Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W E S O Ł E G O
A L L E L U J A
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
◊............(..(..(
◊.............\..)..)._..-.._
◊............__)/.,','.......`.
◊..........,".....`......,--...`.
◊........,"...@.........'....`...\
◊.......(Y.............(...........;''.
◊........`--.____,.....\..........,..;
◊........((_.,----'.,---'......_,'_,'
◊............(((_,-.(((______,-'
Z okazji świąt Wielkanocnych życzymy radości, której moc przysłoni troski codzienności, miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa
>>>>>>,<<<<<<<
Wesołych Świąt

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

P.S. zapomniałam dodać.. jutro z Baltem idę na zdjęcie szwów... ale jest podejrzenie, że ma też górne powieki podwiniete... :shake: Wet da MU GŁUPIEGO "jASIA" i będzie wiadomo :cool3: ;)

Posted

Balto :roll: śliczny:loveu:, szybciutkiego powrotu do zdrówka :loveu:;)

Zajączka pięknego,
dyngusa mokrego,
koszyczka pełnego,
śniadania smacznego,
pisanek kolorowych,
świąt wesołych i zdrowych,
palemki ozdobnej,
owieczki modnej.
Wesołych Świąt życzy: Paulina i Maja;-)

Posted

Oj te Baltuś .. :-(

ja z Fiodorem idę dopiero jak będzie dużo czasu wolnego i wydaje mi się,że na wakacjach albo w czerwcu sobie wagary zrobie dłuższe. Bo wkońcu musi z nim ktoś w domku siedzieć. Jeszcze u weta z nim nie byłam ale sama byłam i ok 250 zł mi wet mówił. Z Fiodorem ide pod koniec kwietnia ;)

Wesołych. :calus:

Posted

dziękujemy wszystkim za odwiedzinki i miłe słowa ;)

Kasia&Rika zabieg kosztował 200zł, w tym był już wliczony pierwszy antybiotyk i kołnierz... Przy zdjęciu szwów, dostał znowu "głupiego jasia" + jakieś tam kropelki do oczu, za calość zapłaciłam 230zl.Wet stwierdził, że jest wszystko Ok :) miał podwiniete tylko dolne powieki... teraz już praktycznie, nie widać śladu po zabiegu.. :) oczka zagojone, jedynie sierść pod oczkami, do końca nie odrosła.. ;)

Posted

[quote name='dogg']dziękujemy wszystkim za odwiedzinki i miłe słowa ;)

Kasia&Rika zabieg kosztował 200zł, w tym był już wliczony pierwszy antybiotyk i kołnierz... Przy zdjęciu szwów, dostał znowu "głupiego jasia" + jakieś tam kropelki do oczu, za calość zapłaciłam 230zl.Wet stwierdził, że jest wszystko Ok :) miał podwiniete tylko dolne powieki... teraz już praktycznie, nie widać śladu po zabiegu.. :) oczka zagojone, jedynie sierść pod oczkami, do końca nie odrosła.. ;)

Super:multi::multi: I teraz przestaną mu oczka łzawić?:loveu:

Posted

już wszystko OK ;) Baltuś wymizniany... wczoraj byłam na łąkach i Balto miał starcie z Onkiem :mad: oczywiscie został przez Niego pogryziony, i ma otwartą ranę w okolicach szyji :-( już drugi raz, ten sam Onek został nie dopilnowany przez właścicielke, i już drugi raz rzucił się na Balta, tyle, że za pierwszym razem nic się nie stało :shake: i ja jeszcze miałam awanture, że mam agresywnego psa, bo szczekał na Onka, tylko że Balto był na smyczy a Onek luzem biegał... co za ludzie to nie wiem :angryy: :mad:

P.S. Jutro będą fotki ;)

Posted

dogg napisał(a):
już wszystko OK ;) Baltuś wymizniany... wczoraj byłam na łąkach i Balto miał starcie z Onkiem :mad: oczywiscie został przez Niego pogryziony, i ma otwartą ranę w okolicach szyji :-( już drugi raz, ten sam Onek został nie dopilnowany przez właścicielke, i już drugi raz rzucił się na Balta, tyle, że za pierwszym razem nic się nie stało :shake: i ja jeszcze miałam awanture, że mam agresywnego psa, bo szczekał na Onka, tylko że Balto był na smyczy a Onek luzem biegał... co za ludzie to nie wiem :angryy: :mad:

P.S. Jutro będą fotki ;)

Rankę jesli nie jest zbyt duża i nie trzeba szyć przemyj Rivanolem (nie szczypie).

I następny raz dzwoń po policję czy straż miejską. Babkę trzeba postraszyć, bo psa ma agresywnego, nie ma nad nim kontroli, a czepia się innych, że ich psy szczekają. :-o
No przecież od samego szczekania jeszcze nikomu nic się nie stało. Tym bardziej, że Balto był na smyczy, a onek nie i to onek podbiegł z zamiarem ataku, a nie Balto. :mad:
Babka powinna pokryć koszty ewentualnej wizyty u weta!

Posted

Rane można porównać do wielkości 10-cio groszówki.. lecz jest głęboka.. niby bardzo poważnie to nie wygląda... ale non stop, leci krew i jakaś klejąca przezroczysta wydzielina, nie wiem co to, bo nigdy nie miałam doczynienia z czymś takim.. :shake: Ogólnie jest Ok, Balto właśnie wrócił z 2 godzinnego spaceru, a raczej biegania za ptakami... myśle, że mu się to szybko zagoi.. i mam nadzieje, że więcej razy nie natkniemy się na agresora ONka :angryy: a jeśli tak... to tak jak mówi Asia, dzwonie na policję, tym baredziej, że znam adres właścicielki.. Nie rozumiem, jak można tak nie dopilnowac psa :shake: Balto zawsze szczeka na psy... do suk nie ma nic... ale zawsze gdy jestem gdzieś na łące i widze, nadchodzącego psa, Balta łapie na smycz... "zawsze szczeka" ale wiadomo, to tylko pies i może ugryżć.... no ale widocznie ludzie maja inne zdanie... tym bardziej, że co może zrobić cocker ONkowi, przecież NIc ;) to taki dużyyyy pies ;]

Posted

dogg napisał(a):
Rane można porównać do wielkości 10-cio groszówki.. lecz jest głęboka.. niby bardzo poważnie to nie wygląda... ale non stop, leci krew i jakaś klejąca przezroczysta wydzielina, nie wiem co to, bo nigdy nie miałam doczynienia z czymś takim.. :shake:

Jeśli rana jest głęboka i cały czas leci krew, to chyba jednak poszłabym do weta, ranę trzeba dobrze oczyścić, być może zszyć. A skoro znasz adres właścicielki onka, to zanieś jej rachunek od weta, niech odda Ci kasę. :mad:

Posted

No właśnie, skoro to jej pies rzucił się na Balta to niech pokrywa koszty leczenia. Z resztą beszczelność ze strony tej kobity skoro to jej pies podbiega i rzuca się na drugiego, a ona do ciebie,że masz agresywnego psa bo szczeka. Fiodor też na psy szczeka ale takiej sytuacji nie miałam i mam nadzieję,że mieć nie będę.

Eh co ten Balto ma raz go kopią jacyś nienormalni ludzie przed sklepem,a teraz pies go pogryzł. A jak oczka? Zagoiło się wszytsko ładnie? ;)

Posted

ja też spotkałam się wiele razy z tym że ludzie agresywne psy puszczają ze smyczy. Ja jak widzę że nadchodzi ktoś z psem to od razu zapinam Frodzia. Tez szczeka ale na smyczy nie jest groźny.Nie którzy ludzie nie myślą poprostu! ucałuj Baltusia! pozdrawiamy!!

Posted

Hej :) jak widzicie są ludzie i parapety... No cóż byłam z Baltem u Weta obejrzał ranke i jest ok... lecz przedwczoraj byłam z Nim w lesie.. zobaczył rzekę, odrazu wskoczył... bylismy okolo 3 godziny i oczywsicie było wszystko ok.. przyjechalismy do domu, wykapałam go.. zobaczyłysmy z Mamą, że rana zrobiła się jakaś większa, wypływa z niej jakaś zielona wydzielina... teraz Balto ma już strupa... ale nie tylko na ranie... strupek jest ogromny! wydaję Nam się, że popsrostu ta "wydzielina się rozlała" i stąd ten strup... jutro idę z Nim do weta, bo dzisiaj niestety go nie było... Narazie nie płaciłam nic, gdzyz znam owego weta długo :cool3: zawsze mówi "Magda po znajomośći".. ale wydaję mi się, że to nic wielkiego, choziaż strupy są jakieś 2 cm od rany...
Miałam wstawić fotki, no ale niestety mi się nie udało, miałam mieć aparat, ale nic z tego nie wyszło...
Pozdarwiamy :cool3:;)

Posted

dogg napisał(a):
Hej :) jak widzicie są ludzie i parapety... No cóż byłam z Baltem u Weta obejrzał ranke i jest ok... lecz przedwczoraj byłam z Nim w lesie.. zobaczył rzekę, odrazu wskoczył... bylismy okolo 3 godziny i oczywsicie było wszystko ok.. przyjechalismy do domu, wykapałam go.. zobaczyłysmy z Mamą, że rana zrobiła się jakaś większa, wypływa z niej jakaś zielona wydzielina... teraz Balto ma już strupa... ale nie tylko na ranie... strupek jest ogromny! wydaję Nam się, że popsrostu ta "wydzielina się rozlała" i stąd ten strup... jutro idę z Nim do weta, bo dzisiaj niestety go nie było... Narazie nie płaciłam nic, gdzyz znam owego weta długo :cool3: zawsze mówi "Magda po znajomośći".. ale wydaję mi się, że to nic wielkiego, choziaż strupy są jakieś 2 cm od rany...
Miałam wstawić fotki, no ale niestety mi się nie udało, miałam mieć aparat, ale nic z tego nie wyszło...
Pozdarwiamy :cool3:;)

A zdezynfakowałaś chociaż tą rankę? Rivanolem albo wodą utlenioną?