Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dogg napisał(a):
więc odpowiadam.. Seter szkocki Gordon, albo seter irlandzki :loveu::loveu::loveu: :cool3:

Fajne psiska, lubię seterki. :loveu:

Ale jeśli nie lubisz śliniących się psów, to gordona nie polecam, gluty murowane. :evil_lol:

Posted

dogg napisał(a):
Seter szkocki Gordon, albo seter irlandzki :loveu::loveu::loveu: :cool3:

Moja koleżanka ma setera szkockiego Gordona i jest taki przylepa, że jak się do niej idzie to cały czas chce się bawić i lizać ;);)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Fajne psiska, lubię seterki. :loveu:

Ale jeśli nie lubisz śliniących się psów, to gordona nie polecam, gluty murowane. :evil_lol:

wiem, wiem, słyszałam o tym, ale raczej mi to nie przeszkadza :cool3: gorzej z mamą :D

P.S. zdałam dzisiaj maturę ustną z polskiego :multi: byłam taka zestresowana, że przed, wszystko zapomniałam, ale jakoś poszło :multi: 13/20 zdobyłam :oops:

Posted

dziękujemy wszystkim :oops:

Psiaka, napewno po wakacjach...
Mam 4 fotki Królika, ale słabej jakości.. , fotki z aparatu... :shake:

Posted

Tak, to parka, ale wykastrowana ;)

No, tylko Twój króliś ma troszke dłuższe włoski :)

Ciapula (bialo-czarna) ma ponad 4 lata, a Jasper to nie mam pojęcia, bo to przybłęda - ktoś go wyrzucil na ulice :shake:

Posted

globalnydog193 napisał(a):
Tak, to parka, ale wykastrowana ;)

No, tylko Twój króliś ma troszke dłuższe włoski :)

Ciapula (bialo-czarna) ma ponad 4 lata, a Jasper to nie mam pojęcia, bo to przybłęda - ktoś go wyrzucil na ulice :shake:

To młody Króliś... no nie gadaj, że znalazłaś go na ulicy :shake: ale miał szczęscię, domowy Królik, raczej nie ma życia na ulicy, tym bardziej, jak był wychowany w domu... Miał szczęscie, że trafił do Ciebie, napewno prędzej czy póżniej by zginął... Mój Królik wabi się Baks, po 4 latach dowiedzilismy się, że to samiczka :evil_lol: ale już nie zmienialismy i został Baks.. ;)

Posted

Młody? Powiedziałabym, że w średnim wieku ;)

No niestety... W obecnych czasach juz nie tylko psy i koty sa wyrzucane jak smieci...

Wiesz co, ja go łapalam trzy dni i i tak cud, że nie zginal do tego czasu - samochody, bezpanskie psy i koty, nie wspominając o dzieciakach, które go goniły i rzucały w niego kamieniami...

No, ale w koncu udalo sie go złapac, na szczescie i teraz i on jest szczesliwy i moja Ciapula, bo ma towarzysza do zabaw i miziańców :loveu: I przynajmniej sie nie nudzi jak jestem w szkole.

I wiesz - Ciapula to tez tak naprawde Ciapek jest :evil_lol:

Posted

Młody? Powiedziałabym, że w średnim wieku ;)

No niestety... W obecnych czasach juz nie tylko psy i koty sa wyrzucane jak smieci...

Wiesz co, ja go łapalam trzy dni i i tak cud, że nie zginal do tego czasu - samochody, bezpanskie psy i koty, nie wspominając o dzieciakach, które go goniły i rzucały w niego kamieniami...

No, ale w koncu udalo sie go złapac, na szczescie i teraz i on jest szczesliwy i moja Ciapula, bo ma towarzysza do zabaw i miziańców :loveu: I przynajmniej sie nie nudzi jak jestem w szkole.

I wiesz - Ciapula to tez tak naprawde Ciapek jest :evil_lol:

no wiesz, dla mnie młody, mój Krolik ma już 8 lat ;)

Króliczek miał ogromnego farta, że nie zginął pod kołami, albo w paszczy kotka, lub psa :shake: i że znalazł się ktoś taki, kto miał serce aby przygarnąc Zajca :loveu: :multi:

a czemu Ciapek? Moj Baks na początku, od kąd Balto u Nas zawitał, strasznie się bał, tupał skokami po klatce, nie wychodził z klatki, a teraz co? :evil_lol: Balto leży, a Baks biega, podejdzie do Balta ugryzie go w łapke i ucieka za kanape :evil_lol: Taki teraz się urwis zrobił :evil_lol: :loveu:

Posted

dogg napisał(a):
no wiesz, dla mnie młody, mój Krolik ma już 8 lat ;)

Króliczek miał ogromnego farta, że nie zginął pod kołami, albo w paszczy kotka, lub psa :shake: i że znalazł się ktoś taki, kto miał serce aby przygarnąc Zajca :loveu: :multi:

a czemu Ciapek? Moj Baks na początku, od kąd Balto u Nas zawitał, strasznie się bał, tupał skokami po klatce, nie wychodził z klatki, a teraz co? :evil_lol: Balto leży, a Baks biega, podejdzie do Balta ugryzie go w łapke i ucieka za kanape :evil_lol: Taki teraz się urwis zrobił :evil_lol: :loveu:

No to rzeczywiście starszy pan :)

Wiesz, tak sie zlozylo, ze ja juz wczesniej dla Ciapuli planowalam towarzysza i chcialam zaadoptowac ze strony adopcyjnej kiców i bylam w polowie drogi przekonywania rodziców, a tu sie natrafiła taka przybłeda. No to przeciez nie moglam go zostawic na pastwe losu ;) Nawet gdybym nie mogla go zatrzymac to złapalabym go i oddała do adopcji SPK.

Czemu tak ma na imie? A nie wiem, tak jakos :eviltong: Po pierwsze ma ciapki, a po drugie taka ciapa z niej :evil_lol: I tez myslalam, ze to samczyk :) A tutaj samiczką sie okazala, wiec dalej oficjalnie jest Ciapek, a nieoficjalnie Ciapula.

Hehe, to fajnie, ze sie dogadal z Baltem :) I mówisz, ze mimo swojego wieku dalej bryka jak młodzieniaszek?

Posted

No to rzeczywiście starszy pan :)

Wiesz, tak sie zlozylo, ze ja juz wczesniej dla Ciapuli planowalam towarzysza i chcialam zaadoptowac ze strony adopcyjnej kiców i bylam w polowie drogi przekonywania rodziców, a tu sie natrafiła taka przybłeda. No to przeciez nie moglam go zostawic na pastwe losu ;) Nawet gdybym nie mogla go zatrzymac to złapalabym go i oddała do adopcji SPK.

Czemu tak ma na imie? A nie wiem, tak jakos :eviltong: Po pierwsze ma ciapki, a po drugie taka ciapa z niej :evil_lol: I tez myslalam, ze to samczyk :) A tutaj samiczką sie okazala, wiec dalej oficjalnie jest Ciapek, a nieoficjalnie Ciapula.

Hehe, to fajnie, ze sie dogadal z Baltem :) I mówisz, ze mimo swojego wieku dalej bryka jak młodzieniaszek?

Post mi się skasował :angryy:

z tego co piszesz, sądze, że kochasz Zajęcee :loveu: super, że trafił do Ciebie ;) :multi:

poza tym, Baks.. no fakt to starszy już Pan, ale mimo swojego wieku, bryka jak głupi, co tam dla Niego ugryznienie w łape Balta i ucieczka za kanape :evil_lol: Baks potrafi godzinami biegać za piłką... zachowuję się jak roczny Zając :loveu:

Posted

dogg napisał(a):
Post mi się skasował :angryy:

z tego co piszesz, sądze, że kochasz Zajęcee :loveu: super, że trafił do Ciebie ;) :multi:

poza tym, Baks.. no fakt to starszy już Pan, ale mimo swojego wieku, bryka jak głupi, co tam dla Niego ugryznienie w łape Balta i ucieczka za kanape :evil_lol: Baks potrafi godzinami biegać za piłką... zachowuję się jak roczny Zając :loveu:

Oj tak, to moja pasja :loveu:
Ale nie zawsze tak bylo - przez pierwsze trzy lata Ciapula była przez mnie zaniedbywana, nie zajmowalam sie nią odpowiednio.
Az pewnego dnia trafiłam na forum SPK i... i zaczeła sie rewolucja :lol:
Najpierw dieta - pożegnalismy niezdrowe meszanki, a wprowadzilismy granulaty i warzywka (no i oczywiscie sianko, które kic musi mieć zawsze)

Potem zamienilam jej małą klatke na zagrodę (która jest kojcem dla psa :eviltong:) I stopniowo ja umeblowywałam - kuweta ze zwirkiem, tunel, domek, pufy.

Na koncu zaprzyjaznienie z Jasperem, co tez bez pomocy forumowiczów by sie nie udalo, bo droga do pogodzenia kiców jest bardzo wyboista.

Teraz jestem tam aktywnym uzytkownikiem, tam są naprawde wspaniali ludzie, a ja im bede wdzieczna do konca zycia za to, co zrobili dla Ciapuli i dla mnie.
To oni mi pomogli odkryc mojego królika na nowo, to oni mi wszczepili ta milosc i pasje do kiców :loveu:

No i tym sposobem teraz o królikach wiem baaaardzo duzo ;)

Tez sie ciesze, ze do mnie trafil :) :loveu:

Hehe to dobrze, ze tak sie dziewczynka trzyma :loveu: Oby jak najdłuzej sobie brykała.