Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie, za mało przebywali na deszczu za młodu i sie niektórym nie wykształcił :diabloti:

Wczorajszy tekst właściciela jamnikowatego psiaka, nieeeee, lepiej żeby sie nie witali, a ja dlaczego?
odpowiedż bo mój to pitt bull.
ja oczy jak pięć złoty i moja odpowiedż a nie wygląda :evil_lol:
pan widocznie nie wie kogo ma w domu bo nie dość że się przywitali to jeszcze była ochota na zabawę :)

Zdarzenie numer dwa:

jedzie karawana czyli rower, na rowerze prawie cały dobytek właściciela, właściciel mocno zmęczony życiem, przy nodze właściciela coś na kształt wilczura :) wilczur leci do rudej merdając ogonem, pan do psiaka, zostaw bo z rudymi nigdy nic nie wiadomo :diabloti: i nie wiem dlaczego ale patrzył na mnie :) haha. Tak się złożyło że i pani i psiaca rude :). dziecko przez pomyłkę blond.

Posted

Soko napisał(a):
Obawiam się że niektórzy panowie zostali poddani także operacji wycięcia mózgu ;)

Boże uchowaj! Wyobraż sobie tych ludzi kompletnie bez mózgu... straszne:diabloti:.

Mi sunie wiecznie mylą. Tylko słyszę za placami "No chodź do mnie śliczny" i tym podobne. Ale moje trzy miesięczne ma posturę klusko-niedźwiedzia więc nie specjalnie się martwię:evil_lol:

Ostatnio na wybiegu jakaś babka szkoli stadko psiaków( 2husky, coś jak ast i on). Psiaki poszły się przywitać z młodą i Pani zagaduje do mnie.
-To jakaś rasa jest?
-Tak, toller.
-A to znam, te białe znaczenia na pyszczki to takie typowe dla rasy(młoda ma białe w okół nosa)
Dodam że kobieta szkoliła chyba za kasę psy innych ludzi. Ja naprawdę lubię ludzi z podejściem nie wiem to palne cokolwiek:diabloti:

Posted

Nie wiem czemu, ale moja Liza (11lat) zawsze jest brana za córkę Airy (3 lata) , pomimo, ze ta sama rasa, ale dwie odmiany.... Łysa i dlugowlosa.... Czyli co lyse to młode????

Posted

Mojego kastrata często biorą za suczkę. Jako, że chodzimy w trójkę: mój rudy ttb, czekoladowa labka i ja więc często słyszę "jakie śliczne pieseczki". Nie wiem czy to uroda rudzielca czy czekoladki.
Wczoraj poszłam z rudym na jagody, on się kładzie obok mnie jak zbieram i pilnuje "tyłów". Przechodzący pan stwierdził, że chodzę do lasu z niezłą ochroną ;-) (na marginesie, Rino lubi sam zbierać jagody - prosto do brzuszka).

Posted

Dwa dni temu zostałam poinformowana przez jakiegoś faceta że mój kundel nie dosyć że jest rasowy to jeszcze bardzo rzadkiej rasy :lol: Nie brałam jego słów na poważnie do chwili gdy mi oznajmił że bardzo chętnie by ją kupił :smhair2: Pan bardzo się zasmucił gdy negatywnie rozpatrzyłam jego ofertę :grin:

Tak, Kala jest 100% szwedzkim vallhundem :razz:
Ciekawe skąd ludzie biorą takie pomysły :roflt:

Posted (edited)

Ja kiedyś idę z "moim" psem idę spokojnie i pies ma zryw jakieś 3-4 metry przed jakimś facetem a ten :
F: ON CHCE MNIE POGRYŹĆ! gdzie ma kaganiec?!
J: on nie gryzie, ciągnął do trawy.
F: A woreczki masz?! Gdzie on kupy robi?!
J: nie wiem gdzie robi, nie zapisuje tego.
F: No to się dowiedź!

już nie chciało mi się z nim dyskutować, musiałam pobiedź do domu po notes i plan mojego osiedla aby móc zaznaczać gdzie i jakiego koloru mój pies robi kupy :diabloti:

Edited by Vailet
Posted

panbazyl napisał(a):
z miejskiej komunikacji w Krakowie (jechalam z labkiem i małym ogarem) - facet pokazuje na ogara i mówi,
aaa - to amstaf, tak?
nie, to ogar.
A - amstaf
......

To po co pytał, jak wiedział, że to przecie amstaf? :D

Posted

daguerrotype napisał(a):
Nie wiem, co bym odpowiedziała takiej osobie, ale ludzie to są przemądrzali strasznie...

ja zazwyczaj mówię jaka to rasa a jak ktoś nadal uparcie twierdzi swoje, to się tylko durnie uśmiecham (chyba jestem w tym doskonała) i odpływam sobie ze swoimi myślami w niebyt.

