Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

awaria napisał(a):
Ja kiedyś byłam święcie przekonana, że doberman to suka rottweilera ;) Nie wiem czy się jasno wyraziłam :D

hehehehe dobre :D ja tam dostałam od rodziców grubaśną księgę ras psów, to obeznana byłam :cool1:

Posted

awaria napisał(a):
Ja kiedyś byłam święcie przekonana, że doberman to suka rottweilera ;) Nie wiem czy się jasno wyraziłam :D

No wypisz wymaluj przecież :)
Kiedyś na forum pisała dziewczyna, która miała berneńczyka i cavalierka tricolor - i ludzie pytali czy to mama z dzieckiem :)

Posted

awaria napisał(a):

Wiesz, ja przez x czasu byłam przekonana, że facet z sąsiedniego bloku ma dobermana i mało nie palnęłam gafy, aż sam mi przypadkiem powiedział, że to suka rottweilera... Zapytałam od razu skąd ją mają - aaa od znajomych to taniej. Już chciałam powiedzieć, widać :roll: ale ugryzłam się w język, co mam się z facetem potem krzywo patrzeć na spacerach.

Posted

awaria napisał(a):

To tak na zasadzie, że "sarna to samica jelenia", tak?:D

Posted

Sytuacja z dziś:

Idę z Mikrą bez smyczy (taki bardzo gwałtowny spacer, bo paląca potrzeba była). Z naprzeciwka nadciąga facet z siatkami. Mikra nie lubi takich, zdarza jej się rzucić do nóg, więc komenda: "Mikra, noga". Oczywiście, pies przychodzi i się cieszy. Na co facet zrobił oczy jak spodki i: "Ooo, ona się słucha!". Nie sądziłam, że w miarę usłuchany pies to taki ewenement, ale duma mnie rozpierała :)

Posted

Ja swego czasu myślałam że corgi pembroke, od kilku dobrych lat moja ukochana rasa, to kundelki :D

A co do matki i córki to słyszałam setki razy o takich sytuacjach, przy psach, sukach, dużych szczeniakach i małych dorosłych.. i zawsze ten większy to była mama, nie ważne czy w rzeczywistości to był młody samiec dużej rasy czy cokolwiek.

Posted

Avaloth napisał(a):
Ja swego czasu myślałam że corgi pembroke, od kilku dobrych lat moja ukochana rasa, to kundelki :D

A co do matki i córki to słyszałam setki razy o takich sytuacjach, przy psach, sukach, dużych szczeniakach i małych dorosłych.. i zawsze ten większy to była mama, nie ważne czy w rzeczywistości to był młody samiec dużej rasy czy cokolwiek.

Bono tez był nazwany rodzicem Zuzi. W sensie: a ten mały to jego syn? zupełnie na poważnie. (:evil_lol::evil_lol::evil_lol:)

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
A jak to jest?
Sarna kozioł?
Jeleń i łania

No ja właśnie też nigdy nie wiedziałam, bo leśnymi zwierzętami się nie interesuję i też zawsze myślałam, że sarna to samica jelenia :oops: no ale co człowiek się uczy całe życie ;)

Posted

Ostatnio idąc z Nerkiem na spacer (pies bez smyczy) w ogródku siedziała sąsiadka więc standardowo: ,,Dzień dobry". I ona raptem pyta
,,A gdzie psiaki :)?" a ja na to ,,A tu jeden idzie". Ona: ,,A, nie zauważyłam :lol:"

W ogóle ta sąsiadka ostatnio do mnie: ,, Ty to chyba musisz lubić te psy bo ciągle z nimi chodzisz na spacery (mieszkamy na wsi) :lol:

Posted

Psy-moja pasja napisał(a):
Szłam z pem babci Cairn terrierem a ktoś do mnie:
O jejku jaki duży york!

Oj tam, oj tam, to jest akurat niewielka różnica, jakby się przyczepić jedno i drugie terrier :lol:
A czasem, pseudo yoreczki całkiem podobne do Cairnów.

Mój za to już kiedyś był chihuahua. No i ogólnie wszyscy mówią, że to suczka, bo ma "wyraz pyszczka jak suczka". Ale przyjmuję to jako komplement, że jest ładny :p

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Ostatnio idąc z Nerkiem na spacer (pies bez smyczy) w ogródku siedziała sąsiadka więc standardowo: ,,Dzień dobry". I ona raptem pyta
,,A gdzie psiaki :)?" a ja na to ,,A tu jeden idzie". Ona: ,,A, nie zauważyłam :lol:"

W ogóle ta sąsiadka ostatnio do mnie: ,, Ty to chyba musisz lubić te psy bo ciągle z nimi chodzisz na spacery (mieszkamy na wsi) :lol:

Mnie na wsi pewna kobiecina pytała się "Co pani tak chodzi z tym psem?", gdy widziała mnie któryś raz spacerującą koło jej domu :) Takie komentarze na wsi to niestety normalka ...

Posted

Jak się u mnie sąsiedzi patrzyli jak tata biegał z psem! Nie dość że w stroju biegowym, czyli obcisłe spodnie, koszulka taka dziwna, to jeszcze z psem, i to takim dużym, którego oni najchętniej na łańcuchu by widzieli.
Ja co chwilę tylko słyszę od znajomych sąsiadów czy się nie boję z nim chodzić i czy mnie nie porwie.

Posted

[quote name='kiniaaa']

Mój za to już kiedyś był chihuahua. [/QUOTE]

Ooo, to u mnie na odwrót :D
Moje długowłose chihuahua to były piękne yorki.
W dodatku pan oznamił, że też ma takiego :D

Ostatnio będąc na plaży (psy puszczone luzem, bo ludzi brak - była chyba godzina 21 - mieszkam parę kroków od jeziora) podchodzi do mnie pewna pani i:
- A pani to się takich drogich piesków nie boi puszczać? (Desi pływała, Eni biegała po piasku)
- Nie, czemu? Pies jak pies.
- Przecież one kosztują po parę tysięcy!
- Wie pani, nie zastanawiam się nad tym w codziennym życiu z nimi.

Posted

ojej, 3tys ulicą idzie :D ( albo i więcej ^^)
Raz jacyś cyganie, spytali się nas co to za rasa i ile kosztuje, no to mu odpowiedziałam, że 3tys, a jaką minę zrobił! Trzeba to widzieć :lol:
Albo kolega z klasy, stwierdził, że mój pies nie jest czysty ( w sensie skundlony) Jak mu powiedziałam, że pies ma rodowód, od razu padło pytanie: to ile ty za niego musiałaś zapłacić?! Sama uzbierałam, to mam swojego tybka :D

Posted

No w moim przypadku to zazwyczaj od razu pada pytanie ile kosztowały.
(małe to to, ostatnio zrobiło się modne -.-)
I szczerze mówiąc niezwykle mnie to denerwuje...
Bo to moja osobista sprawa. Ja nikomu do kieszeni nie zaglądam i chcialabym aby nikt nie zaglądał do kieszeni mi.

Ale wielu jest takich ludzi.

Naklejka - tak taaak, napewno skundlony, co Ty tam wiesz! :D haha
Twój kolega wie lepiej!