agusiazet Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Mogę spróbować napisać tekst, bo jestem Kają zauroczona, ale do ogłoszeń raczej krótki i trzeba by dorobić Kai zdjęć. Więc powinna mieć jakieś super zdjęcia, a nie ma:( Może jakiś zlot będzie:) Quote
iwop Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 kaja bez ogłoszeń domku raczej nie znajdzie...:shake: Agusiazet, a nie mogą byc te zdjęcia co ma...?:oops: Quote
agusiazet Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Kaja nie ma jakiś pięknych zdjęć, a naprawdę jest piękna i kochana!!! Quote
Becia66 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Piękna sunia i ma takie mądre spojrzenie... że żal serce ściska....:shake: Quote
agusiazet Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 I jest taka kochana, tak wpatrzona w człowieka! Quote
Becia66 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Wierzę Kajuniu że i dla ciebie dobry czas przyjdzie......:roll: Quote
agusiazet Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Pewnie najwcześniej uda jej się pojechać do Murki do hoteliku - i już się cieszę na samą myśl o tym szczęściu dla Kai:) Quote
Cortezik_82 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Witam!!! Kiedy zobaczyłam Sunie urzekła moje serce(bardzo przypomina mojego poprzedniego onka:loveu:). Chciałbym się dowiedzieć jak reaguje na inne pieski i czy nadaje się do mieszkania? Quote
agusiazet Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Kaja mieszka w jednym boksie z suczką Dorą i psem bez imienia. Dogadują się bez problemów. Moim zdaniem jest ustępliwa wobec psów,nie ma w niej agresji, ale ja znam ją tylko ze schroniska. Co do zachowania w mieszkaniu nic nie można powiedzieć, bo nie znamy przeszłości Kai - jest psem bezdomnym z Ostrowca, więc trudno powiedzieć. Suczka jest bardzo mądra i bardzo wpatrzona w człowieka, więc myślę, że jeśli nie umie - to błyskawicznie się nauczy. O więcej informacji można poprosić Kierownika schroniska mielec@bezdomne.com. Dodając, że chodzi o dużą suczkę onkowatą z Ostrowca, która jest w nowych boksach! Quote
iwop Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Cortezik - moją suczkę mele, bardzo podobna do Kaji, zabrałam z ulicy, gdy miała około 2 lat. Nigdy nie sprawiała problemów w domu, a ni z czystościa ani z niszczeniem... Tak naprawde trudno stwierdzic jak schroniskowy pies może się zachować, ale to mądra suczka i szybko się uczy:lol: Quote
Cortezik_82 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 OK dziękuje. Jutro postaram sie skontaktować z schroniskiem. Na razie obmyślam trase. Quote
agusiazet Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Niesamowite, z Bydgoszczy przyjedziesz po Kajunię??? Jestem pod wrażeniem! i jestem pewna na 100 %, że ona Ci się spodoba!!! Quote
Cortezik_82 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 W sobote jade zobaczyć Sunie. Jeśli nie będzie przeciwwskazań to wróci ze mną:p Quote
Cortezik_82 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Chyba posty przeskaują... Tak, z Bydgoszczy. Mam nadzieje że dogada się z moim kurduplem;) Quote
Cortezik_82 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Przejrzałem cały watek, ale nie znalazłem. Mam wiec kilka pytań; czy jest spokojna? Czy lubi się bawić? Jak reaguje na zaczepki innych psów? To prawda jest piękna:loveu:. Szkoda że jeszcze musi tyle poczekać. Quote
lunarmermaid Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 O matko ale byłabym szczęśliwa gdyby Kaja znalazła domek!!! Jest pięknym ONkiem,takie ciemne mnie też się najbardziej podobają. Czekamy więc na wieści do soboty!:multi: Quote
Cortezik_82 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Mnie również. Nie moge uwierzyć, że tak późno odnalazłem jej wątek. Pewnie już dawno byłaby u mnie. Bardzo przypomina mi mojego Barego. Quote
lunarmermaid Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Rzeczywiście jest bardzo podobna.Jest też podobna do Marysi,suczki z Rudy Śląskiej - też jest ciemnego umaszczenia. Mam nadzieję,że będzie Ci odpowiadać i znajdzie u Ciebie swój dom! Obojgu Wam tego życzę z całego serca!!!:multi: Quote
Reno2001 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Cortezik-witaj na wątku :loveu::loveu::loveu:. My swoja drogą postarmy sie również dowiedziec jaka jest sunia. Myślę, że z dogadaniem się z innym psem nie będzie w ogóle problemu. Co do zachowania w mieszkaniu, to tak jak pisały wczesniej dzieczyny, w warunkach schroniskowych ciężko to sprawdzic. Kaja jest jednak młodym psem, więc myślę, że z nauka nie będzie również problemu. Bardzo się cieszę, że to właśnie nasza mielczanka zwróciła Twoją uwagę. Stajemy na głowach, by znaleźc domy dla psiaków, ale w tak odległym miejscu jakim jest Mielec, łatwo nie jest. Cała nasza nadzieja w ludziach, którzy tak bardzo angażują się w adopcję, że są w stanie sami po psa przyjechac. Ostatnio nasz mielecki mix labrador pojechał pod ... Piłę :p . Nowy opiekun sam po niego przyjechał:loveu:. Trzymam kciuki!!! Quote
Ulka18 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Cortezik, Kaja jest bardzo spokojna suczka, nie jest nachalna. Obserwowalam ja w sobote. Wobec psow w boksie i obok jest raczej calkowicie ulegla. Inne sie 'japorza' caly czas, a ona nie, stoi sobie i patrzy, podejdzie jak sie ja zawola. Jesli bys sie wybieral do Mielca, to koniecznie daj znac. Moze Agusiazet by podeszla z Toba do schroniska. Zawsze to razniej z kims. A ewentualnie jesli nie Kaja, to moze Era ze 157 albo taka mini onka ze 154. Oneczek to w Mielcu dostatek. Quote
agusiazet Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Za nieagresję Kai mogłabym prawie ręczyć głową. W boksie wobec psów wykazuje dużą uległość, woli odejść niż wdawać się w potyczki. Ale w boksie jest z dużymi psami, myślę, że i małe zaakceptuje, jeśli nie są ponadnormatywnie upierdliwe. Do człowieka się garnie, ale i boi, jak Pan Zbyszek ją wyjął z boksu prawie zamarła i udawała, że jej nie ma. Ale dawała się głaskać, przestawiać, fotografować, nawet obejrzałam jej ząbki, zdecydowanie przyjacielska suka. Jeśli chcesz, żebym w tę sobotę przyszła razem z Tobą do schroniska - nie ma sprawy, chętnie - pewniej się tam czuję w grupie:) I bardzo się cieszę, że przyjedziesz dla Kai!!! Quote
Becia66 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Trzymam kciuki za cudną sunię....:happy1::loveu: Quote
Recommended Posts