Posted

daguerrotype napisał(a):
Musisz mi kiedyś na żywo zaprezentować, co znaczy "durny uśmiech" :diabloti:

spróbuję kiedyś, ale nie wiem czy mi sie uda - to bardzo ulotny stan chwilowej bezradności umysłowej ;)

Posted

Sytuacja z dzisiaj rano. Speceruję z moją rottką po osiedlu, widzę naprzeciw idzie starsza pani z naprawdę maluteńkim yorkiem. Widząc mojego psa wzieła swojego na ręce, chowa, ściska go. Ja mówię "moja nic nie zrobi" a pani do mnie na to "nigdy nic nie wiadomo" więc odpowiedziałam "oj racja, jak ma pani psa agresora to lepiej go zabrać..." mina bezcenna:cool3:

Swoją drogą nigdy aż tak małego yorka nie widziałam, nie chcę myśleć skąd ta pani go wzięła... Chodzi wiecznie wystraszony i przyplaszczony do ziemi biedaczek:sad:

Posted

Dzisiejszy spacer: mój rudy, labka i alano. Najpierw bieganie po łące, aż wszystkie miały dość, a potem spacer po lesie. Wszystkie trzy na linkach ciągnących się za nimi, ale psy idą przy mnie. Mijaliśmy rowerzystę, kundle patrzą na mnie bo mam rękę w saszetce gdzie są smaczki :-) Pan się zatrzymał i zapytał "jak pani to robi?". W pierwszym momencie nie wiedziałam o co pyta :cool3:

Posted

panbazyl napisał(a):
z miejskiej komunikacji w Krakowie (jechalam z labkiem i małym ogarem) - facet pokazuje na ogara i mówi,
aaa - to amstaf, tak?
nie, to ogar.
A - amstaf
......

Miałam niedawno podobną sytuację. Idę sobie z akitą i jakaś babka mnie zatrzymuję i mówi: jaki ładny piesek ale musi Pani uważać bo husky uciekają, koleżanka ma husky i on ucieka A ja mówię, że to nie husky tylko akita. A oburzona baba z podniesionym tonem mówi, że to niema znaczenia bo on i tak będzie uciekał:icon_roc:. Ja się już zorientowałam, że to jest ten typ człowieka który zawsze wszystko wie lepiej i powiedziałam, że nie mam czasu i muszę już iść, odwróciłam się i idę a baba za mną krzyczy, że tak w ogóle to ten pies powinien mieć niebieskie oczy:-?

W sumie takiego człowieka można bezkarnie zwyzywać i sobie ulżyć bo on i tak nie zwróci uwagi co się do niego mówi:evil_lol:

Posted (edited)

ten pies notorycznie zostaje : labradorem, rottweilerem, gończym polskim, dobermanem ostatnio nawet został... berneńczykiem (?)

Edited by Vailet
Posted

A ja ostatnio zauważam kolejną ciekawą rzecz. Chodząc z Kapslem na spacer zawsze mamy smycz, pies idzie przy nodze - nie ma problemu. Zazwyczaj się rozgląda, wącha - ogólnie rzecz biorąc kompletnie ignoruje przechodzących ludzi. Czasami zdarza mi się spotykać matki z dzieckiem za rączkę. Zawsze wtedy rozszerzają oczy, do dziecka: "nie bój się, nie bój", w gorszych przypadkach: "chodź bo cię ugryzie", "odejdź od psa".
Chyba mogę zaryzykować stwierdzenie że nie spotkałam małego dziecka z matką/babcią, które nie zostałoby przez nią straszone moim psem ... Jasne, rozumiem, że troszczą się o dziecko. Ale odciąganie, kiedy to jest daleko od mojego psa, panika, nerwy - czy to nie skutkuje w przyszłości agresją wobec psów?

Dwa dni temu zostałam poinformowana przez jakiegoś faceta że mój kundel nie dosyć że jest rasowy to jeszcze bardzo rzadkiej rasy :lol: Nie brałam jego słów na poważnie do chwili gdy mi oznajmił że bardzo chętnie by ją kupił :smhair2: Pan bardzo się zasmucił gdy negatywnie rozpatrzyłam jego ofertę :grin:

Ja zapytana w tym samym dniu po raz setny o rasę psa odwarknęłam facetowi że posokowiec mikołowski (naturalnie to mój wymysł, z nazwą mojego miasta). Ten z powagą pokiwał głową i odparł: "Tak myślałem". :cool3:

Posted

Mnie o rasę Jetsana często pytają, ale nikt mi jeszcze nie wpierał, że to jednak jest bernardyn :P Na mnie zawsze dziwnie patrzą jak ćwiczę coś z psami, Jetsan zawsze jest na lince, która się za nim ciągnie i ludzie się pytają po co taka długa smycz...
Dziecko mojej sąsiadki wspina się po płocie, żeby dostać się do psów, zawsze się z nimi dzieli jedzeniem, piciem, ostatnio psy nawet lizaka od niego dostały :lol: Matka dzieciaka pilnuje, by za dużo nie nawyrabiał, ale najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że to dziecko psów się nie boi, może wyrośnie z niego jakiś miłośnik psów? :D
Ogólnie na spacerach często słyszę: nie podchodź, bo cię połknie itp.