Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
no co, ja miałam w liceum łacinę:diabloti: i jak na moją katolicką szkołę przystało na pierwszej lekcji uczyliśmy się tłumaczenia przęklęstw, zwrotów typu: "krzywa kość żaby" - czyli w wymowie: " kur*a klawa pije winko":diabloti: czy jakoś tak było to tłumaczenie

ha ha :evil_lol: dobreee... ja w liceum francuski miałam, :shake: umiem się przedstawić, policzyć do 50? :diabloti: i wierszyk jeszcze umiem :evil_lol: :multi:

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dog193 napisał(a):
Króliś sliczny :loveu:
Aż mi się łza zakręciła w oku...
Tak pusto bez niej w domu...

Chlebek mu wyciągnij i juz nie dawaj.

a niby dlaczego?

Posted

a czemu ma mu nie dawać chlebka:cool3:Mój przez 9lat wpieprzał i chleb i wszystko i wszystko z nim było okej.A w dodatku całe życie spędził na balkonie i nic mu również nie było ,wchodził do domu sporadycznie.Gdyby było mu źle to nie żyłby 9lat
A wiesz co ci powiem jeszcze??Że mam na działce około 25 królików na mięso i też żrą chleb do póki nie zostaną zabite:cool3:

Posted

Spulchniacze, drożdże, kwas, konserwanty to nie najlepsze jedzonko dla królisia. Lepiej niech skubie sianko ;)

Edt:
Olek, psy, które całe zycie spędzaja na łańcuchu, dostaja ochłapy z obiadu też dożywaja późnej starości. I uważasz, że jest to ok, bo długo zyją?
Nie wiem po co mi to piszesz, chcesz mnie zdenerwować?

Posted

dog193 napisał(a):
Spulchniacze, drożdże, kwas, konserwanty to nie najlepsze jedzonko dla królisia. Lepiej niech skubie sianko ;)

Edt:
Olek, psy, które całe zycie spędzaja na łańcuchu, dostaja ochłapy z obiadu też dożywaja późnej starości. I uważasz, że jest to ok, bo długo zyją?
Nie wiem po co mi to piszesz, chcesz mnie zdenerwować?

daj już sobie spokój... jesteś przewrażliwiona... ;) miłego dnia ;)

Posted

Dog napisał(a):
bo to mój Uszolek Kochany :loveu: Kasia przyłącZ się do Nas na skype! ;)

niestety nie posiadam mikrofonu, jedynie mogę sluchać:cool3: jakbyconick KasiaRika:diabloti:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
niestety nie posiadam mikrofonu, jedynie mogę sluchać:cool3: jakbyconick KasiaRika:diabloti:

to przyłącz się :loveu:

Posted

Ja tylko dałam rade, przecież nie musisz się do niej zastosować...
Napisałam dla zasady.

Przepraszam, że zatruwam Ci życie, masz racje, na punkcie królików jestem przewrażliwiona.

W każdym razie ucholek jest przesliczny.

Posted

Zostawię, owszem.
Nie lubie byc wrzodem na tyłku, nie pcham sie tam, gdzie mnie nie chcą.

Napisałam to automatycznie, 'zboczenie zawodowe' jak ktos napisal na watku zlotowym.

Posted

Może Tobie o tym powiedziała, mnie nie, to skąd mialam wiedziec, że tutaj jestem niemile widziana.

Zapytałam sie kiedyś, czy chce zobaczyc moje króliki to napisała, że chce, więc to dla mnie równoznaczne, że nie ma nic przeciwko, żebym od czasu do czasu napisała tutaj na wątku. Gdyby nie chciała to by napisała, że nie chce.

Posted

Globaklny Dog, powiem Ci jeszcze tyle, że pierwsze słysze, żeby Królikom suchego chleba nie dawac :razz: mój jje, słodycze (nie powinien, ale wcina) a zobacz juz tyle lat przeżył... czasami jjem chipsy, podbiegnie to mu dam.. Mój wet twierdzi, ze mój Królik jako na 7 letniego bardzo dobrze się trzyma.. a zobacz, wg Ciebie dostaje, to, czego nie powinien :/ Ty odżywiałas Krolika zdorowo? miał skręt jelit? nie sugeruję, że to akurat tyczy się diety.. ale spójrzny prawdzie w oczy! więc proszę, zachowaj to dla siebie.. mój Krolik jje to co jje, trzyma się dobrze i nic tego nie zmieni :p

Posted

Ja nie mam pojęcia, skąd sie bierze skręt jelit.
Podobno wada genetyczna.

Tak jak mówiłam, burki z podwórka, które jedza byle co też dożywają sędziwego wieku, a pieski, na które się chuchało i dmuchało umierają w wieku 4 latach i co? Nie wytłumaczysz tego racjonalnie.
Wiesz jak to cholernie boli? Że wiesz, że Twój przyjaciel móglby zyć jeszcze wiele lat, a umarł jako młodzieniaszek... Nie wiesz czemu... I nie możesz nic zrobić... Życzę Ci abyć nigdy tego nie doświadczyła, bo to naprawdę straszne uczucie.

Mówię, rób jak chcesz, to Twój królik, ja to napisałam automatycznie i już ci nie będe truła tyłka.

Posted

dog193 napisał(a):
Ja nie mam pojęcia, skąd sie bierze skręt jelit.
Podobno wada genetyczna.

Tak jak mówiłam, burki z podwórka, które jedza byle co też dożywają sędziwego wieku, a pieski, na które się chuchało i dmuchało umierają w wieku 4 latach i co? Nie wytłumaczysz tego racjonalnie.
Wiesz jak to cholernie boli? Że wiesz, że Twój przyjaciel móglby zyć jeszcze wiele lat, a umarł jako młodzieniaszek... Nie wiesz czemu... I nie możesz nic zrobić... Życzę Ci abyć nigdy tego nie doświadczyła, bo to naprawdę straszne uczucie.

Mówię, rób jak chcesz, to Twój królik, ja to napisałam automatycznie i już ci nie będe truła tyłka.

ale nadal nie rozumiesz, co mam na mysli.. :roll: mój Królik jje to co jje i żyje.. jest zdowy kapujesz? co złego w dawniau suchego chleba Krolikowi? no wybacz, pierwsze słysze :p

Posted

olekg89 napisał(a):
Miałaś już iść :cool3:

Ale post jest kierowany do mnie, więc wypada odpowiedzieć.

Dog - ja nie napisałam, że król od tego zejdzie, tylko, że MOŻE zaszkodzić, bo dzikie króliki chlebem sie nie zywią, ani żadnymi składnikami, z których chleb jest zrobiony (zbożem też nie), więc ich żołądek nie jest przystosowany do trawienia go.
A to, że jest zdrowy, to tylko się cieszyć.

Posted

dog193 napisał(a):
Ale post jest kierowany do mnie, więc wypada odpowiedzieć.

Dog - ja nie napisałam, że król od tego zejdzie, tylko, że MOŻE zaszkodzić, bo dzikie króliki chlebem sie nie zywią, ani żadnymi składnikami, z których chleb jest zrobiony (zbożem też nie), więc ich żołądek nie jest przystosowany do trawienia go.
A to, że jest zdrowy, to tylko się cieszyć.

ale to nie jest dziki Królik... króty dziki królik, ma dostęp non stop do czystej wody? siana? chleba? mój jje też słodycze... to jest królik miniaturowy DOMOWY a nie dziki.. rozumiesz? ;)