Asia & Ginger Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 http://i34.tinypic.com/mwccpc.jpg Fajne legowisko ma Baltuś. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu: Super urządzony ten pokoik, uwielbiam takie ciepłe kolorki. :p Quote
Kasia&Rika Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 http://i37.tinypic.com/2yoboet.jpg Rika popatrzyła i sie zakochała:loveu: :diabloti::diabloti: Quote
Dog Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Estera napisał(a):http://i37.tinypic.com/2yoboet.jpg - chyba zbyt zadowolony z Twojego pomysłu to on nie był :evil_lol: :loveu: oj chyba tak :eviltong: http://i37.tinypic.com/2nbbura.jpg - ale masz czysto w domu :shock: świetnie urządzony ten kącik co widać :loveu: Czysto? :evil_lol: A co do pokoju, to raczej tak normlanie jest to wszystko urządzone :cool3: ale dzięki :oops:;) Quote
Dog Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Asia & Ginger napisał(a):http://i34.tinypic.com/mwccpc.jpg Fajne legowisko ma Baltuś. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu: uwielbia tu spać :cool3: Super urządzony ten pokoik, uwielbiam takie ciepłe kolorki. :p ALe głupoty gadacie :mad: ale z kolorkami się zgodzę, sama wybierałam :evil_lol: Quote
Dog Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Kasia&Rika napisał(a):http://i37.tinypic.com/2yoboet.jpg Rika popatrzyła i sie zakochała:loveu: :diabloti::diabloti: No widzisz, ja już wcześniej Ci mówiłam, że Balto wpadł Rice w oko :evil_lol: :loveu: Quote
Dog Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 BobowitaMW napisał(a):http://i37.tinypic.com/2yoboet.jpg Nooooooochaaaaaaaaaleeeeeeeeek!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: takk, tak brązowy Nochal.. :loveu: :cool3: Quote
Kasia&Rika Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 dogg napisał(a):No widzisz, ja już wcześniej Ci mówiłam, że Balto wpadł Rice w oko :evil_lol: :loveu: a odwrotenie?:diabloti: Quote
Dog Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Kasia&Rika napisał(a):a odwrotenie?:diabloti: Balto jeszcze nie widział Riki :cool3: ale jak dodasz noweee fotki to mu pokaże :evil_lol: Quote
Kasia&Rika Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 dogg napisał(a):Balto jeszcze nie widział Riki :cool3: ale jak dodasz noweee fotki to mu pokaże :evil_lol: Masz pełno w galerii , nawet filmik, choć ciemny ... teraz mu się nie pokaże, jest taka nieuczesana:oops: i ma niedokładny makijaż:oops: Quote
Dog Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Kasia&Rika napisał(a):Masz pełno w galerii , nawet filmik, choć ciemny ... teraz mu się nie pokaże, jest taka nieuczesana:oops: i ma niedokładny makijaż:oops: Ojoj no tak przecież to w końcu kobieta :evil_lol: A u Nas pełno śniegu :multi: :multi: :multi: Quote
Kasia&Rika Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 U nas wszystko stopniało ... Ale wczoraj bylismy na dworze na spacerze jak padało i Rika chyba pierwszy raz widziała śnieg - próbowała skakać i go łapać:evil_lol: a potem jeść - ale nie za dużo jej pozwalałam by nie przeziębiła gardła:cool3: Quote
Dog Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Kasia&Rika napisał(a):U nas wszystko stopniało ... Ale wczoraj bylismy na dworze na spacerze jak padało i Rika chyba pierwszy raz widziała śnieg - próbowała skakać i go łapać:evil_lol: a potem jeść - ale nie za dużo jej pozwalałam by nie przeziębiła gardła:cool3: Hehe, to macie ciape :cool3: u Nas jeszze śnieżek nie stopniał, jest przymrozek ;) Balto dzisiaj aportował kulki ze śniegu, był strasznie szczęsliwy na widok śniegu, pierwsze co, po wyjsciu rano, to nie siusiu, tylko tarzanie się w śnieżku :cool3: P.S. Balto też śnieg wsuwał :shake: :cool3: Quote
Kasia&Rika Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 dogg napisał(a):Hehe, to macie ciape :cool3: u Nas jeszze śnieżek nie stopniał, jest przymrozek ;) Balto dzisiaj aportował kulki ze śniegu, był strasznie szczęsliwy na widok śniegu, pierwsze co, po wyjsciu rano, to nie siusiu, tylko tarzanie się w śnieżku :cool3: P.S. Balto też śnieg wsuwał :shake: :cool3: a jednak nie wszystko stopniało! Na ulicach ciapa, a w parku puszysty śnieżek [ale na śnieżki to on się nie nadaje:shake:] Quote
_!AsiuteK!_ Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 I kolejny spanielek który ma ogonek a moja nie ma:( ja też swoją adoptowalam coś koło roku jak miała:) A twój ma fajny brązowy nochalek:) i widze że tak jak moja lubi spać w łóżku: chyab wszystkie spaniele to lubią:) Quote
Asia & Ginger Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 dogg napisał(a):Hehe, to macie ciape :cool3: u Nas jeszze śnieżek nie stopniał, jest przymrozek ;) Balto dzisiaj aportował kulki ze śniegu, był strasznie szczęsliwy na widok śniegu, pierwsze co, po wyjsciu rano, to nie siusiu, tylko tarzanie się w śnieżku :cool3: P.S. Balto też śnieg wsuwał :shake: :cool3: Zupełnie jakbym widziała Gingerkę jak ją rano wypuściłam z domu. :evil_lol: Po jakimś czasie zawołałam ją w końcu do domu, to przyszła pod drzwi, ale szyko zwiała spowrotem, wysiusiała się i w końcu przyszła do domu. Na widok śniegu zapomniała po co w ogóle wyszła na dwór. :-o :evil_lol: Quote
