Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj moja sunia rasy shar pei, dostała swojej pierwszej cieczki:) no i chciałam się zapytać ile taka cieczka trwa, poniewaz 3 października chemy jechac na wystawę :o i czy tkos słyszał o taki "majteczkach dla suczek podczas cieczki". Widziałam takie dla yorków, ale czy są tez dla większych psiakOw??

Posted

Z tego co pamietam to moja sunia miala m-c cieczke :o , mam nadzieje ze sie nie myle.

Co do majteczek to sa w roznych rozmiarach od yorkow do dogow :D , wiec nie masz co sie martwic. Wiekszym zmartwieniem jest jak twoja sunia w nich wytrzyma :o , bo moja poprzednia sunia zdejmowala je nonstop, 5 minut nie mogla wytrzymac. Z tego co pamietam sa tez takie wkladki do majeteczek :) .

Mozesz tez spreje zakupic ktore zmiejszaja zapach, zeby pieski az tak sie nie nie interesowaly, ale czy to dziala na 100% to nie wiem bo nie sprawdzalam.

Pozdrawiam,

Rybka i Suzi

Posted

moja Majeczka wlasnie skonczyla 1 cieczke trwala u niej "przepisowo" 3 tygodnie, majteczki kupilam i szybko sie do nich przyzwyczaila. Zakladalam jej w prawdzie tylko na noc, caly dziec spedzala na polku (bylam z nia akurat na wczasach) a nie chcialam zeby zrobila plamy :) noi wczasie podrozy autem oczywiscie.

rozmiary sa na kazdego pieska, mnie w sklepie pytano o obwod brzucha przy tylnych lapach nie wiedzialam wiec kupilam na oko :wink: i na szczescie pasowaly bo ich cena mnie zszokowala 25 / 30 zl (myslalam ze sa tansze) co do wkladek to urzywalam zwyklych 8)

pozdrawiamy

wytrwalosci w odganianiu psich amantow :D

Posted

Moja poprzednia sunia - dobermanka - nosiła takie majty i wszystko było ok (nie gryzła ich, nie sciągała).

Chcieliśmy Skrętce (shar-pei) też takie kupić, ale okazało się to zbędne. Nawet nie zauważyliśmy, kiedy dostała cieczkę. Po pierwsze jest ona tak czysta, że plam na podłodze to można było z lupą szukać (dokładnie się myła, a jak coś kapło, to wylizywała podłogę). Po drugie - psy zupełnie na nią nie reagowały. Słyszałam, że ta rasa wydziela specyficzny zapach, inny niż większość psów. I chyba to prawda.

Posted

Agata, moja Greys ma dopiero pól roku, 5 i pół miesiąca!! :o lekarz powiedziała ze to wcześnie ale się zdaża, więc nie wiem kiedy twoja sunia będzie miała :o ale powodzenia. Bronia masz rację, cieczka jest baaardzo malutka. :)