Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żuczek ....:-(:-(:-(:-(
Żuczuniu nie pomogłam Ci tak jak chciałam , bo powinnam dać Ci dom u siebie ....
Dzisiaj wracając z pracy rozglądałam się za Tobą ... zawsze leżałeś zwinięty w kłębuszek na polance po lewej stronie dróżki... a od soboty nie widziałam Cię , ale czasami też tak było. Mam w pamięci piątkowy dzień kiedy ostatni raz Cię widziałam... Tak bardzo się cieszyłeś jak wołałam Cię i mówiłam , Ty biegłeś do mnie radośnie merdając ogonkiem,tylko w tych Twoich ślicznych oczach był wiecznie smutek... cieszyłeś się na jedzonko, zawsze grzecznie czekałeś aż je nałożę.... Na początku byłeś nieufny ja też troszkę się Ciebie bałam bo jednak dosyć duży psiak był z Ciebie...ale ostatnio zacząłeś lizać mnie po rękach i to było rozbrajające.. bo wywoływało u mnie łzy ....
A dzisiaj coś mnie tknęło i zaczęłam rozglądać się po lewej stronie drogi tam gdzie nigdy nie leżałeś.... a jednak tam Cię dziś znalazłam maleństwo .... i nie mogłam w to uwierzyc.... wołałam żebyś wstał a Ty nadal leżałeś....podeszłam z przerażeniem ... nie oddychałeś.... kiedy to się stało dziś? wczoraj? nie znajduję odpowiedzi.. Wyglądałeś jakbyś zasnął spokojnie.... czekając , że znajdziesz dom w którym ktoś Cię przytuli , pogłaszcze, powie dobre słowo... i nie doczekałeś ... i to mnie tak bardzo boli... Bo byłeś jakby moim drugim psem.

Posted

:-(Żuczek był psem porzuconym 3 lata tmu przy trasie katowickiej... :-(Tak koczował do tej pory dokarmiany przez niektórych ludzi. W zeszłym roku zobaczyłam Żuczka po raz pierwszy ....
Od 3 m-cy dokarmiałam go bo już tu mieszkamy ,był psem nieufnym. A ostatnio to już był mi bardzo bliski pies.. jakby trochę mój...
Martwiłam się,że noce coraz chłodniejsze, czy nie jest głodny ... rano przed pracą czasami gotowałam mojemu psiakowi i rozdzielałam też dla Żuczka.
Żuczku miałeś dom w moim sercu chociaż to zbyt mało.... :-(:-(:-(Cały czas mam przed oczami ten smutek w Twoich oczkach...:-(
Żuczuniu....:-(:-(