Soko Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 A czy Wera wygląda jak "piękny piesek"? ;) Co do płci, to może się zdarzyć pomyłka ;P chyba, że to i owo mu dyndało, to już raczej nie. Quote
puchu Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 2 letni weimar został niedawno nazwany kilkumiesięczna sunią. Wydaje mi się, że został pomylony z dogiem. Angus Quote
mańka_ Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 A nie pytali, co ta sunia ma pod brzuszkiem? :diabloti: U nas rekordem było nazwanie młodego berneńczyka... owczarkiem niemieckim :-D Quote
puchu Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Facet był zbyt zdziwiony, że nie szczeniak ;) Zresztą szybko sobie poszedł Quote
Pysia Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Na temat ras wymyślanych na nowofundlanda to księżkę mogłabym napisać. Ale najbardziej mnie rozbawiło jedno. Podchmielony jegomość podszedł do mnie na spacerze. Prowadziłam nowofundlandke. Grzecznie się przywitał i pochwalił za pięknego psa. A potem stwierdził, ze w zakopanym widział takich wiele. Owczarki podhalańskie. Tylko dlaczego mój jest czarny zamiast biały.... Na to mu odpowiedziałam, ze mój to jest owczarek śląski i dlatego nie biały. Przecież gołym okiem widać że od węgla. Pozostawiłam faceta w wielkim szoku :) Quote
zakonna Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 oj tak oj tam, kiedyś miły starszy pan powiedział do swojego kolegi patrząc na mojego psa "popatrz jaki ładny husky"... a ja mam labradora biszkoptowego Quote
NightQueen Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='Pysia']Na temat ras wymyślanych na nowofundlanda to księżkę mogłabym napisać. Ale najbardziej mnie rozbawiło jedno. Podchmielony jegomość podszedł do mnie na spacerze. Prowadziłam nowofundlandke. Grzecznie się przywitał i pochwalił za pięknego psa. A potem stwierdził, ze w zakopanym widział takich wiele. Owczarki podhalańskie. Tylko dlaczego mój jest czarny zamiast biały.... Na to mu odpowiedziałam, ze mój to jest owczarek śląski i dlatego nie biały. Przecież gołym okiem widać że od węgla. Pozostawiłam faceta w wielkim szoku :) Jak ja stałam z czarnym spanielem i nowofundlandem to ludzie stwierdzili, że mały to szczeniak dużego :evil_lol: Natomiast już całkowicie przywykłam, że ludzie kłócą się ze mną, jak im powiem, że mam kundla bo przecież oni wiedzą lepiej, że mam rasowego :diabloti: Najlepsze są teksty "ja wiem, bo ja mam takiego samego ino białego" w domyśle mają westa, bądź "żona też ma yorka" :evil_lol: a żeby była jasność, ja mam coś takiego http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/DSC_2294.jpg :diabloti: Quote
Aleks89 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Ty nie masz psa tylko chlebek:evil_lol: Quote
larek Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Mnie zawsze pytali: - a co to jest? - pies - odpowiadałem I to był zawsze przyczynek do nie zadawania kolejnych niemądrych pytań... Quote
sonia1974 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Pysia napisał(a):Na temat ras wymyślanych na nowofundlanda to księżkę mogłabym napisać. Ale najbardziej mnie rozbawiło jedno. Podchmielony jegomość podszedł do mnie na spacerze. Prowadziłam nowofundlandke. Grzecznie się przywitał i pochwalił za pięknego psa. A potem stwierdził, ze w zakopanym widział takich wiele. Owczarki podhalańskie. Tylko dlaczego mój jest czarny zamiast biały.... Na to mu odpowiedziałam, ze mój to jest owczarek śląski i dlatego nie biały. Przecież gołym okiem widać że od węgla. Pozostawiłam faceta w wielkim szoku :) Popłakałam się ze śmiechu ,świetne ależ Ci odpowiedz przyszła do głowy :kciuki: Facet pewnie sobie pomyślał że coś nie halo u Ciebie . świetne !!! Quote
Yorkomanka Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 mieszaniec yorka z czarnym WEST TERIEREM:diabloti: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/51,88319,10403634.html?i=36 Quote
