Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dostałam od Pani Ani zdjęcia , niestety w takiej rozdzielczości że jak by to nie były miniaturki to było by tylko plamy zamazane widać . Coś jej się aparat poprzestawiał . Jeśli nie uda jej się poprawić formatu w starych to obiecała nowe. Romuś ma się dobrze jest zdrowy i wesoły , no i szczęśliwy a to przecież najważniejsze. :)

• 5 weeks later...
Posted

Mam bardzo złe wieści, Romuś chory, :( , bardzo chory, ma tak silną anemię że dzisiaj został na noc w klinice, będzie mieć przetaczaną krew. :( Usg , nic nie wykazało, resztę badań jest w toku, jak dzwoniła Pani Ania , nie było jeszcze wiadomo , jaki jest powód takiego stanu Romea. Jest bardzo słaby . Nie wiem czy Pani Ania udżwignie finansowo , leczenie Romka- pobyt w klinice, badania i transfuzje . :placz::placz::placz:

Posted

kaa napisał(a):
Mam bardzo złe wieści, Romuś chory, :( , bardzo chory, ma tak silną anemię że dzisiaj został na noc w klinice, będzie mieć przetaczaną krew. :( Usg , nic nie wykazało, resztę badań jest w toku, jak dzwoniła Pani Ania , nie było jeszcze wiadomo , jaki jest powód takiego stanu Romea. Jest bardzo słaby . Nie wiem czy Pani Ania udżwignie finansowo , leczenie Romka- pobyt w klinice, badania i transfuzje . :placz::placz::placz:

.........................................

Posted

kaa napisał(a):

Wczoraj późnym wieczorem dzwoniła Pani Ania ,że jednak transfuzji nie było bo Romek za słaby jest i przez całe popołudnie i wieczór musiał dostawać kroplówki żeby się wzmocnić . Transfuzję przełożono na dziś ( właśnie trwa) , a Romek ok. 21.30 wrócił na noc do domu. Jest nadal słaby . To co mu dolega to anemia antyimunohemolityczna , czyli autoagresywna tzn. że organizm zwalcza własne krwinki . Wynik morfologi był w dolnej granicy parametrów życiowych. :( Za wczorajszą wizytę , badania , kroplówki , Usg Pani Ania zapłaciła ok 250 zł . Powiedziała że da znać jeśli coś będzie pilnie potrzebnie , a ona już nie da rady finansowo. Wieczorem Pani Ania zadzwoni powiedzieć jak przebiegła transfuzja .

Posted

[quote name='dana']Romciu, piesku, walcz kochanie, teraz masz dla kogo żyć,
do kogo się przytulać, masz swój domek, kochających ludzi.
Trzymam bardzo mocno kciuki :thumbs::thumbs:

walcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

ogonek2 napisał(a):
:nerwy: denerwuję się brakiem wiadomości

Przepraszam za ciszę , ja wczoraj padłam , jestem chora i ledwo zipię. Transfuzja przebiegła pomyślnie , czekam na telefon jakie są zalecenia i dalsze leczenie . Wiem że Romek będzie musiał dostawać sterydy i robić kontrolne badania , bardzo często.

Posted

Pani Ania dzwoniła z kliniki, Romek ma kroplówki nadal, dostaje osłonowo antybiotyk i sterydy . W poniedziałek będzie miał kontrolne badanie krwi. Wszystko zależy od tego badania . Lekarze nie są pewni czy to na pewno autoagresja, czy szpik nie produkuje krwinek, bądź produkuje w za małej ilości.

Posted

bardzo to smutne,bardzo :-( może poniedziałek okaże się łaskawszy. Dziękuję Kaa za wieści.
(teraz są u nas rekolekcje i sporo osób modli się o życie Romcia i siły dla p.Ani, niech mają to poczucie że nie są sami )

Posted

Romek czuje się troszkę lepiej, widać że ma dużą wolę życia , nawet apetyt ma w miarę dobry , to jeszcze nie to co powinno być , ale na pewno nie ma pogorszenia . Czekamy na jutrzejsze badanie , żeby móc coś więcej powiedzieć .