Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
super film i biedna piłka:evil_lol: kogo są tam takie zgrabne nogi?:cool3: komu tak ciepło?:cool3:

dzieki, a nogi? to nie wiem kogo.. :razz: :cool3:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']http://i33.tinypic.com/mw4gmo.jpg
Króliś nie dostał zawału? :-o :cool3: :evil_lol:

Nie, już się Balta nie boi :lol: Skika po domu tak jak kiedyś, czasami nawet wskoczy na kanape do Balta i go obwąchuje :diabloti: :eviltong:

http://i33.tinypic.com/1676sr4.jpg
Strażnik piłeczek. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

http://i33.tinypic.com/otixko.jpg
Ale go powykręcało. :roflt: :roflt: :roflt:
Twoja Gingerka nie jest lepsza.. :diabloti:

Posted

[quote name='Anka_ZG']czesc:) no proszę, co ja widzę, zdjęcia, duuuzio zdjęć:multi::multi:
http://i33.tinypic.com/otixko.jpg
Ech chyba ostatnio staje się zarażliwa ta chorowa powykrecanych spanieli, chyba przez dogo sie rozchodzi:shake:;)

Cześć Ania :)

oj chyba tak, a reczej napewno :cool3: :evil_lol:

Posted

BobowitaMW napisał(a):
Śliczny Baltuś. :loveu:

Świetnie bawi się tą piłką na filmiku!! :lol::lol::lol::loveu:

a dziękować :)

Posted

Poza tym , mam takie pytanie, a mianowicie, jak oduczyć Balta szczekania na kązdego przechodnia? :mad:
Jak trafił do mnie, był taki spokojny, każdego psa się bał, nawet Ratlerka :evil_lol:
Teraz go nie poznaje :shake: :-( Nad każdym psem chcę dominować, wyjątki się tylko zdarzają jeśli chodzi o suki, chociaż moja mama ost byla z Nim na dworzu (trzymała go na smyczy) podeszła do znajomej, która była z 4 miesiecznym amstafem, Balto się bawił z sunią a po chwili się na Nią rzucił.. :shake:
A co do ludzi to mu zupełnie odibija, nie przejdzie obojętnie obok obcego człowieka, szczeka masakrycznie, i chce się rzucać.. Co ja mam w takiej sytuacji zrobić? Da się go tego oduczyć? Nie mam pojęcia skąd u Niego takie zachowanie, wcześniej tak nie robił.. :shake::mad:

Posted

[quote name='dogg']Poza tym , mam takie pytanie, a mianowicie, jak oduczyć Balta szczekania na kązdego przechodnia? :mad:
Jak trafił do mnie, był taki spokojny, każdego psa się bał, nawet Ratlerka :evil_lol:
Teraz go nie poznaje :shake: :-( Nad każdym psem chcę dominować, wyjątki się tylko zdarzają jeśli chodzi o suki, chociaż moja mama ost byla z Nim na dworzu (trzymała go na smyczy) podeszła do znajomej, która była z 4 miesiecznym amstafem, Balto się bawił z sunią a po chwili się na Nią rzucił.. :shake:
A co do ludzi to mu zupełnie odibija, nie przejdzie obojętnie obok obcego człowieka, szczeka masakrycznie, i chce się rzucać.. Co ja mam w takiej sytuacji zrobić? Da się go tego oduczyć? Nie mam pojęcia skąd u Niego takie zachowanie, wcześniej tak nie robił.. :shake::mad:
Ja niestety za bardzo nie pomogę, bo nie miałam takich problemów, ale możesz założyć wątek w dziale Wychowanie lub podczepić się pod istniejące już wątki.

Najpierw jednak poczytaj to, co zostało tam już napisane. ;)

Szczekanie:
Szczekanie - Dogomania Forum

Agresja:
Agresja - Dogomania Forum

Posted

Pisałam gdzieś jak oduczyć psa skakania na ludzi, więc pozwolisz, że po prostu zacytuje swój post ;)

BBeta napisał(a):
Musisz zacząć odwracać jej uwage, jak zobaczysz, że ktoś nadchodzi zatrzymujesz się i każesz psu na przykład usiąść - nagradzasz smakołykiem. Cała jej uwaga będzie skupiona na Tobie, po jakiś czasie zacznie przechodniów po prostu ignorować ;)

Kastracja też powinna wyeliminować problem

Posted

Asia, BBeta dziękuję :)
BBeta od dzisiaj stosuje się do Twoich wskazówek, zobaczymy co z tego wyniknie, dzieki jeszcze raz.. ;)

Posted

Moje nie szczekają na ludzi, za to pchają pyska do każdego, żeby się przywitać, też to nie jest dobre, bo nie wszyscy mają ochotę. Też by mi się przydał sposób jakiś ;)

Posted

jbk napisał(a):
Moje nie szczekają na ludzi, za to pchają pyska do każdego, żeby się przywitać, też to nie jest dobre, bo nie wszyscy mają ochotę. Też by mi się przydał sposób jakiś ;)

ALe Aniołeczki :loveu:
ale w sumie masz racje, nie każdy ma ochote.. Napewno da się takiego zachowania oduczyć, ale jak, ja Ci niestety nie powiem.. :shake: :mad:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
A że chora jestem ciągle... ech ...
A Rikusi jutro idziemy ściągać szwy:multi:
A młoda szaleje jak się tylko da:D

Oj, oj.. wracaj szybko do zdrowia! :calus:
i super :) :multi: