Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='N&N']
Idę do oddziału Związku Kynologicznego po odbiór rodowodu. Pani: "Ale fajny. Co to jest? Manchaster terier?" :crazyeye: :cool1: :lol:

No podobny przecież :D
I co powiedziałaś? Może trzeba było powiedzieć - no właśnie, no i widzi pani, tu ktoś zrobił błąd w papierach - poprawcie! :D

Posted

[quote name='filodendron']No podobny przecież :D [/QUOTE]
PRAWIE robi różnicę. ;-)
Moja ma 28 cm wzrostu i waży 4500 gr. Przeciętny Manchester terier powinien mieć ok. 40 cm i ważyć ok. 8-10 kg. :shake:
No, PRAWIE to samo :evil_lol: :diabloti: Naiwnie myślałam, że pani ze związku będzie nieco bardziej zorientowana w rasach. Choć faktycznie, muszę przyznać, że moja suczka jest niezbyt podobna do przeciętnego pinczerka/ratlerka spotykanego zwykle na ulicach. :-)

Posted

[quote name='N&N']PRAWIE robi różnicę. ;-)
Moja ma 28 cm wzrostu i waży 4500 gr. Przeciętny Manchester terier powinien mieć ok. 40 cm i ważyć ok. 8-10 kg. :shake:
No, PRAWIE to samo :evil_lol: :diabloti: Naiwnie myślałam, że pani ze związku będzie nieco bardziej zorientowana w rasach. Choć faktycznie, muszę przyznać, że moja suczka jest niezbyt podobna do przeciętnego pinczerka/ratlerka spotykanego zwykle na ulicach. :-)[/QUOTE]

To jeszcze nic. Stara historia: koleżanka poszła do Związku z pierwszą sprowadzoną do Polski suczką rasy barbet. Chciała pokazać na sekcji psów dowodnych. I tam, zdaje się od kierownika sekcji, usłyszała: barbet? Proszę pani! Nie ma takiej rasy!

Posted

[quote name='Litterka']
Ja się dowiedziałam, że takie psy jak mój mają złe oczy i rzucają uroki...:crazyeye:

A to coś się komuś pokićkało, bo wg dawnych wierzeń jest odwrotnie; psy mające jasne plamki na brwiach (przypominały ludziom drugą parę oczu i uważano, że pies widzi nimi też podczas snu tudzież może zaglądać do innego świata) są najlepszymi zwierzętami chroniącymi opiekuna przed złym urokiem :evil_lol:
Męczę pracę dyplomową w tej tematyce :cry:

Posted

[quote name='N&N']PRAWIE robi różnicę. ;-)
No, PRAWIE to samo :evil_lol: :diabloti: Naiwnie myślałam, że pani ze związku będzie nieco bardziej zorientowana w rasach. Choć faktycznie, muszę przyznać, że moja suczka jest niezbyt podobna do przeciętnego pinczerka/ratlerka spotykanego zwykle na ulicach. :-)[/QUOTE]
ojtam ojtam :)
o paniach ze Związku to mozna by kabarety robić.

• 4 weeks later...
Posted

Idziemy sobie z Zu, suczyna wącha sobie trawkę, z bloku nieopodal wychodzi dziewczyna z czarnym podpalanym (to ważne ;)) szczeniakiem wariacja "pinczerek" czy coś w ten deseń. Szczeniak widzi nas i wpada w SZAŁ - wrzask, pisk, wierzganie, szczekanie, ile fabryka dała. Dziewczyna jakoś szczeniaka próbuje uspokoić, na co miejscowy pijaczek:
- Przepraszam, a to taki mały rottweiler? :evil_lol:

Posted

dzisiaj czekam sobie z dwoma psami na światłach obok nas staję kobietka koło 50tki i mówi :
-czy to rodzeństwo ?
ja pytam:
-czy wyglądają na rodzeństwo
w odpowiedzi słysze
-no nie..
więc mówie że nie sa rodzeństwem .
myślałam że pani odpuściła ale 20sek nie mija jak kobieta mówi
- aa to pewnie mama z dzieckiem .
na szczęście zapaliło się zielone i nie musiałam odpowiadać .

psy moje nie są do siebie ani trochę podobne suka to kundelek czarny a pies biały staffik , zero podobieństwa.

Posted

gops napisał(a):
dzisiaj czekam sobie z dwoma psami na światłach obok nas staję kobietka koło 50tki i mówi :
-czy to rodzeństwo ?
ja pytam:
-czy wyglądają na rodzeństwo
w odpowiedzi słysze
-no nie..
więc mówie że nie sa rodzeństwem .
myślałam że pani odpuściła ale 20sek nie mija jak kobieta mówi
- aa to pewnie mama z dzieckiem .
na szczęście zapaliło się zielone i nie musiałam odpowiadać .

psy moje nie są do siebie ani trochę podobne suka to kundelek czarny a pies biały staffik , zero podobieństwa.

mogłaś powiedzieć że rodzeństwo tylko że z in vitro dlatego mało podobni , miałaby kobiecina o czym myśleć przez miesiąc

Posted

Ostatnio byliśmy na spacerze z dwiema labradorkami i moim ttb. Zawsze mówię, że labka czekoladka i mój rudy to przyrodnie rodzeństwo, teraz okazało się, że starsza labka to ich mama (ma już siwy pyszczek) ;-)

Posted

Byłam z Ottem na spacerze na łące obok działek. Zza bramy działkowej wychodzi jakiś dziadziuś który wracał z działki. Patrzy i patrzy na mojego psa po czym mówi do mnie ależ szybko biega ten pani miniaturowy owczarek niemiecki:crazyeye: Ja mu na to, że to kundelek, a czegoś takiego jak miniaturowy ON nie ma. Na co starszy pan bardzo miłym głosem powiedział, że ja jestem jeszcze młoda i mam prawo się nie znać i poszedł sobie dalej :cool3:

Posted

Będąc w gościach - w sensie, że nie u siebie - wychodziłam z psem z klatki schodowej pod którą popalał papierosy jakiś wyrzucony w tym celu z domu mieszkaniec. Przyjrzał się psu z sympatią i zainteresowaniem (w avatarze) po czym rzucił "oooo, Smerfetka..."
No i rozkminiam to skojarzenie ale nijak mi nie idzie :D Nawet nie mamy niebieskiej obroży :D

Posted

No cóż....
Już drugi raz zostałam postraszona TOZem :diabloti: Pod sklepem już drugi raz pewnien starszy pan zwrócił mi uwagę że powinnam w końcu zadbać o tego mniejszego psa. Bo jemu sie nie mieści w głowie jak można o tego dużego ( nowofundland) tak dbać, czesać go, pewnie podcinać ( chyba zorientowany w temacie niufów bo rzeczywiście podcięta jest znacznie ;) ) a tego małego ( puli ) doprowadzic do takiego sfilcowania ( przecież gołym okiem widać że mop ma pojedyńcze sznurki a nie filc ale niech mu będzie ;) ). I że już raz mnie prosił abym zadbała o małego bo mnie do TOZu poda.
Przypomniałam mu, że kilka miesiecy temu dałam mu swoją wizytówkę z adresem. Miałby prosciej. Nie musiałby mnie śledzić ewentualnie o mnie wypytywać. On na to że już wie gdzie mieszkam :) Było to wczoraj. Jak myślicie? Za ile dni mogę sie TOZu spodziewać? Bo usunę wtedy posłanka psie z domu i zainicjuję mieszkanie moich biedaków na dworze bez nawet jednej budy :evil_lol: Się modlę tylko aby do sąsiadów ten TOZ nie poszedł bo oni od razu mnie wydadzą :mad:

Dodam fotke tego biednego zaniedbanego psa ;)

Posted

Ja kiedyś z moim małym całym białym kundlem ,a jakiś facet mnie zaczepia i mówi że ma identycznego psa tylko większy i czarny:crazyeye: co to za tekst no zlitujcie sie co miałam mu odpowiedzieć ,że mam takiego jeszcze jednego tylko że to owczarek niemiecki no chyba widać rużnice pomiędzy białym a czarnym i kundlem a owczarkiem niemieckim co nie :razz:

Posted

my w niedzielę spotkaliśmy faceta, który ma dwa labradory, jeden 14 lat a suka 8 ( ja mam 4 letniego biszkopta.) Do tej pory myślałam, że facet jest spoko a on do mnie takie hasło "ten państwa pies to śliczny, może się na wiosnę umówimy bo ja chcę szczeniaczka po mojej suce". Opadło mi wszystko ręce, nogi, cycki i szczęka. Z kłębowiska myśli o pseudohodowlach, nielegalnym handlowaniu szczeniaków, przepełnionych schroniskach itp udało mi się tylko powiedzieć że mój pies kastrowany a potem mój TŻ zaczął mnie odciągać od faceta bo mnie zna i wie, że miło by się ta rozmowa nie skończyła...

Posted

wiesz, ja schodząc z ringu na Ukrainie ze swoim labem dostałam propozycję krycia tymże labem, więc się pytam czy suka ma uprawnienia, badania itp a facet mi, że krycie to TERAZ, bo ona ma cieczkę.... ( z rodo była, do krycia nie doszło, bo ze mną nie takie numery, trochę intymności jednak trzeba, a nie za rogiem i byle jak i bez całej tej wstępnej gry z wynikami badań)

Posted

psy wasze chociaż z uprawnieniami były a mój jest ładny ale bez papierów a tamtego faceta psy pewnie też. Jakiś niesmak we mnie budzi rozmnażanie 8 letniej suki dla kaprysu "bo się chce szczeniaczka po niej", w resztę miotu pewnie by sprzedał z zyskiem. szlag mnie trafi kiedyś pewnie przez takich zaślepionych kasą gości