Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia, Estera ja to juz się nie moge doczekać tego zlotu :loveu: fajnie, że sie spotkamy ;):multi:

Pozatym mam takie pyt, co tu zrobić zeby Balto zaczoł akceptować innych domowników? On chodzi za mną krok w krok, nikogo nie słucha oprócz mnie.. Gdy wychodze do szkoly, lezy pod drzwami i piszczy, i chociaż jest ktoś w domu, Jego to zupełnie nie obchodzi. Muszę być ja i koniec. Mama raz wyszła z Nim na spacer, puscila go na łące, potem go nie mogła złapać, nie reagował kompletnie na jej komendy:shake: :mad: No i tak się zastanawiam, co będzie jak gdzies wyjade np. na tydzien.. :roll: W domu, beze mnie to chyba oszaleje, i nie będzie mógł biegać, mama boi się go puszczać ze smyczy..

Posted

U mnie na początku też Rika akceptowała tylko mnie, wariowała np. jak musiała zostać u babci w mieszkaniu a ja szłam do wc na pietro:shake: Ale z biegiem czasu się przyzwyczaiła, mama przekupiła ją jakimiś przysmakami, często ją głaszcze i teraz obojętnie czy wychodzę ja czy mama to lekko piszczy pod drzwiami i jest taka niespokojna trochę dopóki wszyscy znów w domu nie będą. A ze smyczy to moja mama jej nigdy nie spuszcza bo się boi:evil_lol:'

A jaki jest stosunek twojej mamy do Balta? Może więcej wspólnego czasu razem? Tekże pod twoją obecnością:)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
http://i33.tinypic.com/xkyy60.jpg
Cudny kochany pycholek. :loveu: :loveu: :loveu:

Ja też się bardzo cieszę! :multi: :multi: :multi:
cieszysz się, że będziemy tyle dni razem w domku? :evil_lol:
dogg napisał(a):
Asia, Estera ja to juz się nie moge doczekać tego zlotu :loveu: fajnie, że sie spotkamy ;):multi:
Na zlocie fajnie jest :loveu: :evil_lol:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
ja też się zastanawiam nad zlotem, ale zobaczymy co będzie:eviltong: Ale chętnie spotkam Balta, Gringerkę i was:)
A Diunki mojej i Szyszencji nie chcesz? :placz:
Przyjedź, przyjedź! Im więcej cockrów tym fajniej :loveu: :evil_lol:

Posted

Estera napisał(a):
A Diunki mojej i Szyszencji nie chcesz? :placz:
Przyjedź, przyjedź! Im więcej cockrów tym fajniej :loveu: :evil_lol:

i was - to była odpowiedź do ciebie:D pewnie, że chce! :multi:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
U mnie na początku też Rika akceptowała tylko mnie, wariowała np. jak musiała zostać u babci w mieszkaniu a ja szłam do wc na pietro:shake: Ale z biegiem czasu się przyzwyczaiła, mama przekupiła ją jakimiś przysmakami, często ją głaszcze i teraz obojętnie czy wychodzę ja czy mama to lekko piszczy pod drzwiami i jest taka niespokojna trochę dopóki wszyscy znów w domu nie będą. A ze smyczy to moja mama jej nigdy nie spuszcza bo się boi:evil_lol:'

A jaki jest stosunek twojej mamy do Balta? Może więcej wspólnego czasu razem? Tekże pod twoją obecnością:)

Hmm.. Moja mama Balta uwielbia, jakby mogła zagłaskała by go na śmierć, wychodzi z Nim na dwór, daje jedzonko, raz nawet Balto spał z Nią w łózku, ale to i tak nie całą noc :P Potem przyszedł do mnie.. Ogólnie, co by się nie robiło, On widzi tylko mnie, każdego olewa. Ost 1 listopada, byliśmy na wsi u mojej babci, która w domku mieszka. Ja poszlam do koscioła, Moja mama na chwile wychodziła na dwór, Balto wybiegł za Nią mówila ze zaczoł biec za mną, tzn szukać mnie.. Wołała Go i nic, wrócil pod drzwi po 20 minutach :mad::roll:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
ja też się zastanawiam nad zlotem, ale zobaczymy co będzie:eviltong: Ale chętnie spotkam Balta, Gringerkę i was:)

Dawaj na zlot z Rikunią.. :loveu::loveu::loveu:

Posted

WOW.
Moja mama Rike "lubi". Wyjdzie z nią na spacer, czasami pogłaska. Ale jakoś szczególnie się nią nie zajmuje, tylko ciągle uczy ją żebrania :angryy:
A Rika by się za nią wściekła:angryy::eviltong:

A co do zlotu, to zobacze, zależy od mojego zdrowia i nie ukrywająć: finansów. Ale bardzo bym chciała:D

Posted

No widzisz, w przypadku mojej mamy jest odwrotnie, Ona uwielbia Balta czesać itd, wczoraj wrócilam z Nim był cały brudny, idę go myć tzn łapki, mama się wyrwała, " ja go umyje, bardzo lubie to robić" :eviltong::cool3:

Więc miejmy nadzieje, ze dasz rade pojechać na zlocik ;)

Posted

dogg napisał(a):
No widzisz, w przypadku mojej mamy jest odwrotnie, Ona uwielbia Balta czesać itd, wczoraj wrócilam z Nim był cały brudny, idę go myć tzn łapki, mama się wyrwała, " ja go umyje, bardzo lubie to robić" :eviltong::cool3:

Więc miejmy nadzieje, ze dasz rade pojechać na zlocik ;)

:mdleje:

zamienimy się? moja by w życiu Riki nie wykąpała, a nawet ne wytarła łapek! Jak wraca ze spacerku to mnie woła:roll:

