Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale on jest słodki trzymam kciuki za transport:kciuki: Szkoda że to tak daleko bo bym pomogła z transportem ale jestem z Gdyni, ale jak będzie potrzebne wsparcie finansowe to oczywiście postaram się wpłacić kaskę.

Posted

Pisałam już na wątku transportowym ,ale jeszcze tutaj dam znać - co 2 tygodnie jeżdżę pociągiem z Gliwic przez Katowice do Krakowa. Jeśli za 2 tygodnie [bo dopiero co jechałam] nadal będziecie szukać transportu do dajcie znać ;).

Posted

masienka napisał(a):
Dea, czy jest mozliwosc sprawdzic czy chlopak nie zje kotow? Tak mniej wiecej chociaz...

hmm, pewnie nie jest wybredny i poleci za wszystkim co przed nim ucieka. Tak jak większośc husky. Ale to jest cenna informacja gdyby tak nie było dla przyszlych wlaścicieli.

Posted

pisze tu żeby już wątku transportowego nie "zaśmiecać "

to właśnie ja z Amigą jedziemy pd Opole, wracając mogłybyśmy go wziąć (zwrot kosztów paliwa na trasie przewozu ) , tak ja pisałam na wątku transportowym, tylko ze nie bardzo mamy czas zęby aż do Cieszyna nadrabiać drogi , i pytanie czy ktokolwiek z Cieszyna dałby rade go choć z 50 km podrzucić w kierunku właśnie A4 ? (w godzinach popołudniowo - wieczornych ) ok 17 wyjazd z pod Opola
Niestety inaczej nie damy rady :oops: ze względów czasowych

no chyba ze bylby w Katowicach do odebrania ;)

Posted

[quote name='agamika']pisze tu żeby już wątku transportowego nie "zaśmiecać "

to właśnie ja z Amigą jedziemy pd Opole, wracając mogłybyśmy go wziąć (zwrot kosztów paliwa na trasie przewozu ) , tak ja pisałam na wątku transportowym, tylko ze nie bardzo mamy czas zęby aż do Cieszyna nadrabiać drogi , i pytanie czy ktokolwiek z Cieszyna dałby rade go choć z 50 km podrzucić w kierunku właśnie A4 ? (w godzinach popołudniowo - wieczornych ) ok 17 wyjazd z pod Opola
Niestety inaczej nie damy rady :oops: ze względów czasowych

no chyba ze bylby w Katowicach do odebrania ;)

AgusiU:loveu::loveu::loveu:

Dziewczyny, no podrzucie Adze Malutka gdzies na trasę.
Plisssss.

Posted

mwota napisał(a):
witam;
powiedzcie czy dalej potrzebujecie troche kasy na tego psiaka, i jaki w koncu transport-skad dokad jest porzebny.
Pzdr.
Magda

O kasie z Masienką. Na pewno na transport - patrz post wyżej.
I na pewno musi mieć wszytskie badania porobione, to na początek.

Posted

mwota napisał(a):
witam;
powiedzcie czy dalej potrzebujecie troche kasy na tego psiaka, i jaki w koncu transport-skad dokad jest porzebny.
Pzdr.
Magda

Transport potrzebny jest albo Cieszyn - Katowice, albo Cieszyn - Kraków, albo Katowice - Kraków.
Ja mogę w czwartki i poniedziałki na trasie Cieszyn - Katowice. Ale musiałby być odebrany w Katowicach o 16-tej, bo mam od 16-tej studia podyplomowe, i szkoda, żeby psiak siedział w aucie parę godzin.
Agamiki nie ma na gg, ktoś wie kiedy miałby być podrzucony w kierunku A4?

Posted

mar.gajko to nie do końca tak. Trzeba liczyć 2 godziny - jadąc autostradą, a nie każdy nią jeździ. Pozatym jest po drodze kilka korkowych miejsc, więc może się przedłużyć. :roll:

Posted

Dea napisał(a):
jest, to nowy pies, w schronie od około 3 tygodni. Co chciałabyś wiedzieć?

im wiecej tym lepiej ;)
chodzi mi glownie o charakter, reakcje na inne psy, ludzi. skad sie wzial w schronisku, czy ma problemy ze zdrowiem
mamy pare domkow reflektujacych na psy "bezproblemowe" moze akuratnie bedzie mial chlopak szczescie ;) a jak nie to trzeba mu domu poszukac :)

Posted

Havanaspróbuję coś jutro "wyciągnąć" z pracownika schronu. Chłopak siedzi w kojcu z innymi psami, nie ma między nimi konfliktów. Nie było także problemu przy robieniu zdjęć, dobrze na mnie zareagował, w sumie to raczej był zainteresowany tym jak tu dorwać kotka (taki miejscowy rezydent, po schronie chodzi i wkurza psy:evil_lol:) albo urwać się ze smyczy i pobiegać. Nie wykazuje agresji, w zębach dał mi sobie pogrzebać. Może coś pracownik jutro więcej mi powie, bo ja wiem tylko tyle ile zobaczę przez 10 minut robienia psu zdjęć. Trzeba też pamiętać, że w schronie psy czasami zachowują się inaczej niż poza schronem.

Co do naszego Lucka ja może jak się mocno sprężę z pracą dałabym radę podrzucić go jutro gdzieś w okolice Żor w stronę Rybnika, Agamika czy to wystarczy? Pisałam na gg, ale pewnie jesteś w pracy.
No i czy robimy jakąś zrzutkę albo bazarek na zwrot kosztów paliwa dla Agamiki i wyciągnięcie go ze schronu (koszt kompletu szczepień to 50 złotych)... Ja od razu 20 złotych daję do szczepień w schronie, i oczywiście transport do Żor biorę na siebie.