Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mogę spróbować napisać tekst, bo jestem Kają zauroczona, ale do ogłoszeń raczej krótki i trzeba by dorobić Kai zdjęć. Więc powinna mieć jakieś super zdjęcia, a nie ma:( Może jakiś zlot będzie:)

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaja mieszka w jednym boksie z suczką Dorą i psem bez imienia. Dogadują się bez problemów. Moim zdaniem jest ustępliwa wobec psów,nie ma w niej agresji, ale ja znam ją tylko ze schroniska. Co do zachowania w mieszkaniu nic nie można powiedzieć, bo nie znamy przeszłości Kai - jest psem bezdomnym z Ostrowca, więc trudno powiedzieć. Suczka jest bardzo mądra i bardzo wpatrzona w człowieka, więc myślę, że jeśli nie umie - to błyskawicznie się nauczy. O więcej informacji można poprosić Kierownika schroniska mielec@bezdomne.com. Dodając, że chodzi o dużą suczkę onkowatą z Ostrowca, która jest w nowych boksach!

Posted

Cortezik - moją suczkę mele, bardzo podobna do Kaji, zabrałam z ulicy, gdy miała około 2 lat. Nigdy nie sprawiała problemów w domu, a ni z czystościa ani z niszczeniem...

Tak naprawde trudno stwierdzic jak schroniskowy pies może się zachować, ale to mądra suczka i szybko się uczy:lol:

Posted

Przejrzałem cały watek, ale nie znalazłem. Mam wiec kilka pytań; czy jest spokojna? Czy lubi się bawić? Jak reaguje na zaczepki innych psów? To prawda jest piękna:loveu:. Szkoda że jeszcze musi tyle poczekać.

Posted

Rzeczywiście jest bardzo podobna.Jest też podobna do Marysi,suczki z Rudy Śląskiej - też jest ciemnego umaszczenia.
Mam nadzieję,że będzie Ci odpowiadać i znajdzie u Ciebie swój dom!
Obojgu Wam tego życzę z całego serca!!!:multi:

Posted

Cortezik-witaj na wątku :loveu::loveu::loveu:.
My swoja drogą postarmy sie również dowiedziec jaka jest sunia. Myślę, że z dogadaniem się z innym psem nie będzie w ogóle problemu. Co do zachowania w mieszkaniu, to tak jak pisały wczesniej dzieczyny, w warunkach schroniskowych ciężko to sprawdzic. Kaja jest jednak młodym psem, więc myślę, że z nauka nie będzie również problemu.
Bardzo się cieszę, że to właśnie nasza mielczanka zwróciła Twoją uwagę. Stajemy na głowach, by znaleźc domy dla psiaków, ale w tak odległym miejscu jakim jest Mielec, łatwo nie jest. Cała nasza nadzieja w ludziach, którzy tak bardzo angażują się w adopcję, że są w stanie sami po psa przyjechac. Ostatnio nasz mielecki mix labrador pojechał pod ... Piłę :p . Nowy opiekun sam po niego przyjechał:loveu:.

Trzymam kciuki!!!

Posted

Cortezik,
Kaja jest bardzo spokojna suczka, nie jest nachalna. Obserwowalam ja w sobote. Wobec psow w boksie i obok jest raczej calkowicie ulegla.
Inne sie 'japorza' caly czas, a ona nie, stoi sobie i patrzy, podejdzie jak sie ja zawola.
Jesli bys sie wybieral do Mielca, to koniecznie daj znac. Moze Agusiazet by podeszla z Toba do schroniska. Zawsze to razniej z kims. A ewentualnie jesli nie Kaja, to moze Era ze 157 albo taka mini onka ze 154. Oneczek to w Mielcu dostatek.

Posted

Za nieagresję Kai mogłabym prawie ręczyć głową. W boksie wobec psów wykazuje dużą uległość, woli odejść niż wdawać się w potyczki. Ale w boksie jest z dużymi psami, myślę, że i małe zaakceptuje, jeśli nie są ponadnormatywnie upierdliwe. Do człowieka się garnie, ale i boi, jak Pan Zbyszek ją wyjął z boksu prawie zamarła i udawała, że jej nie ma. Ale dawała się głaskać, przestawiać, fotografować, nawet obejrzałam jej ząbki, zdecydowanie przyjacielska suka. Jeśli chcesz, żebym w tę sobotę przyszła razem z Tobą do schroniska - nie ma sprawy, chętnie - pewniej się tam czuję w grupie:) I bardzo się cieszę, że przyjedziesz dla Kai!!!