Victoria Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 [quote name='Yorkomanka']mieszaniec yorka z czarnym WEST TERIEREM:diabloti: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/51,88319,10403634.html?i=36 o ja pier*ziele :mdleje: Quote
magdola Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 [quote name='Yorkomanka']mieszaniec yorka z czarnym WEST TERIEREM:diabloti: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/51,88319,10403634.html?i=36 Wygrałas dla mnie :D tylko ludzie wierzą w takie cuda......:( Kiedys miałam na dt cudaka.... Trochę jamnik szorstkowlosy, troche sznupek, trochę kundel, a kolorki yorka . I stwierdzilam, ze ktoś kiedys sprzedał yorki bez rodowodu, a potem urosły.....hmmmm... Cudaczki i tRzeba było szukać nowego domu..... Quote
Yorkomanka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 a ja ostatnio jadąc autobusem zobaczyłam właśnie takiego cudaczka budowa ciała jamnika, kolory i kudły yorka nawet jedwabiste były nie żaden wełniaczek;) Quote
zmierzchnica Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Największy cudak jakiego ja spotkałam to był jamnik o pysku... mopsa! Był tak szpetny, że aż uroczy :evil_lol: Quote
Litterka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='zmierzchnica']Największy cudak jakiego ja spotkałam to był jamnik o pysku... mopsa! Był tak szpetny, że aż uroczy :evil_lol:[/QUOTE] Aż szkoda, że nie masz zdjęcia. Musiało to wyglądać świetnie :) Quote
NightQueen Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='Aleks89']Ty nie masz psa tylko chlebek:evil_lol:[/QUOTE] w sumie to fakt :diabloti: to tak apropo komentarzy, zlot dogomaniaków - mój pies został "milutkim chlebkiem" :diabloti::evil_lol: Quote
PaulinaBemol Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 a u mnie ostatnio błąkał się ON na łapkach jamnika no i tułów miał trochę dłuższy a tak piekny owczareczek i to młody tylko dziwnie chodził początkowo wystraszyłam się że jakiś potłuczony:shake: i nie było mi do śmiechu żal zwierzaka, zdecydowanie nie trafiona krzyżówka. Nakarmiłam miałam coś pokombinować ale już go nie widziałam. A teraz coś z serii Pan Wie Lepiej: otóż mój kundel to najnowsza rasa miniaturek border collie :eviltong: taki wypas przywiozłam ze wsi kto by powiedział... Quote
AkademiaKleksa Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Jakoś tak w zeszłym roku sześcio, może siedmioletnia dziewczynka do babci na widok Kleksa: "Babciu, mogę pogłaskać tego jamnika?" [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/attach/jpg.gif[/IMG] Quote
angineuuka Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='AkademiaKleksa']Jakoś tak w zeszłym roku sześcio, może siedmioletnia dziewczynka do babci na widok Kleksa: "Babciu, mogę pogłaskać tego jamnika?" [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/attach/jpg.gif[/IMG][/QUOTE] to jeszcze dziecko ;) ma prawo się pomylić. Nie dawno wykłócałam się z jakimś facetem o to że mój pies nie jest jednak yorkiem tylko psem w typie whwt. rozmowa w stylu: - o, jaki ladny york. - jaki york? to west - west? a nie york? - west, nie york - mnie się wydaje że to jednak biały york - poje.... pana? chyba wiem co mam w domu. wydukał przepraszam i polazł :diabloti: Quote
zmierzchnica Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Idę z psami miastem, mijam dwóch panów budowlańców. Daję Frotkowi komendę: obrót, równaj, hop, siad.. Wszystko wykonuje z radosnym uśmiechem na pyszczku :) Na to pan do drugiego: "Ty, patrz... On to wszystko robi jakby to rozumiał!" No niesamowite, a ja myślałam, że to tylko przypadek! :diabloti: Quote
Afryka Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='Angi'] - mnie się wydaje że to jednak biały york - poje.... pana? chyba wiem co mam w domu. wydukał przepraszam i polazł :diabloti:[/QUOTE] To chyba pasuje do wątku o chamskich odzywkach psiarzy. Quote
Iza. Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='Afryka']To chyba pasuje do wątku o chamskich odzywkach psiarzy.[/QUOTE] też mi się tak wydaje.. odrobinę kultury zawsze warto zachowac ;) Quote
Recommended Posts