Cortezik_82 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Wyruszał bym w piątek w nocy tak by rano już zajechać na miejsce. Na pewno jeszcze dam znać co i jak. Z tym że do jechałbym pociągiem, a z powrotem w połowie drogi odebrał by mnie Ojciec samochodem. Ten mój lubi się pobawić, a kiedy jest zmęczony to się wtula(tak było z Barym), wiec myślę że stworzą zgrana pare;) Quote
agusiazet Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jeśli w sobotę potrzebna byłaby moja pomoc to dzwoń 697981300 Agnieszka:) Quote
Ulka18 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 [quote name='Cortezik_82']Wyruszał bym w piątek w nocy tak by rano już zajechać na miejsce. Na pewno jeszcze dam znać co i jak. Z tym że do jechałbym pociągiem, a z powrotem w połowie drogi odebrał by mnie Ojciec samochodem. Cortezik, gdybys sie wybieral, to daj koniecznie znac. Mozna by Kaje wykąpac, wyczesac, lepiej przygotowac, jesli mialaby jechac pociągiem. Mocna obroze i smycz bedzie potrzebna, ewentualnie kierownik da Ci ktoras ze swoich na zamiane, jesli Twoja by nie pasowala. I moze podrzucilby Cie na dworzec PKP. Napisz koniecznie, zeby sie to wszystko udalo zorganizowac. Quote
Cortezik_82 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 agusiazet napisał(a):Jeśli w sobotę potrzebna byłaby moja pomoc to dzwoń 697981300 Agnieszka:) Dzięki, już zapisałem;). Przygotuj się na wczesna pobudkę:evil_lol:. Przyjadę z żoną, smycz i obroże już mam ale nie wiem jak z kagańcem(chodzi o to b w pociągu się nie czepiali). Mi to nie będzie przeszkadzało jeśli nie będzie wykąpana, najważniejsze by się nie przeziębiła. Quote
Reno2001 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Dzięki, już zapisałem;). Przygotuj się na wczesna pobudkę:evil_lol:. Przyjadę z żoną, smycz i obroże już mam ale nie wiem jak z kagańcem(chodzi o to b w pociągu się nie czepiali). Mi to nie będzie przeszkadzało jeśli nie będzie wykąpana, najważniejsze by się nie przeziębiła. Cortezik-kaganiec miej. To jest wymóg w PKP i nawet jesli nie będziesz musiał go zakładac, bo najczęściej pozwalają psom jechac bez kagańca, to dobrze go miec przy sobie na wszelki wypadek. Nigdy nie wiadomo na jakiego służbistę się trafi :razz:. Quote
Reno2001 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Cortezik_82 napisał(a):To znaczy chodzi mi głównie o rozmiar:oops: :splat::splat::splat::splat: No jasne, że rozmiar ... Hmmm, może Cioteczki się wypowiedzą, bo ja Kaję to tylko tak z daleka widziałam. Quote
Cortezik_82 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 To znaczy chodzi mi głównie o rozmiar:oops: Quote
Ulka18 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ja poprosze kierownika, zeby mial kaganiec dla Kaji oraz zeby nic jej nie dawali jesc w sobote. Jesli bedzie miejsce mozliwa bedzie kąpiel np. 2 dni wczesniej i sunia bedzie w pomieszczeniu. Cortezik, prosilabym Cie o krotki telefon do p.Kierownika schroniska, +17 583 15 32 i potwierdzenie, ze wstepnie rezerwujesz Kaje i ze przyjedziesz w sobote. Ja napisze mailem prosbe o kapiel/kaganiec, ale kierownik musi miec wiadomosc od Ciebie. Umów sie tez wstepnie na jakis odwóz na stację, ja też oczywiscie o to poproszę. Quote
Cortezik_82 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Już dzwoniłem:lol: Kurde nie doczytałem o tym dowozie:cry::cry: Quote
Ulka18 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 To ja poprosze p.kierownika, zeby Was odwiozl na dworzec. No chyba, ze Agusiazet przyjedzie samochodem. Agusiu, przyjedziesz? Quote
Cortezik_82 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Oczywiście pokryje koszty dojazdu na dworzec. Obejrzałem plan miasta faktycznie troche drogi jest.. Mogła już by być sobota:loveu: Quote
iwop Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 cortezik :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Reno2001 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ja tak się zastanawiam, czy nie warto byłoby ubrac Kaję w szelki i w obrożę, tak na wszelki wypadek. Nie wiadomo jak zareaguje na pociąg, będzie z obcymi ludźmi. Może i jestem przewrażliwiona, ale za dużo psów woziłam i zbyt dużo widziałam. Po co potem pluc sobie w brodę ... Quote
Ulka18 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Szeleczki by sie przydaly. Kierownik ma w schronisku rozne, ale nie wiem czy beda pasowac, zapytam. Tchorzliwe psy z Fundacji Dobermana chodza wlasnie tak : w szelkach i w obrozy, na dwoch smyczach, dopóki sie nie naucza. Quote
iwop Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Kupcie co potrzeba... Ostatecznie jestem wirtualna opiekunką Kaji więc przyślę co nieco...:oops: Quote
Cortezik_82 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Wiem o jakie szelki chodzi. Tylko tu chodzi o te rozmiary. Próbowałem namówić kogoś z samochodem i mówiłem że dam na benzynę, ale chętnych brak...:sad: Quote
Reno2001 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Wiem o jakie szelki chodzi. Tylko tu chodzi o te rozmiary. Próbowałem namówić kogoś z samochodem i mówiłem że dam na benzynę, ale chętnych brak...:sad: Cortezik, nie martw się. Niejeden pies prosto ze schroniska jechał pociągiem do nowego domu. Poprosimy Kierownika to pewnie załatwo szelki na podróż. Wiesz, to tak na wszelki wypadek. Mnie raz suka wyskoczyła z szelek na parkingu przy autostradzie, co się strachu najadłam ...:roll:. Ostatnio zas wyskoczyła nam suka z obroży. Pół godziny ganiania. Jak to mówią: "Strzeżonego ..." ;). Quote
Cortezik_82 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Pewnie ostrożności nigdy nie za wiele;). I tak już sie dziś o Nią martwie taki mróz ma dziś w nocy być:shake:. Dzięki za wszystko:loveu: Quote
Cortezik_82 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jeszcze mam taka prośbę; podpowiedzcie mi jak mam przygotować Korka na przyjazd Kai? Czytałem wiele wątków w których to pierwsze spotkanie było nie takie jak powinno i już lipa, a wiadomo że go nie mogę ze sobą zabrać. Kontakty z suczkami ma bardzo dobre, ale wole być przygotowany;) Quote
agusiazet Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Cortezik, jeśli przyjedziesz bardzo wcześnie - to daj znać wcześniej o której!!! Raczej nie dzwoń, bo mnie reszta rodziny wyklnie. Czy teraz już wiesz o której będziesz? I kiedy masz powrót? Niestety, ja samochodem nie dysponuję, chyba w sobotę nawet go nie będę mieć - pewnie będzie sprzedany. Ale ze schroniska jest blisko na dworzec PKP. W miarę blisko! Quote
agusiazet Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Co do przygotowania pieska na przyjazd suczki, to nie znam się, ale mój wszystkie tymczasowiczki (panie) witał bardzo radośnie i nigdy najmniejszego zgrzytu nie było. Nawet potrafił się podzielić zabawką, a jest strasznym egoistom! myślę, że stosunki damsko - męskie w psim wydaniu same ułożą się bardzo dobrze!!! Quote
Ulka18 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Jeszcze mam taka prośbę; podpowiedzcie mi jak mam przygotować Korka na przyjazd Kai? Cortezik, trzeba pierwsze spotkanie przygotowac na neutralnym gruncie. Moze zona pojdzie do domu, wezmie Korka na smycz, gdy Ty bedziesz czekal gdzies np. w parku, na łace, gdzie chodzisz z Korkiem na spacery. Wtedy Korek potraktuje Kaje jako kolezanke ze spaceru i bez problemu wpusci ja na swoj teren domowy. Miski oczywiscie musza miec oddzielne, a w pierwszych dniach dobrze byloby karmic Kaje z reki, zeby sie oswoila, zaprzyjaznila i pozytywnie kojarzyla domownikow. Poprosze p.kierownika o zakup szelek dla Kaji oraz dobrej, solidnej obrozy. Iwop wplaca pieniazki wirtualne przeciez. Na ktora planujesz byc w Mielcu? I jak powrót - o której wyjazd? Quote
Cortezik_82 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Pytałem kierownika o urlop na piątek, ale odpowiedź dostane jutro. Gdybym go dostał to mógłbym już jutro w nocy wyjeżdżać, ale również to też zależy od Was. W Mielcu byłbym około 10 tak myślę. Zależy też czy pociąg nie ma opóźnienia, wtedy będę później. Dziś będę dzwonić na PKP i wszystko napisze. Ja mam smycz i obroże, ale bym był wdzięczny za szeleczki:oops: Quote
agusiazet Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 10 to bardzo przyzwoita godzina! Szelki mogę kupić, parciane razem ze smyczą - jako mój prezencik dla Kai:) Quote
Recommended Posts