Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
http://i34.tinypic.com/mwccpc.jpg
Fajne legowisko ma Baltuś. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

uwielbia tu spać :cool3:

Super urządzony ten pokoik, uwielbiam takie ciepłe kolorki. :p

ALe głupoty gadacie :mad: ale z kolorkami się zgodzę, sama wybierałam :evil_lol:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
a odwrotenie?:diabloti:

Balto jeszcze nie widział Riki :cool3: ale jak dodasz noweee fotki to mu pokaże :evil_lol:

Posted

dogg napisał(a):
Balto jeszcze nie widział Riki :cool3: ale jak dodasz noweee fotki to mu pokaże :evil_lol:

Masz pełno w galerii , nawet filmik, choć ciemny ...

teraz mu się nie pokaże, jest taka nieuczesana:oops: i ma niedokładny makijaż:oops:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
Masz pełno w galerii , nawet filmik, choć ciemny ...

teraz mu się nie pokaże, jest taka nieuczesana:oops: i ma niedokładny makijaż:oops:

Ojoj no tak przecież to w końcu kobieta :evil_lol:
A u Nas pełno śniegu :multi: :multi: :multi:

Posted

U nas wszystko stopniało ... Ale wczoraj bylismy na dworze na spacerze jak padało i Rika chyba pierwszy raz widziała śnieg - próbowała skakać i go łapać:evil_lol: a potem jeść - ale nie za dużo jej pozwalałam by nie przeziębiła gardła:cool3:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
U nas wszystko stopniało ... Ale wczoraj bylismy na dworze na spacerze jak padało i Rika chyba pierwszy raz widziała śnieg - próbowała skakać i go łapać:evil_lol: a potem jeść - ale nie za dużo jej pozwalałam by nie przeziębiła gardła:cool3:

Hehe, to macie ciape :cool3: u Nas jeszze śnieżek nie stopniał, jest przymrozek ;) Balto dzisiaj aportował kulki ze śniegu, był strasznie szczęsliwy na widok śniegu, pierwsze co, po wyjsciu rano, to nie siusiu, tylko tarzanie się w śnieżku :cool3:

P.S. Balto też śnieg wsuwał :shake: :cool3:

Posted

dogg napisał(a):
Hehe, to macie ciape :cool3: u Nas jeszze śnieżek nie stopniał, jest przymrozek ;) Balto dzisiaj aportował kulki ze śniegu, był strasznie szczęsliwy na widok śniegu, pierwsze co, po wyjsciu rano, to nie siusiu, tylko tarzanie się w śnieżku :cool3:

a jednak nie wszystko stopniało! Na ulicach ciapa, a w parku puszysty śnieżek [ale na śnieżki to on się nie nadaje:shake:]

Posted

I kolejny spanielek który ma ogonek a moja nie ma:( ja też swoją adoptowalam coś koło roku jak miała:) A twój ma fajny brązowy nochalek:) i widze że tak jak moja lubi spać w łóżku: chyab wszystkie spaniele to lubią:)

Posted

dogg napisał(a):

Zupełnie jakbym widziała Gingerkę jak ją rano wypuściłam z domu. :evil_lol:
Po jakimś czasie zawołałam ją w końcu do domu, to przyszła pod drzwi, ale szyko zwiała spowrotem, wysiusiała się i w końcu przyszła do domu. Na widok śniegu zapomniała po co w ogóle wyszła na dwór. :-o :evil_lol:

Posted

Zupełnie jakbym widziała Gingerkę jak ją rano wypuściłam z domu. :evil_lol:
Po jakimś czasie zawołałam ją w końcu do domu, to przyszła pod drzwi, ale szyko zwiała spowrotem, wysiusiała się i w końcu przyszła do domu. Na widok śniegu zapomniała po co w ogóle wyszła na dwór. :-o :evil_lol:

Ale mają radoche z tym śniegiem :evil_lol: ale i tak już chce lato, nie ma to jak czysty i suchutki Spanielek po spacerku :cool3: a w ost, czasie, ile razy wyjdzie na dwór, tyle razy ląduje w wannie, łapki całeee ufajdane.. :evil_lol::evil_lol:

Posted

A teraz z innej pólki..
Ostatnio, tak myśle czy weta nie zmienić.. Balto od kąd do mnie trafił (29.09) ma ciągle problemy z oczami, na początku wet polecił przemywanie herbatą no i tak robiłam, poprawy nie było :shake: następnie zaczełam przemywac oczka rumiankiem, gdy tez to nie poskutkowało, kupiłam świetlik... No i żadnych efektów nie ma.. Ciągle zaropiałe i załzawione oczy.. :shake: Możliwe, że On ma jakąś alergie? Nie, wiem już sama, co o tym myśleć..

Posted

dogg napisał(a):
A teraz z innej pólki..
Ostatnio, tak myśle czy weta nie zmienić.. Balto od kąd do mnie trafił (29.09) ma ciągle problemy z oczami, na początku wet polecił przemywanie herbatą no i tak robiłam, poprawy nie było :shake: następnie zaczełam przemywac oczka rumiankiem, gdy tez to nie poskutkowało, kupiłam świetlik... No i żadnych efektów nie ma.. Ciągle zaropiałe i załzawione oczy.. :shake: Możliwe, że On ma jakąś alergie? Nie, wiem już sama, co o tym myśleć..

Wiesz co, ja mam to samo. Rika też ma cały czas takie oczka. Dostawałam długo jakiś antybiotyk na te oczka i teraz zamiast czerwone są różowe, ale cały czas łzawią i ropieją, a wetka powiedziała, że u spanieli tak już jest i nie da się tego całkowicie wyeliminować ... Powiedziała, że jest to zatkania kanałów łzowych i zamiast spływać do nosa zatrzymuje się na oczkach i stąd ta wydzielina, mówiła , że pomaga też masowanie oczek pieska. Chwytasz w dwie ręce pyszczek i masujesz pod oczkami jednym palcem wkoło średnio mocno naciskając - to pobudza kanały łzowe.

Posted

U nas też jest śnieżek :multi: Nie za dużo, ale tarzać w czym się jest :multi:

Co do oczek, to nie pomogę, bo u Diuny problemu nie mam. U Kacpra- kota perskiego przemywam czarną mocną herbatą codziennie.

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
Wiesz co, ja mam to samo. Rika też ma cały czas takie oczka. Dostawałam długo jakiś antybiotyk na te oczka i teraz zamiast czerwone są różowe, ale cały czas łzawią i ropieją, a wetka powiedziała, że u spanieli tak już jest i nie da się tego całkowicie wyeliminować ... Powiedziała, że jest to zatkania kanałów łzowych i zamiast spływać do nosa zatrzymuje się na oczkach i stąd ta wydzielina, mówiła , że pomaga też masowanie oczek pieska. Chwytasz w dwie ręce pyszczek i masujesz pod oczkami jednym palcem wkoło średnio mocno naciskając - to pobudza kanały łzowe.

Dzięki :calus:więc narazie nie widze innego wyjscia niż masowanie oczek :cool3: mam nadzieje, że to coś pomoże.. :roll:

Posted

Estera napisał(a):
U nas też jest śnieżek :multi: Nie za dużo, ale tarzać w czym się jest :multi:

Co do oczek, to nie pomogę, bo u Diuny problemu nie mam. U Kacpra- kota perskiego przemywam czarną mocną herbatą codziennie.

Powodzenia.. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Tak, to może być wina zatkanych kanalików łzowych.
Łzawienie może samo minąć w wieku 1,5-2 lat, jak nie minie, to trzeba będzie działać. Ale zawsze warto skonsultować z innym wetem. ;)

Zobaczymy, może minie.. I z tego co pisze Kasia, to raczej wizyta u weta nic tu nie pomoże.. :shake: