oszczekają przechodnia biegaja sobie przez cały rok dokąd im się tylko spodoba. A psy groźne bądź np. polujące na kury, itd. są albo na łańcuchu lub w kojcu albo na zamkniętej posesji. Wychowywałam się na wsi i pamiętam, że jak jednemu sąsiadowi pies uciekał z posesji, to wszyscy chowali się po domach ;) Quote
evel Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 PaulinaBemol napisał(a):Mi sie wydaje ze to wynika z tego starego stereotypu ze krew wzbudza agresje dlatego np jak bedziesz karmic psa surowym miesem to bedzie agresywny. I na tej zasadzie pies czuje krew i reaguje agresja...ale przyznaje ze tu doszlo to do kompletnrgo absurdu. Ale wg tego "przekonania" żadna kobieta w wieku reprodukcyjnym nie mogłaby mieć psa :D Quote
PaulinaBemol Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 eee tam izolacja na te dni i już :P tylko nie wiem czy izolować psa czy kobietę Quote
WiedźmOla Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 PaulinaBemol napisał(a):eee tam izolacja na te dni i już :P tylko nie wiem czy izolować psa czy kobietę Kobietę, przy okazji nie będzie wkurzać swojego TŻ podczas tych dni :lol: Quote
NinaVi Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Hahaha :lol: świetny temat :) ja się dowiedziałam, że znęcam się nad psem bo nie je codziennie gotowanego i chodzi w obroży :roll: Quote
WiedźmOla Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 NinaVi napisał(a):Hahaha :lol: świetny temat :) ja się dowiedziałam, że znęcam się nad psem bo nie je codziennie gotowanego i chodzi w obroży :roll: Ty męczycielko czworonoga! :lol: Pewny dzieciak stwierdził, że mój pies nie ma oczu :D Jego babcia natomiast powiedziała z przestrachem w oczach, żeby chłopiec nie podchodził do niego, bo na pewno ugryzie! :roll: A dzieciak do babci: Ja się nie boję psów, WIEEEESZ? Szczyl z 7 lat :lol: Quote
zmierzchnica Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Moja znajoma ostatnio wzięła na DT psiaka. Nigdy wcześniej nie miała psa, więc jej stwierdzenia i rozmyślania na ten temat są rozbrajające ;) Mój hit: Ona - Wiesz, ten piesek to na pewno jest myśliwski! Ja - Tak myślisz, czemu? Ona - Bo cały czas chodzi po ulicy i wszystko wącha! :evil_lol: Quote
filodendron Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 zmierzchnica napisał(a):Moja znajoma ostatnio wzięła na DT psiaka. Nigdy wcześniej nie miała psa, więc jej stwierdzenia i rozmyślania na ten temat są rozbrajające ;) Oj, kiedyś na cito wysyłałam znajomej "Sygnały uspokajające" Turid Rugaas - zobaczyła na trasie, że ktoś wyrzucił psa z samochodu, zatrzymała się i zabrała bidę. Żadnych doświadczeń w temacie, więc było że: pies się obraża na nią (bo siada odwrócony tyłem), jest wiecznie głodny (bo się oblizuje), wstydzi się jak coś zbroi (bo nie chce patrzeć w oczy), no i oczywiście jest zazdrosny o męża, bo jak się przytulają, to wpycha się między nich. Quote
zmierzchnica Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 filodendron napisał(a):Oj, kiedyś na cito wysyłałam znajomej "Sygnały uspokajające" Turid Rugaas - zobaczyła na trasie, że ktoś wyrzucił psa z samochodu, zatrzymała się i zabrała bidę. Żadnych doświadczeń w temacie, więc było że: pies się obraża na nią (bo siada odwrócony tyłem), jest wiecznie głodny (bo się oblizuje), wstydzi się jak coś zbroi (bo nie chce patrzeć w oczy), no i oczywiście jest zazdrosny o męża, bo jak się przytulają, to wpycha się między nich. Mój wet takie zachowania uznaje za dominację, więc może już lepsza ta antropomorfizacja :diabloti: Moim zdaniem w lecznicy powinni dawać "Sygnały uspokajające" za darmo, przy każdym nowym właścicielu psa.. Quote
a_niusia Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 ide dzis z moja matka i naszymi psami na spacer. mojesa czarne, mojej matki pies jest bialy. i stara babka (ale taka naprawde bardzo stara, nie ze starsza pani) powiedziala: ooo black and white. a nastepnie wykonala w miejscu kilka ruchow tanecznych krecac tylkiem:)))) Quote
Recommended Posts