Dog Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Zupełnie jakbym widziała Gingerkę jak ją rano wypuściłam z domu. :evil_lol: Po jakimś czasie zawołałam ją w końcu do domu, to przyszła pod drzwi, ale szyko zwiała spowrotem, wysiusiała się i w końcu przyszła do domu. Na widok śniegu zapomniała po co w ogóle wyszła na dwór. :-o :evil_lol: Ale mają radoche z tym śniegiem :evil_lol: ale i tak już chce lato, nie ma to jak czysty i suchutki Spanielek po spacerku :cool3: a w ost, czasie, ile razy wyjdzie na dwór, tyle razy ląduje w wannie, łapki całeee ufajdane.. :evil_lol::evil_lol: Quote
Dog Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 A teraz z innej pólki.. Ostatnio, tak myśle czy weta nie zmienić.. Balto od kąd do mnie trafił (29.09) ma ciągle problemy z oczami, na początku wet polecił przemywanie herbatą no i tak robiłam, poprawy nie było :shake: następnie zaczełam przemywac oczka rumiankiem, gdy tez to nie poskutkowało, kupiłam świetlik... No i żadnych efektów nie ma.. Ciągle zaropiałe i załzawione oczy.. :shake: Możliwe, że On ma jakąś alergie? Nie, wiem już sama, co o tym myśleć.. Quote
Kasia&Rika Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 dogg napisał(a):A teraz z innej pólki.. Ostatnio, tak myśle czy weta nie zmienić.. Balto od kąd do mnie trafił (29.09) ma ciągle problemy z oczami, na początku wet polecił przemywanie herbatą no i tak robiłam, poprawy nie było :shake: następnie zaczełam przemywac oczka rumiankiem, gdy tez to nie poskutkowało, kupiłam świetlik... No i żadnych efektów nie ma.. Ciągle zaropiałe i załzawione oczy.. :shake: Możliwe, że On ma jakąś alergie? Nie, wiem już sama, co o tym myśleć.. Wiesz co, ja mam to samo. Rika też ma cały czas takie oczka. Dostawałam długo jakiś antybiotyk na te oczka i teraz zamiast czerwone są różowe, ale cały czas łzawią i ropieją, a wetka powiedziała, że u spanieli tak już jest i nie da się tego całkowicie wyeliminować ... Powiedziała, że jest to zatkania kanałów łzowych i zamiast spływać do nosa zatrzymuje się na oczkach i stąd ta wydzielina, mówiła , że pomaga też masowanie oczek pieska. Chwytasz w dwie ręce pyszczek i masujesz pod oczkami jednym palcem wkoło średnio mocno naciskając - to pobudza kanały łzowe. Quote
Estera Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 U nas też jest śnieżek :multi: Nie za dużo, ale tarzać w czym się jest :multi: Co do oczek, to nie pomogę, bo u Diuny problemu nie mam. U Kacpra- kota perskiego przemywam czarną mocną herbatą codziennie. Quote
Asia & Ginger Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Tak, to może być wina zatkanych kanalików łzowych. Łzawienie może samo minąć w wieku 1,5-2 lat, jak nie minie, to trzeba będzie działać. Ale zawsze warto skonsultować z innym wetem. ;) Quote
Anka_ZG Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 hej:) http://i37.tinypic.com/2yoboet.jpg ale on zaspany, biedulka jeszcze musi pozować:cool3: Quote
Dog Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Kasia&Rika napisał(a):Wiesz co, ja mam to samo. Rika też ma cały czas takie oczka. Dostawałam długo jakiś antybiotyk na te oczka i teraz zamiast czerwone są różowe, ale cały czas łzawią i ropieją, a wetka powiedziała, że u spanieli tak już jest i nie da się tego całkowicie wyeliminować ... Powiedziała, że jest to zatkania kanałów łzowych i zamiast spływać do nosa zatrzymuje się na oczkach i stąd ta wydzielina, mówiła , że pomaga też masowanie oczek pieska. Chwytasz w dwie ręce pyszczek i masujesz pod oczkami jednym palcem wkoło średnio mocno naciskając - to pobudza kanały łzowe. Dzięki :calus:więc narazie nie widze innego wyjscia niż masowanie oczek :cool3: mam nadzieje, że to coś pomoże.. :roll: Quote
Dog Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Estera napisał(a):U nas też jest śnieżek :multi: Nie za dużo, ale tarzać w czym się jest :multi: Co do oczek, to nie pomogę, bo u Diuny problemu nie mam. U Kacpra- kota perskiego przemywam czarną mocną herbatą codziennie. Powodzenia.. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Dog Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Asia & Ginger napisał(a):Tak, to może być wina zatkanych kanalików łzowych. Łzawienie może samo minąć w wieku 1,5-2 lat, jak nie minie, to trzeba będzie działać. Ale zawsze warto skonsultować z innym wetem. ;) Zobaczymy, może minie.. I z tego co pisze Kasia, to raczej wizyta u weta nic tu nie pomoże.. :shake: Quote
Dog Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Anka_ZG napisał(a):hej:) http://i37.tinypic.com/2yoboet.jpg ale on zaspany, biedulka jeszcze musi pozować:cool3: Gdzie tam bidulka :evil_lol: i wcale nie był wtedy zaspany, poprostu został potraktowany lampą błyskową :cool3: :diabloti: Quote
Recommended Posts