Ewa&Duffel Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='A&L']Kolęda w grudniu? :crazyeye:[/QUOTE] A czemu nie ? U nas zaczynają chodzić na początku grudnia własnie ;) Quote
A&L Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Dziwnie jakoś. Nigdy się z tym nie spotkałam, wydawało mi się, że kolęda zawsze jest w styczniu, po świętach ;) Quote
Soko Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Może któraś z Was chciałaby dołączyć do rozmowy na Skype - info w podpisie :) (tak, tak, to spam, ale prawie nikogo nie ma.) Quote
Ewa&Duffel Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='A&L']Dziwnie jakoś. Nigdy się z tym nie spotkałam, wydawało mi się, że kolęda zawsze jest w styczniu, po świętach ;)[/QUOTE] U nas jest bardzo różnie, czasem nawet w listopadzie się zaczyna, a czasem przeciąga się na koniec lutego :evil_lol: Quote
A&L Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 W sumie ta - Wawa - tam jest trochę ludzi do obskoczenia :evil_lol: A wracając do tematu, to jak piesek agresywny, to koniecznie do uśpienia! Quote
Albinos Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 na mojego psa na osiedlu mówili paróweczka :P ale to nawet spoko bylo Quote
ilonasz22 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 (edited) na mojego mówią spaślak :D ______________________ [TABLE="width: 206"] [TR] [TD="width: 206"][url=http://www.biuro-tax.com.pl]biuro-tax.com.pl[/url][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE="width: 347"] [TR] [TD="width: 347"][TABLE="width: 206"] [TR] [TD="width: 206"][url=http://sportmed24.pl/stabilizatory-kostki-19.html]stabilizator stawu skokowego[/url][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] Edited May 17, 2014 by ilonasz22 Quote
puchu Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Najlepszy komentarza jaki do tej pory usłyszałam na spacerze :razz: Idę sobie z trójką (CTR i dwa nieduże kundelki), przechodzimy obok drogowców i mijając ich słyszę "Taka ładna, a nie w ciąży..." Quote
puchu Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Ciąża? Beznadziejny pomysł. Szczególnie w moim wypadku ;) Quote
Albinos Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Ale za to jakie niezwykłe przezycia ;) Quote
puchu Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Dziękuję - postoję. Mam szczerą nadzieję, że mnie się to nie przytrafi, a jeżeli nawet to nie potrwa to długo Quote
ajeczka Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Żeby zapanować nad moimi polującymi psami zakładam im na spacery do lasu OE. Nasz straż leśna traktuje to jak smycz. Ostatnio spotkałam starszego pana, odwołałam do siebie burki. Grzecznie przyszły. Pan zapytał co to jest na tych psach. Jak mu wyjaśniłam, stwierdził, że to psy na pilota, jak telewizor ;-) Quote
evel Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Zastanawiam się czasem, czy tylko rasowe psy mogą posiadać jakieś szczególne skille. Ostatni hit dnia: - Przepraszam, czy to jest ta rasa, co łapie talerzyki? :grins: Quote
Unbelievable Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='evel']Zastanawiam się czasem, czy tylko rasowe psy mogą posiadać jakieś szczególne skille. Ostatni hit dnia: - Przepraszam, czy to jest ta rasa, co łapie talerzyki? :grins:[/QUOTE] ja to słyszałam już co najmniej kilka razy :roll: plus hit- "Jaki ładny ten piesek, żadne rasowe pieski nie są takie ładne! a z którego schroniska pani wzięła?" :grins: Quote
PoprostuAmi Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Jakieś 3 lata temu gdy mój Majluś (pies w typie amstaffa) był jeszcze szczeniakiem, miał może 3 miesiące puścilam go bez smyczy przed blok, podlecial do starszej Pani z psem i słysze krzyk: " Zabierz tego psa!! Takich psów nie można puszczać bez smyczy!! Pogryzie mojego!!" itp. itd.. A on biedny ciesząc sie chcial sie tylko zapoznac :P Pare dni temu także uslyszałam od kolegi jak zobaczył mojego psa "co on taki chudy?!" Desperado jest dobermanem i nie uwazam zeby byl chudy :P Quote
Victoria Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 sory ale mnie tez by goowno obchodzilo czy Twoj pies chce sie zapoznać czy nie, jakby podbiegł do mnie i moich psów. Smycz jest po to, żeby jej używać jak nie umi eisę zapanować nad psem, czy to dorosłym czy szczeniakiem Quote
evel Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='PoprostuAmi']Jakieś 3 lata temu gdy mój Majluś (pies w typie amstaffa) był jeszcze szczeniakiem, miał może 3 miesiące puścilam go bez smyczy przed blok, podlecial do starszej Pani z psem i słysze krzyk: " Zabierz tego psa!! Takich psów nie można puszczać bez smyczy!! Pogryzie mojego!!" itp. itd.. A on biedny ciesząc sie chcial sie tylko zapoznac :P [/QUOTE] A Ty co zrobiłeś/-aś w tej sytuacji? Bo jak powiedziałeś, że piesek chciał się tylko pobawić to trochę siara. Nie każdy pies lubi szczeniaki, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że większość psów potrafi obcego szczyla przetelepać - a na co to komu? - i zupełnie nie rozumiem, dlaczego właściciele puszczanych luzem szczeniaków nie biorą tego pod uwagę. Quote
asiak_kasia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 a mnie dzisiaj na porannym spacerze zapytała pani czy mi nie wstyd. a moje zdziwienie, ale wtf? o co chodzi? otrzymałam odpowiedz: "no wie pani co mówią o samotnej kobiecie z psami. I poszła. Więc o co mówią? wiecie? :razz: a kolejnym razem na spacerku dowiedziałam się, że w Poznaniu jest zakaz wyprowadzania dużych psów. Suka 25 kg ( średnio duża;)) ale okazało się, że nie jestem na bieżąco i teraz nie wolno psów wiekszych niż 20 kg po mieście prowadzać, pomijam fakt, że takiej bzdury nie słyszałam jeszcze:cool3:, to zastanawia mnie jak by to kontrolowali? Straż miejsca latająca z wagą po mieście? :diabloti: Quote
magdola Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='puchu']Najlepszy komentarza jaki do tej pory usłyszałam na spacerze :razz: Idę sobie z trójką (CTR i dwa nieduże kundelki), przechodzimy obok drogowców i mijając ich słyszę "Taka ładna, a nie w ciąży..."[/QUOTE]Ale to o suke chodzilo czy o "Panią" ? :diabloti: Quote
puchu Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='magdola']Ale to o suke chodzilo czy o "Panią" ? :diabloti:[/QUOTE] Obstawiam, że o panią ;) W stadku szły dwa psy (co widać) i kudłata suka (nie widać) Quote
smyczek Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 nie wiem o co chodzi z samotną z psami wtf? Quote
ajeczka Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='smyczek']nie wiem o co chodzi z samotną z psami wtf?[/QUOTE] też mnie to interesuje, bo z psami chodzę sama. M nie lubi chodzić po lesie, woli jeździć ;-) W temacie "dużych" psów - mój ttb czasem waży 21, a czasem 24, to jakim jest psem? Quote
asiak_kasia Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 No właśnie ja tez nie mam pojęcia o co chodzi z tą samotnością i psami, liczyłam, że może coś w tym temacie słyszeliście, bo ja do tej pory nie wiem czego mam się wstydzić :diabloti: ajeczka jak przytyje to już nie możesz go wyprowadzać, dietka, aż schudnie bo inaczej spacerków nie ma :evil_lol: a ludzka inwencja twórcza w tym wątku mnie nie przestaje zadziwiać :roll: Quote
bdom Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Pewnie coś w stylu samotnej kobiety z kotem-że chłopa nie ma i zamiast dzieci rodzić zwierzęta sobie sprowadza :D Quote
Recommended Posts