Posted

Hehe, moja mama bardzo kocha wszystkie zwierzaki, a Balta to juz ponad wszystko.. Nie chciała sie zgodzić na pieska, tylko ze względu na obowiązki, no ale stwierdziła, że dorosłam i jestem odpowiedzialna więc sie zgodziła ;)

P.S. Na mamy się nie zamieniam :evil_lol::eviltong:

Posted

dogg napisał(a):
Hehe, moja mama bardzo kocha wszystkie zwierzaki, a Balta to juz ponad wszystko.. Nie chciała sie zgodzić na pieska, tylko ze względu na obowiązki, no ale stwierdziła, że dorosłam i jestem odpowiedzialna więc sie zgodziła ;)

P.S. Na mamy się nie zamieniam :evil_lol::eviltong:

:mdleje:
moja nie lubi zwierząt, żadnych, ewentualnie pogłaska, u kogoś popatrz, Rika to przykry obowiązek kiedy jestem w szkole ... :roll:

Posted

Moja mama psów nie wykąpie, ale łapki po spacerze i owszem wytrze. No bo nie daj Boże na kanape wskoczą :evil_lol:
Ja ostatnio nie mam czasu, więc na spacery na bieganie chodzi moja mama. Kilku komend Szyszkę nauczyła, bo ja miałam lenia :roll: Nakarmi jak poproszę i dokładnie powiem gdzie karma i w której puszce dla kogo stoi :evil_lol:
Kitkę Siu zrobi.
Wymemla, do łózka weźmie obie :loveu:
Twierdzi, że trzeciego psa niet i że nie znosi tych bestii, ale jej nie wierzę :evil_lol: 2-3 lata temu też mówiła, nigdy drugiego psa!
Narzekać nie mogę :loveu:

Posted

Estera napisał(a):
Moja mama psów nie wykąpie, ale łapki po spacerze i owszem wytrze. No bo nie daj Boże na kanape wskoczą :evil_lol:
Ja ostatnio nie mam czasu, więc na spacery na bieganie chodzi moja mama. Kilku komend Szyszkę nauczyła, bo ja miałam lenia :roll: Nakarmi jak poproszę i dokładnie powiem gdzie karma i w której puszce dla kogo stoi :evil_lol:
Kitkę Siu zrobi.
Wymemla, do łózka weźmie obie :loveu:
Twierdzi, że trzeciego psa niet i że nie znosi tych bestii, ale jej nie wierzę :evil_lol: 2-3 lata temu też mówiła, nigdy drugiego psa!
Narzekać nie mogę :loveu:

Ja chce taka mame:placz:I tzta:placz:
Moja stwierdza ze sa bo sa ale to moj problem.Nakarmic nakarmi,wypuscic na dwor wypusci.Ale nic wiecej:roll:
Tz twierdzi ze najlepszy spaniel to spaniel nie obcinany czyli totalny kudlacz:roll:I jeden pies starczy:roll:
No ale shih tzu to by chcial:evil_lol:

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Ja chce taka mame:placz:I tzta:placz:
Moja stwierdza ze sa bo sa ale to moj problem.Nakarmic nakarmi,wypuscic na dwor wypusci.Ale nic wiecej:roll:
Tz twierdzi ze najlepszy spaniel to spaniel nie obcinany czyli totalny kudlacz:roll:I jeden pies starczy:roll:
No ale shih tzu to by chcial:evil_lol:
Mamy nie oddam :loveu: Tżtem, o ile znajde takiego fajnego też się nie podzielę :diabloti:
To powiedz mu, że z shih tzu jest jeszcze więcej roboty niż ze spanielem :evil_lol: Pisałam Ci kiedyś ile roboty jest z yorkiem, pomyśl, że shih tzu potrzebuje jeszcze więcej tego wszystkiego :crazyeye: Hodowczyni mi pisała, że ST są chyba najtrudniejszą rasą jeśli chodzi o pielęgnację włosa :shake:
Cockeromaniaczka- a może Ty na zlocik się wybierzesz? :loveu: I stworzymy planowaną w tym roku mafię cockerkową :evil_lol:

Posted

dogg napisał(a):

Pozatym mam takie pyt, co tu zrobić zeby Balto zaczoł akceptować innych domowników? On chodzi za mną krok w krok, nikogo nie słucha oprócz mnie.. Gdy wychodze do szkoly, lezy pod drzwami i piszczy, i chociaż jest ktoś w domu, Jego to zupełnie nie obchodzi. Muszę być ja i koniec. Mama raz wyszła z Nim na spacer, puscila go na łące, potem go nie mogła złapać, nie reagował kompletnie na jej komendy:shake: :mad: No i tak się zastanawiam, co będzie jak gdzies wyjade np. na tydzien.. :roll: W domu, beze mnie to chyba oszaleje, i nie będzie mógł biegać, mama boi się go puszczać ze smyczy..

Może już teraz zacznijcie chodzić wspólnie na spacerki, niech Twoja mama woła Baltusia co jakiś czas i nagradza za przyjście. W ostateczności będzie trzeba kupić linkę 10-metrową i puszczać psa z linką.
Może żeby psiak nie tęsknił, gdy wychodzisz zostawiaj mu coś do gryzienia (np. kość z prasowanej skóry) albo niech Twoja mama spróbuje go zawołać do innego pomieszczenia, pobawić się z nim w domu, poćwiczyć sztuczki.

Estera napisał(a):
cieszysz się, że będziemy tyle dni razem w domku? :evil_lol:
Na zlocie fajnie jest :loveu: :evil_lol:

No jasne, że się cieszę! :multi: :multi: :multi: :evil_lol:
Potwierdzam, jest zaje2biście! :evil_lol: